Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Nierybiaste « żółw - zaczynam od zera - plz help!
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: żółw - zaczynam od zera - plz help!  (Przeczytany 3573 razy)
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« : Marzec 16, 2007, 17:09:42 »

Witam,
wczoraj w zoologu widzialen 2 żółwie. Byly takie malutkie o sredn. pancerza ok 5 do 6 cm. Byly ciemno szare a jedyna charakterystycza cecha byl kolor glowy i szyji cos tak jak Hypyncistrus Zebra L46, czyli jasne i czarne pasy o nieregularnych formach. tzn moze tylko jeden pas ale taki powykrzywiany. Napisane bylo tylko "żółw 50,-PLN" Dodam ze 1 plywal jak szalony w wodzie a drugi siedzial na wysepce i sie nie ruszal.

Prosze o wszelkie informacje na ten temat, bo chce go kupic na swieta dla corki. Wystarczyla by mi jakas oficjalna nazwa na podstawie mojego opisu, albo link do stron, gdzie widac rozne żółwie, to bym juz sobie poradzil

Dzieki z gory
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2007, 17:14:26 wysłane przez Oswald » Zapisane

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
angela
Stały użytkownik

A to moje akwa:)

« Odpowiedz #1 : Marzec 16, 2007, 17:22:04 »

Witam!
 No faktycznie w google jest malo, ale  cos znalazlam:
http://www.chelonia.com.pl/turtles_.html
Mam nadzieje, ze cos znajdziesz Cheesy
I jeszcze:
http://www.czerwonolicy.waw.pl/
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2007, 17:33:57 wysłane przez angela » Zapisane
skoti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Marzec 16, 2007, 20:51:53 »

dokladnie się dowiedz jaki ten żólw bedzie jak dorosnie ja mam czerwomolicego i z malego kapselka urósł mi wielki talerz
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Marzec 17, 2007, 09:37:50 »

U mnie każdy żółw skończył tak samo. Zapomniałem go na chwilę na polu a on za ten czas uciekł do pobliskiej rzeki i tyle go było widać  Cry Cry Cry Cry Cry

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

skoti
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Marzec 17, 2007, 16:56:02 »

jak byl twardy to przezyl ja z kumplem bylem na rybach nad rzeka i zlowilem zolwia czerwonolicego jakbym nie mial swojego to bym go przytgarnal no ale takto zarobilismy troche grosza Grin
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: