Tak się chciałam podzielić swoimi spostrzeżeniami, że u nas to jest luzik. Ostatnio bywam dosyć często na innych forach - jeszcze bardziej tematycznych, ale nie podam na jakich
(będę poprawna politycznie) i tam panuje "zamordyzm". Mi osobiście to nie przeszkadza, bo stosowanie się do regulaminu nie jest wcale trudne. Jednak myslę, że niejeden osobnik np z naszego forum juz by daawno wyleciał. Np za orty, za nie trzymanie się tematu, za podwójne posty, za posty totalnie nic nie wnoszące do tematu no i co jest z tym związane za nabijanie. Sa tego plusy i minusy. Plusem jest łatwość odnalezienia tego co się szuka, brak śmietnika - jednym slowem konkret. Minusem jest brak specyficznej atmosfery.
Nasze forum może sobie pozwolic na pewny luz oczywiście w ograniczonym stopniu, gdyż pomimo specjalizacji - akwarystyka - jest jednak forum ogólnym. Ale nie wszędzie tak może być.
Stąd moje zalecenia
dla innych - zanim sie gdzies odezwiecie to czytajcie, czytajcie i jeszcze raz czytajcie. poznajcie kulturę i obyczaje panujące na danym forum.
To takie moje luźne uwagi