Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Błagam pomocy bo nie wiem co się jej stało..
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Błagam pomocy bo nie wiem co się jej stało..  (Przeczytany 3014 razy)
Wiktoria
Nowy
*

« : Luty 03, 2004, 10:27:48 »

Prosze pomozcie bo nie wiem co sie stalo.
Mialam dianemę długowąsą, sztuk jedna, 7 centymetrowa, wraz z 5 kiryskami i 1 molinezją [no i slimakami] w 22 litrach, karmiłam robakami [ochotkami] mrozonymi, musze przyznac ze dosc sporo tych robaczkow ale akurat dianemka zjadała najmniej [kiryski mają duże brzuszki  ], temperatura 26-29 ale zawsze taka byla i nic sie nie działo, filtracja, roslinki.. wszystko.
Od kilku dni dianema byla jakas taka smutna- tzn. jak leżała na żwirku to jakas taka była nieswoja, ale normalnie pływała, normalnie wyglądała..
Wczoraj przychodzę do domu- leży na plecach na żwirze, ale normalnie oddycha i mruga. Później się poruszyła, ale pływała jakoś tak.. niezdarnie, zawijasami, bokiem, jakby nie bardzo wiedziała jak.. Jak pływała raz bokiem to molka ją chciała podgryzać w brzuch, pozniej jej dala spokoj, a diadema sie tam sama zataczała.. Potem bylo cos strasznego: zwinęła się w pół i zesztywniała.. Tak wypłynęła na powierzchnię.. Myślałam że to już, ale oddychała.. I tak sie meczyla przez całą noc, a dziś rano.. znalazłam ją za kamieniem, oblezioną ślimakami  
Już ją chyba im zostawię, jakoś nie mam ochoty oglądać połowę ryby..
Co jej bylo?? Pierwszy raz mi sie takie cos zdarzylo, wygladala zupelnie normalnie, zadnych kropek, plam..

help Sad

teraz mi sie przypomnialo ze miala jeszcze na glowce tak jakby małe zadrapanie, jakby sobie kawaleczek skory zdarla..

moje gadu: 3697279, piszcie :-)
--
wiktoria ze zwierzyncem (kot, zolw, chomik, akwa 10l z bojownikiem i 27 z 5 kiryskami, 2 molkami i 5 kardynalkami) pozdrawia Smiley

Moje Forum-Zapraszam
Tomlsv
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Luty 03, 2004, 15:30:33 »

Może nie była tam szczęśliwa? Moze akwa dla niej było za małe, wkońcu 22 litry nie daje zbyt dużej powierzchni dna do współdzielenia przez 7cm sumika i 5 kirysów. Mogło to wywoływać u niej stres a co za tym idize apatie, brak apetytu, aż wkońcu...

http://akwarium.cdi.pl/avataranim.html  avatary (zdjęcia/obrazki pod nick) na forum !
Jak komuś nie działa to dodać www do adresu.
Wiktoria
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Luty 03, 2004, 15:59:50 »

apetyt miala, i latala z kiryskami..

--
wiktoria ze zwierzyncem (kot, zolw, chomik, akwa 10l z bojownikiem i 27 z 5 kiryskami, 2 molkami i 5 kardynalkami) pozdrawia Smiley

Moje Forum-Zapraszam
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #3 : Luty 03, 2004, 23:53:37 »

Wiktoria - nie można zostawiać zdechłych ryb w akwarium, to szkodzi wodzie i przede wszystkim innym żywym mieszkańcom akwarium

Wiktoria
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Luty 04, 2004, 10:09:46 »

wiem, wiem, juz wylowilam [wczoraj kilkanascie minut po napisaniu tego postu]

--

Moje Forum-Zapraszam
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: