Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Duchy krewetek Amano  (Przeczytany 4897 razy)
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« : Kwiecień 23, 2007, 11:42:56 »

witam.

pewien czas temu kupilem 5 kreweci Amano. Po kilku dniach znalazlem na dnie cos, co wygladalo jak "duch" krewetki - czyli jakby sama przezroczysta skora. Bylem przekonany ze to zwloki jednej krewetki, a ze akwa bylo dosyc zarosniete, to nie moglem przeliczyc zywych.

Niedawno robilem demolke i wywalilem wiele roslin do innego akwa i tu szok  Shocked. Znowu widzialem 5 kreweci. No i dzisiaj widze znowu 2 takie duchy a kreweci doliczylem sie ze czterech; piata tez pewnie gdzies tam zyje.

Troche sie dziwie, bo wiele bylo o krewciach ale nigdy nikt nie wspominal, ze gubia skóre...  Shocked

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 23, 2007, 11:57:56 »

Troche sie dziwie, bo wiele bylo o krewciach ale nigdy nikt nie wspominal, ze gubia skóre...  Shocked
Ojojoj Oswald ... To po prostu wylinka. Tak krewecie rosną. Chiba nie doczytałeś wszystiego do końca.

Torro
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 23, 2007, 13:48:03 »

dobre -duchy (ale pojechałeś po bandzie Grin Grin)

Edit: przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać
-reszta jw.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 23, 2007, 13:49:50 wysłane przez Torro » Zapisane
grisza76
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 23, 2007, 13:53:35 »

no cóż - przynajmniej Oswald nie udaje, że jak jest już stary user to jest wszystkowiedzącym Master of Kapedaster

Nie grzech pytać - ale faktycznie nie doczytałeś  Cool

najlepsze jest to, że jak zobaczysz świeżą wylinkę to możesz nawet dojrzeć że pozostał pancerzyk z nóżek.
Agas
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 23, 2007, 14:38:30 »

To może ja podam linki dla tych co niedoczytali i dla tych co chcą poczytać i dla tych co lubią krewetki i dla wszystkich co mają ochote zaglądnąć
http://krewetki.tvkg.net/
http://www.akwaria.pl/krewetki/index.html

Podoba mi się,krewetki-duchy.Musze powiedzieć córce,ona jest zakochana w krewetkach.
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 23, 2007, 19:06:37 »

Hehe też jak Oswald myślałam, że to nieżywa krewecia, dopiero mój chłopak mnie uświadomił, że to wylinka, czy to prawda (bo tak słyszałam), że krewecie jedzą swoje wylinki??

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #6 : Kwiecień 23, 2007, 19:21:54 »

No wlasnie pamietam, ze troche czytalem, chodzilo glownie o rozmnazanie itp. oczywiscie nie przeczytalem wszystkiego (52.200 Results for Caridina japonica) dla tego sie dziwie, ze takie cos umgnelo mojej uwadze...

Co ile czasu zmieniaja one ten naskorek?

hej, a moze wiecie, czy mozna to jakos zasuszyc i zrobic sobie taka kolekcje "etapy rozwoju moich kreweci" ?

Agas
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Kwiecień 23, 2007, 19:41:16 »

czy to prawda (bo tak słyszałam), że krewecie jedzą swoje wylinki??
Nigdy nie widziałam żeby to robiły,ale jakimś dziwnym sposobem wylinki znikają.Może ryby albo ślimaki też mają w tym swój udział.
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Kwiecień 23, 2007, 19:54:16 »

Zjadają, ale chyba przeważnie robią to w nocy, bo w dzień się kryją. To im jest potrzebne do szybszej regeneracji.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #9 : Kwiecień 23, 2007, 20:13:13 »

no cóż - przynajmniej Oswald nie udaje, że jak jest już stary user to jest wszystkowiedzącym Master of Kapedaster

wlasnie dobrze, ze to poruszasz, w prawdzie OT, ale widze, ze niektorzy maja troche skrzywiony stosunek do ilosci postow/gwiazdek itp. tak jak by ilosc postow mowila cos o wiedzy na wszelkie tematy zwiazane z akwarystyka. Tak juz jest, ze moja praca polega glownie na "czakaniu na jakies maile" i dla tego ciagle na tym forum jestem, bo dotyczy ono dziedziny/hobby, ktore mnie akurat totalnie pasjonuje, a nie dla tego, ze na ten temat wszystko wiem. Poza tym, to wiekszosc mojego udzielania sie tu, skupia sie na tematach "Sprzet" i "Zrob to sam" (co widac tu: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?action=profile;u=2843;sa=statPanel). Wiec nie widze powodow do wstydu, gdy pytam sie o jakies totalne basic'i z innych podtematow  Good !

grisza76
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #10 : Kwiecień 23, 2007, 20:25:57 »

no i słusznie -  kto pyta, nie błądzi
EOT
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #11 : Kwiecień 23, 2007, 20:28:37 »

Oswald popieram, to, że ja mam dużo napisanych postów to nie świadczy o mojej wiedzym, w moim przypadku o nie wiedzy Tongue

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
Agas
Nowy
*

« Odpowiedz #12 : Kwiecień 23, 2007, 21:22:45 »

Zjadają, ale chyba przeważnie robią to w nocy, bo w dzień się kryją. To im jest potrzebne do szybszej regeneracji.
Moje krewetki(amano i fire red) nie kryją się.Potrafią nawet gupika pogonić.
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #13 : Kwiecień 23, 2007, 22:32:59 »

Ale w okresie po zrzuceniu pancerzyka są bezbronne, wtedy sie kryją.

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
Agas
Nowy
*

« Odpowiedz #14 : Kwiecień 24, 2007, 07:35:22 »

A jest jakiś sposób żeby poznać która krewetka "zrobiła ducha"?
Albo która ma zamiar to zrobić.Moja córka bardzo by chciała to zobaczyć.
Natalka teraz woła"mamy duchy w akwarium".Chyba zostanie u nas takie określenie na wylinke.Strasznie nam się podoba.
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: