Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: młode muszlowce  (Przeczytany 2390 razy)
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« : Sierpień 01, 2006, 11:22:49 »

po jakim czasie młde muszlowce mogą być sprzedane? Czy grozi im niebezpieczeństwo u rodziców jak bedą za długo w tym samym zbiorniku ?Czy sprzedawaliście już swoje odchowane muszlowce ? w jakich cenach ? I po ile kupowaliście rodziców ?

Pozdrowienia  Wink
« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2006, 11:25:03 wysłane przez Kotek92 » Zapisane
stomeks
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Sierpień 02, 2006, 11:47:26 »

Witaj

Napisz o jakim gatunku myślisz.

A tak generalnie, to rybki które mają centymetr, dwa możesz już sprzedawać, problem jednak jest z ich odłowieniem (chyba że akwarium dosyć puste a młodych sporo).
Niebezpieczeństwo ze strony starszych ryb im grozi w zasadzie w każdym wieku, wszystko zależy od wielkości zbiornika, jego urządzenia i temperamentu ryb. Jeśli masz jakieś rumowisko skalne gdzie zupełnie młode rybki mogą się chować i akwarium o sporej powierzchni dna to możesz się spodziewać że większa część młodzieży się odchowa. Jeśli chcesz utrzymać jak największą ilość narybku to najlepiej je odłowić jak najwcześniej do osobnego akwarium (pamiętaj by parametry wody były bardzo zbliżone).

Muszlowce są w różniastych cenach nawet w obrębie tego samego gatunku. Na przykład Brevis od 4zł u hodowcy do 16zł w pobliskim sklepie w centrum handlowym. Kwestia źródła i rozmiaru.

Pozdrawiam,
Tomek

Neolamprologus Brevis
Bubo bubo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Sierpień 07, 2006, 19:22:03 »

W Tarnowie muszlowce wielopręgie są po 13 zł - dziś po tyle widziałem.

450 l : 6 Pterophyllum scalare,3 Ancistrus sp. 3 Platydoras costatus,  3 Hoplosternum thoracantum, 3 Crossocheilus siamensis, 4 Ancistrus sp. 5 Corydoras sp.
mewiik
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Sierpień 09, 2006, 20:08:26 »

W Tarnowie muszlowce wielopręgie są po 13 zł - dziś po tyle widziałem
A w którym sklepie widziałeś te muszlowce???
Bo ja szukałem muszlowców po sklepach w Tarnowie i nigdzie nie znalazłem.
Pozdrawiam papa

Akwarium 200l, obsada:
6x Cleithracara maronii, 2x Poecilia sphenops, 5x Corydoras paleatus, 2x Ancistrus dolichopterus, 2x Acanthopsis choirorhynchus;
Akwarium 45l, obsada:
47x Poecilia sphenops (mini), 3x Caridina babaulti;
Bubo bubo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Sierpień 14, 2006, 21:09:26 »

W sklepie na Krakowskiej w bramie obok Frassesa i biura Plusa, wchodzi sie w podwórze.Ten sam ciąg budynków co komenda policji.Ale już muszlowców nie ma, byłem dziś tam. Podejdź do sprzedawcy i zamów, to przywiezie ci, on jeździ na giełdę do Łodzi średnio co 2 tygodnie.

450 l : 6 Pterophyllum scalare,3 Ancistrus sp. 3 Platydoras costatus,  3 Hoplosternum thoracantum, 3 Crossocheilus siamensis, 4 Ancistrus sp. 5 Corydoras sp.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: