A$
Stały użytkownik

|
 |
« : Grudzień 10, 2005, 16:32:03 » |
|
dla niektórych może głupawe pytanko, ale pierwszy raz kupiłem mrozony pokarm i nie wiem jak go podać? czy zamrożoną tabletkę wrzucić do aqwa czy też rozmrozić i taką paćkę wrzucać? 
|
|
|
|
|
|
|
ktosiek
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #1 : Grudzień 10, 2005, 16:35:00 » |
|
Jak tez bylem zielony to po prostu wrzucalem, nic zlego sie nie dzialo, ale dowiedzialem sie ze moga tam byc jakies syfy, wiec klade kostke na sitko, pod kran i dopiero podaje rybkom 
|
|
|
|
|
|
|
PorannaRosa
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #2 : Grudzień 10, 2005, 16:51:25 » |
|
Rozmrozić, przepłukać ew. dodać witaminy i można przystąpić do karmienia. 
|
|
|
|
Pozdrawiam PR JID (not for Mail): greendestiny at draugr dot de
|
|
|
Kazik
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #3 : Grudzień 10, 2005, 17:47:08 » |
|
Ja to zrobiłem tak jak uważałem czyli: 1 odkroiłem kawałek 2 położyłem na spodku 3 skropiłem wodą 4 poczekałem aż się rozmrozi 5 podałem rybką przy pomocy pęsety
|
|
|
|
 Przepraszam wszystkich że nie odpowiadałem na prywatne wiadomości ale nie mogłem przez dłóższy czas wejść na forum
|
|
|
Sebastian
Global Moderator
Super aktywny

|
 |
« Odpowiedz #4 : Grudzień 10, 2005, 20:25:06 » |
|
Ja kroje w plasterki ok 8mm, potem na 4 części i do akwa, tylko że serucho robię sam.
|
|
|
|
 385 l - dyskowce
|
|
|
A$
Stały użytkownik

|
 |
« Odpowiedz #5 : Grudzień 10, 2005, 21:40:44 » |
|
ja w końcu rozmroziłem i tak podałem, bez płukania (brak małego sitka  ale jedna pastylka i tak za dużo - reszta w lodówce (nie zamrażarce) i mam nadzieję że przetrzyma do jutra 
|
|
|
|
|
|
|
Maluda
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #6 : Grudzień 10, 2005, 22:16:43 » |
|
Dla moich ryb jedna taka kostka mrożonki to też za dużo, więc skrobię nożem na spodek parę wiórków. Narożniki i krawędzie dają się tak odskrobać. I tak wrzucam do akwa - bez płukania, bo robale są poćwiartowane i dużo by przeleciało przez sitko.
|
|
|
|
|
|
|
kafarski
Gość
|
 |
« Odpowiedz #7 : Grudzień 10, 2005, 22:17:29 » |
|
ja wkładam do plastikowej kuwetki (ok.100ml. poj.) kostki z wodą z akwa ciepłą i wlewam po około 20-25 minutach żeby wszystkie stworzonka mogły se coś znaleść i jak się rozpuści lód i jest juz ciepła zawartość - małże, krewetki,ochotki.
|
|
|
|
|
|
|
LION
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #8 : Grudzień 12, 2005, 12:52:46 » |
|
Witam a ja biore kawałek papieru do pakowania, zwijam w ruronik, wkadam tam kostke, i czekam aż sie rozpuści, woda wsiąka w papier a artemia zostaje, dodaje 1 kropelke witamin fishtamin i podaje rybką. nigdy nie miałem problemów z chorobami ani zanieczyszczeniami... mam natomiast inny problem: jak podać żywą artemie, która pływa w słoiku z słoną wodą, a ja nie moge zmienić PH, dodatkowo pływają nie wyklute jaja których również nie chciałbym w akwa...
|
|
|
|
AKWA 160 L. AMERYKA POŁUDNIOWA 10 L. KOTNIK;)
|
|
|
kassiunka
Stały użytkownik

więcej wody!!
|
 |
« Odpowiedz #9 : Grudzień 12, 2005, 14:26:26 » |
|
ja mrozony pokarm wwalam na sitko z siateczką, przelewam ciepla woda i tak rozmrozone podaje dla rybek. W ten sposob daje same robale, bez tej wody w ktorej sie mrozily. Gdy tego nie robilam , mialam wieksza czestotliwosc pojawiania sie problemow w akwa.
|
|
|
|
72 litry - skalary, kiryski, ramirezka, zbrojniki
60l- pielęgniczki żółte, opaczek, gupiki, red cherry
25l- red crystal, rainbow, white pearl
|
|
|
|