Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Pielęgnice Ameryki Poł. i kąsaczowate oraz sumy.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pielęgnice Ameryki Poł. i kąsaczowate oraz sumy.  (Przeczytany 3232 razy)
Góral
Tomek
Global Moderator
Bywalec

Przyjaciel Wiosny

« Odpowiedz #15 : Marzec 27, 2006, 17:41:30 »

Cytat: bakuMGK
nie do kibla ale zamiana :!: jak sie ma znajomosci to nawet prywatnie mozna duzego sprzedac za cene malego lub ciut drozej :!: same kible...

bardzo mądre :? ... wiedząc że nie masz odpowiednich warunków kupujesz dany gatunek... takie postępowanie jest najgorszym ze sposobów trzymania zwierząt w domu...  i pewno nie mozna takiej praktyki nazwać HODOWLĄ.
wybacz Baku, ale moje pojmowanie akwarystyki nie jest tak elastyczne jak twoje.

btw. a jak się nie ma znajomości?

gg:1384140
Ziomal Kamil
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Marzec 29, 2006, 17:06:18 »

Czyli co mam zrobic z moim kiryśnikiem? Myslalem, ze kirysniki mozna trzymac w 126l...

126L
neonki czerwone
kiryski
kiryśnik
zbrojniki
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Marzec 29, 2006, 18:06:47 »

Cytat: Ziomal Kamil
Czyli co mam zrobic z moim kiryśnikiem? Myslalem, ze kirysniki mozna trzymac w 126l...

Jak masz jednego to bym zostawił, tylko muszą mieć dużo kryjówek i miejsca do pływania i najlepiej skąpa roślinność. Ja w swoim 100L mam parkę kirysników czarnoplamych z kiryskami, rybska mają się nieźle, wystrój to głównie korzenia, kamienie, kokosy i po lewej stronie posadzone są duże i silne krypokortyny + karłowate krypcie. Ryby mają gdzie pływać i to dużo, ładnie rośną i kiryski trą się często - pyszny kawiorek dla rybek Smiley Ale i tak musiałbym kiedyś zmienić akwarium na większe, nie ze względu sumów czarnoplamych ale i karasi ktore z nimi przebywaja. Kirysnik to wg. mnie jeden z najlepszych ryb, moje reagują na pukanie w szybę, a jak pływają uroczo Smiley Moja parka prawie zawsze  razem przebywają i pływają. Moje kiryśniki wolą pobierać żarcie z powierzchni akwa a nie z dna jak kiryski. One i nawet jedzą ci z ręki Smiley są naprawde przesympatyczne, ale niestety zauwazam, ze kirysnik coraz rzadziej wystepuje w sklepach i coraz mniej ludzi je hoduje. W szczecinie moj znajomy kiedys je długo szukał i bez skutku.

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: