Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Gaśnica śniegowa  (Przeczytany 2410 razy)
adrianolkusz
Nowy
*

« : Wrzesień 28, 2006, 13:41:27 »

Czy ktoś przerabiał już gaśnicę śniegowo na butlę co2? jaki zawór trzeba dokupić żeby pasowal do butli i reduktora ar/co2 z rotarometrem? Smiley
KrystekGdynia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 28, 2006, 15:47:05 »

Właściwie żadne przeróbki nie są potrzebne!
Jedynie potrzebujesz pełną gaśnicę, jeśli jest to stary typ z zaworem (kranikiem) nie ma problemu! Potrzeba do tego reduktora, np. od migomatu lub spawarki gazowej (można kupić na allegro z rotametrem), przyda się też zawór kulowy gazowy i trochę wężyków. I to wszystko!
Na mojej stronie (w kategorii "sprzęt") jest zdjęcie możesz zobaczyć jak to mniej więcej wygląda.
www. cinio.ovh.org

Jorgus
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Grudzień 07, 2006, 11:43:48 »

Czy musi byc sniegowa ? Proszkowa się nie nadaje ?
shrek1818
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Grudzień 21, 2006, 19:29:48 »

Ja zaadaptowałem gaśnice proszkową na bimbrownię. Tata załatwił mi 2 zaworki 1/4cala 1 główny do zakręcania co2na noc 2 do precyzyjnej regulacji zrobił mi przejściówki z brązu tak aby wszystko pasowało, licznik bąbelków z kroplomierza dyfuzor z strzykawki z kostką lipową. Strat niema tak jak w bimbrowni z butelki plastikowej. Dla chętnych foto http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/742bd674dfcbcb3a.html
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: