Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Glonojad zaczepił się o nitkę
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Glonojad zaczepił się o nitkę  (Przeczytany 1958 razy)
Ojla
Nowy
*

« : Październik 26, 2006, 22:10:55 »

sluchajcie, niewiem jakim sposobem do mojego akwa wpadla cienka nitka zawiazana w supelek, ale to jeszcze nic. moj glonojad sie w nia zaczepil Huh plywa z ta nitka jak z obroza Roll Eyes mam pytanie, czy on nie przetnie sobie lusek? raczej sa male szanse by go wylowic i uwolnic od takiej"ozdoby" , bo mam gesto obsadzone dno roslinami i duzo skrytek, i wiazaloby sie to z dewastacja calego akwa. bezsensu problem, ale piszcie co Wam przyjdzie do glowy Wink
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2006, 22:27:18 wysłane przez Sebastian » Zapisane
kafarski
Gość
« Odpowiedz #1 : Październik 27, 2006, 08:20:57 »

może zrób na niego pułapkę? np kotnik wieczorem z tabletką dla glonojadów czy czymkolwiek co lubi. jeśli wejdzie do niego to wyciągniesz kotnik z glonojadem , ale i tak musisz go złapać do ręki bo inaczej nie przetniesz czy nie rozwiążesz nitki.
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #2 : Październik 27, 2006, 12:06:52 »

może zrób na niego pułapkę? np kotnik
. . . albo w siatke od wyłowiania ryb, wsadź tam jakieś warzywko czy tabletke, jak glonojad tam wejdzie wyciągniesz go
Ojla
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Październik 27, 2006, 17:54:42 »

glonojad uratowany: wplynal do kokosu to go wyciagnelam i po dluugim mozolnym wysilku odcielam nitke. nie wiedzialam ze on ma takie malutkie kolce Good !
Wywłócznik_13
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Październik 28, 2006, 11:21:18 »

Ja miałem kiedyś taki problem, że samica barwniaka czerwonobrzuchego potraktowała nitkę, która trzymała przy korzeniu mech jako robala i połknęła. Oczywiście nie wcałości - ale ją odczepiła od korzenia i powoli wciągała pyskiem. Próbowałem złapać nitkę, bo samej ryby raczej nie dałbym radę wyłowić. Na szczęście samica się nie na żarty wystraszyła pięciu grubych robali i sama wypluła nitkę. Wniosek - nie wkładać do akwa nic sztucznego, co ryba mogłaby połknąć
Katka
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Październik 30, 2006, 09:25:58 »

czy on nie przetnie sobie lusek?

Tak tylko dla wyjaśnienia zbrojniki nie mają łusek.

Ojla
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Październik 30, 2006, 21:43:28 »

czy on nie przetnie sobie lusek?

Tak tylko dla wyjaśnienia zbrojniki nie mają łusek.

Embarrassed dzieki... ale niewiedzialam jak nazwac jego pokrywe ciala Embarrassed
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: