Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Dziwne zachowywanie Ramirezy Motylowej
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Dziwne zachowywanie Ramirezy Motylowej  (Przeczytany 1303 razy)
swierzynka
Zainteresowany
**

gg.5864051

« : Wrzesień 08, 2006, 12:24:32 »

...Dziwnie Ramireza pokazuje swoja agresje co do innych rybek w moim akwa , odgania je , przegania  jak by poszczegolne czesci akwa nalezaly tylko do niej..., a gdzies wyczytalam ze Ramireza jest spokojna rybka ..hmmmm umiejaca zyc w pokoju z innymi towarzyszami akwa  Cheesy....zastanawiam sie co jej niepasuje  ze tak a nie inaczej sie zachowuje . Smiley

Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 08, 2006, 13:59:48 »

Jest spokojna, natomiast jest też rybką terytorialną. Jeśli masz parkę to może tarło się zbliża ?

swierzynka
Zainteresowany
**

gg.5864051

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 08, 2006, 14:02:10 »

w moim podpisie mam  jakie rybki posiadam ..a tam pisze Cheesy 1 ramireza motylowa  Cheesy wiec nie mam parki i tarla nie bedzie Wink Cheesy ale dzieki za  oswiecenie dobry czlowieku Wink papa

Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 08, 2006, 14:12:05 »

No fakt, nie zauwazylem. Może to dlatego że jest sama ? Jeśl to samczyk dokup ze 2 samiczki. Zrobi się ciekawiej. Aha, no proponwałbym nazwę "Pielęgniczka ramireza" albo "Pielęgniczka motylowa". Jakoś Ramireza motylowa się gryzie ze sobą ...

swierzynka
Zainteresowany
**

gg.5864051

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 11, 2006, 14:24:04 »

...no i moja ramireza jest chora na cos wewnetrznego zoolog niestety niemoze jednoznacznie stwierdzic na co ale szanse na jej przezycie jest  bardzo male Sad jest juz tak slaba ze dryfuje po dnie, bardziej  szara nie moze chyba juz byc ,ma wielkie problemy z oddychaniem  i  juz od 3 dni nic nie je Sad Sad kuracje jakie zastosowalismy dotychczas niepomogly jej .... Angry reszte zostawie bez komentarza Angry

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: