Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: 450 l - zmiana obsady  (Przeczytany 2506 razy)
Bubo bubo
Stały użytkownik

« : Marzec 27, 2007, 23:17:39 »

Witam!
potrzebuję porady - zmiana obsady w zbiorniku j.w. Chciałbym pozostac przy pielęgnicach i generalnie przy Ameryce (choć jestem otwarty i na inne propozycje). Gdyby miała pozostać Ameryka - chciałbym skalary i małe pielęgnice (typu akara - po 40 cm pawicach 20cm dla mnie to "małe"Smiley ) i pielęgniczki na dno, bo przy kiryskach o ikrze pielęgniczek można zapomnieć - i dużo roślin.Ale jak powiedziałem - może też byc Tanganika, generalnie nie jestem "zawężony" na jednym biotopie - więc szukam porady - co wrzucilibyście do 450l gdybyscie urządzali go od zera - wszelkie propozycje bedą rozpatrzone, o rezultacie powiadomię:)
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2007, 01:34:00 wysłane przez Bubo bubo » Zapisane

450 l : 6 Pterophyllum scalare,3 Ancistrus sp. 3 Platydoras costatus,  3 Hoplosternum thoracantum, 3 Crossocheilus siamensis, 4 Ancistrus sp. 5 Corydoras sp.
poppo
Ramirezki to najpiękniejsze rybki na świecie!
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Marzec 29, 2007, 15:31:10 »

Może ameryka i jakieś 250 neonków innesa? Fajnie się prezentuje...

112l
4 Skalary
2 Zbrojniki niebieskie
2 Opaczki
2 Pielęgnice ramireza
40l
2 Neonki Innesa
2 Kiryski
2 Platynki
Dużo Gupików
akwa209
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Marzec 29, 2007, 15:47:34 »

250 neonow??? Czy aby nie przesadziles???  Shocked  Shocked  Shocked
Ad@m
Zainteresowany
**

Dlaczego ogórek nie śpiewa?

« Odpowiedz #3 : Marzec 29, 2007, 16:31:48 »

250 neonow??? Czy aby nie przesadziles???  Shocked  Shocked  Shocked

Jak 450 l. to można sobie pozwolić i na 300 Good ! Tylko, że to trochę kosztuje Grin

50l.: 15 gupików pawie oczko, 1 zbrojnik, 1 otocinklus, 2 neonki innesa, 5 molinezji i nieznana liczba ślimaków.
Kliknij: http://s6.gladiatus.pl/game/c.php?uid=53218
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Marzec 29, 2007, 20:55:33 »

Gdybym ja miała takie możliwości sprzętowe, to urządziłabym akwarium dla bocji wspaniałych  Cool

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
Bubo bubo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Marzec 30, 2007, 00:43:52 »

Ciekawa propozycja - powiedz coś więcej:) czy tylko same bocje i nic wiecej, czy Azja i dużo bocji na dno?A jak z roślinami - mógłbym mieć?

450 l : 6 Pterophyllum scalare,3 Ancistrus sp. 3 Platydoras costatus,  3 Hoplosternum thoracantum, 3 Crossocheilus siamensis, 4 Ancistrus sp. 5 Corydoras sp.
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Marzec 30, 2007, 07:40:18 »

Ja tak dokładnie sprawy nie rozważałam, bo i tak nie mam takich możliwości, więc nie wiem, jakie towarzystwo byłoby najlepsze; może danio pręgowany, albo razbory klinowe? Ale nie wiem, strzelam tylko... W każdym razie na pewno nie ślimaki Tongue

Rośliny wg mnie mógłbyś, a nawet powinieneś mieć, i dużo róznego "śmiecia" na dnie: liście, kokosy, gałązki itp.

Ja nigdy bocji nie miałam, ale strasznie mi się podobają z wyglądu, i z tego co słyszałam o ich zachowaniu. O akwarium 450l mogę sobie tylko pomarzyć Sad

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: