Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada 126l  (Przeczytany 3110 razy)
Andrij
Super aktywny

« : Styczeń 24, 2012, 17:42:40 »

Witam. Wracam po długiej przerwie. Wstyd mi się przyznać, ale trochę zapuściłem akwarium Tongue. Mam akwarium 126l, z mojej pozostałej obsady pozostał mi tylko 1 samiec kakadu oraz 8 żałobniczek. Miałem więcej kakadu ale samiec alfa nie dał im żyć Cry. Przymierzam się do nowej obsady, ale
sam nie wiem jak stworzyć żeby była miła dla oka (8 żałobniczek jest tak pochowanych, że akwarium świeci pustkami). W sumie zależałoby mi na ryby z Ameryki Południowej. Chciałbym spróbować sił z pielęgniczkami ramireza tylko teraz nie wiem ile mógłbym ich mieć.
Nie jestem również w rozpoznawaniu dymorfizmu płciowego i tu pada pytanie czy nic się nie stanie jeśli nie wyjdą mi pary tylko będzie np. 1 samica i 3 samce?
Czy nie będą się gryzły z tym samcem kakadu, który mi pozostał?

Co powiecie na taką obsadę:
2 pary ramirez
8 żałobniczek
1 samiec kakadu (?)
6 otosków
jakaś ławica (jaka?)

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

iroslaw
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Styczeń 24, 2012, 18:08:06 »

Myślę , że będzie dobrze , a ławica to proponuję rodostomusy ładnie chodzą w grupie . rsmirezy nie są zbyt agresywne w okresie tarła i opieki nad młodymi sieją terror straszny , ale tylko w tedy.
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Styczeń 24, 2012, 18:42:01 »

Bardziej boję się o ramirezy, że dostaną bęcki od samca kakadu.

iroslaw
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Styczeń 24, 2012, 19:55:57 »

Może się tak stać ale jeśli będzie kilka ramirez to powinno się rozejść po kościach .Zależy od charakteru ryb , a jak się uda dobrać pary to nic się nie powinno dziać . Kup np. sześć i po sparowaniu dwie oddasz .
Mercurossaurus
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Styczeń 26, 2012, 13:36:57 »

I namieszaj w baniaku dekoracjami, tak aby kakadu nie poznał swojego rewiru, wtedy nie będzie aż tak bardzo walczył, tylko się dogadają.

Akwarium ogólne 240l
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Styczeń 27, 2012, 20:23:11 »

A jaką ławice ryb polecacie do tego co mam?
Zależy mi na tym, żeby te ryby poruszały się po akwarium i ładnie się prezentowały, bo ze strony żałobniczek nie mogę na to liczyć.
Prawda jest taka, że jak kupię 6 to się sparują i reszta zostanie, bo nie mam gdzie ich oddać.
Czyli w tym litrażu maksymalnie 3 pary ramirez?

SafdarAliChan
Początkujący :)
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Styczeń 27, 2012, 20:36:09 »

Razbory Klinowe zawsze trzymają się ławicy, więc być może ta ryba będzie odpowiednia.  Wink
iroslaw
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Styczeń 27, 2012, 21:15:39 »

Z ławicowych to może - miedzik , rodostomus , hokejówka o neonie nie wspominam bo to oczywista oczywistosć . Miedziki i rodostomusy są bardzo dynamiczne ładnie się poruszają ławicą i nie skubią ryb .Sześć rzmirez ?? docelowo Huh?? ,a jak się zaczną tarła Huh? może??
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: