Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Nierybiaste « Cynamon i pyłek pszczeli dla krewetek
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Cynamon i pyłek pszczeli dla krewetek  (Przeczytany 4676 razy)
sebtul
Stały użytkownik

« : Listopad 14, 2011, 20:00:46 »

Na allegro znalazłem ofertę przeznaczoną dla krewetek, a mianowicie laski cynamonu i pyłek pszczeli.
http://allegro.pl/krewetki-kora-cynamonu-garbniki-i-schronienie-i1928463683.html
http://allegro.pl/krewetki-mineraly-dla-krewetek-pylek-pszczeli-i1936235901.html
Zastanawiam się czy selekcjonowanie kory nie polegało na wyjęciu pierwszej lepszej laski z większego worka Grin
Moje pytania:
Czy taki cynamon, rzeczywiście będzie dobrze wpływał na krewetki? W związku z moim innym zainteresowaniem posiadam sporo takiej kory cynamonowej. Może warto wrzucić jedna laskę na 25l?
Czy ktoś podawał krewetkom pyłek pszczeli? Żona ma cały słój pyłku pszczelego i jak jej ubędzie kilka kuleczek to chyba się nie połapie Smiley

gg - 4479432
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Listopad 14, 2011, 20:16:14 »

Wrzuć sobie laskę, tylko najpierw sparz, im ciemniejsza tym więcej garbników uwolni. Pyłek jest OK, szczególnie do karm robionych w domu, można podać też sam, zobacz jak krewetki zareagują na kulkę jak zasmakuje to czasami wrzuć.
sebtul
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Listopad 14, 2011, 20:45:03 »

Niewielki kawałek cynamonu już siedzi na dnie akwa, oczywiście sparzony Smiley
Dwie kulki pyłku, jedna jasna i druga ciemna też wylądowały w baniaku. Obie zostały osaczone przez narybek mieczyka. Jasna spadła na dno i zniknęła zanim krewetki ja wyczuły, a ciemniejsze nie zdążyła opaść na dno i zniknęła w połowie wysokości baniaka. Kolejne podanie pyłku będzie za dwa tygodnie po odłowieniu narybku mieczyka. Good !

gg - 4479432
gosieks83
ZAKREWETKOWANA
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Listopad 14, 2011, 22:17:41 »

Narybkowi nie zaszkodzi na pewno, możesz śmiało urozmaicać im dietę o witaminy Smiley
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: