Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Nierybiaste « coś białego po scianach akwa
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: coś białego po scianach akwa  (Przeczytany 2247 razy)
norbi
Nowy
*

« : Listopad 19, 2006, 14:06:41 »

3 dni temu zauważyłem ze po szybach akwa chodzą jakieś małe kropki Undecided bardzo wolno się przemieszczają i są bardzo małe.długość ok. 2 mm. co to może być i jak je zwalczyć?? Undecided
pozdro
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #1 : Listopad 19, 2006, 14:29:34 »

mam wlasnie to samo tyle ze przy powierzchni i w toni tez lata Undecided

8317910

norbi
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Listopad 21, 2006, 14:19:29 »

nikt nie wie co to jest? nikt nie pomoze?
KrystekGdynia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Listopad 21, 2006, 17:13:02 »

Miałem coś podobnego, może troszkę mniejsze, bo około jednego milimetra tak mi się wydaje.
Nic z tym nie robiłem, samo znikło. Co jakiś czas się pojawia jest tego trochę mniej raz więcej.

Myślę, że chyba tak musi być w wodzie nie tylko ryby żyją i ślimaki dla równowagi biologicznej potrzebne są różne organizmy i związki chemiczne – tak to sobie tłumaczę i się nie przejmuję. Cheesy

Ważne, że ryb to coś mi nie zjada, ryby są zdrowe, rośliny rosną a woda jest czysta, – co więcej do szczęścia brakuje!  papa

Miranda
Nevada
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Listopad 21, 2006, 23:02:46 »

też w sumie nie pomogę, ale kiedyś  ???miałam podobną sprawę w akwarium. I też się zastanawiałam co to za żyjątka. Nie spowodowały żadnej choroby u moich zwierzaczków,  i po jakimś czasie same znikły. A sprawdź hasło splewka --> i popatrz na grafikę. Może to takie coś? Albo wypławek. Splewka to by już ryby zaatakowała, ale kto ich tam wie...
 papa

odkąd pamiętam, zawsze chciałem oddychać. Nikt mi nie powiedział, że oddechem może byc tyle problemów. Najogrsze były ćmy unoszące się w mojej głowie już po fakcie.
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #5 : Listopad 22, 2006, 15:43:07 »

ale najgorsze jest to ze w akwa ogolnym nie mam z tym problemu tylko pojawilo sie w krewetkarium Wściekły moze i niegrozne to jest ale bardzo nieestetycznie wyglada Wściekły

8317910

norbi
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Listopad 22, 2006, 18:51:56 »

okazało sie ze te kropki to slimaki  Sad trzba bedzie je wytepić tylko jest jakaś bardzo dobra metoda? Sad Sad Sad Sad
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Styczeń 18, 2007, 14:16:53 »

Bardzo dobrą metodą jaką znam jest wpuszczenie kolcobrzucha, bocji  Wink

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Styczeń 18, 2007, 15:04:53 »

To pewnie zatoczki. Nam się pojawiły po zalaniu nowego zbiornika i po przeprowadzce do nowego mieszkania. Jest plaga po czym po paru tygodniach same znikają. Nie wiemy co je wcina czy może nie pasuje im niskie TWO i ph.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Andrij
Super aktywny

« Odpowiedz #9 : Styczeń 18, 2007, 20:34:08 »

Masz rację ja też kiedyś miałem plagę ale po jakimś czasie znikły również nic nie robiłem może siły nadprzyrodzone Grin Grin Grin

GG: 2202940
Strona klubu w którym gram: www.blekitnipiersciecj.futbolowo.pl

norbi
Nowy
*

« Odpowiedz #10 : Styczeń 19, 2007, 14:06:15 »

pozbyłem się tych slimaków przy pomocy marchewki i sałaty Smiley) szybko rosną te potworki  Grin
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: