Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Biotopy « Ameryka « jak zrobić Ameryke południową w akwarium
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: jak zrobić Ameryke południową w akwarium  (Przeczytany 7984 razy)
rysio
Bywalec

:)

« Odpowiedz #15 : Kwiecień 30, 2007, 18:05:49 »

Sam nie wiem czy próbować je wpuścić czy nie  Undecided

25l
3-gupiki
x-młode gupiki
6-neony inessa

300l
5-skalary
3-zbrojniki niebieskie
10-żałobniczek
6-kirysków spiżowych
5-pielegniczka remireza
wisnia_gc
Bywalec

« Odpowiedz #16 : Maj 01, 2007, 10:59:16 »

Sam nie wiem czy próbować je wpuścić czy nie  Undecided
ja miałem 2 skalary ze stadkiem neonków i skalary nic im nie robiły, ale u mojego kolegi skalary zjadły prawie wszystkie neonki więc jednoznacznie nie mozna odpowiedzieć na to pytanie. Napewno ryzyko będzie mniejsze jeżeli wpuścisz do neonków mały skalary, które nie będą w stanie jeszcze nic im zrobić. W każdym razie to jest ryzykowne połączenie.... Shocked

VWitek
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Maj 01, 2007, 11:30:41 »

Ale po co narazac neonki na stres, beda plywac i caly czas myslec.... zjedza mnie te skalary czy nie Smiley

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Maj 01, 2007, 22:44:11 »

To też prawda. Jak miałam jeszcze skalary to neonki cały czas siedziały w zaroślach choć skalary nie zwracały na uwagi na neonki. Jak skalary zostały wymienione na zbrojniki to nagle okazało się, że ja mam neonki! I to całkiem sporo bo wypływały zza roślinek. Wg mnie można trzymać skalary (1 parę) i neony razem ale tylko i wyłącznie dorosłe neony i w bardzo dużym, zarośniętym akwarium.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: