Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Oceanarium w Krakowie :(  (Przeczytany 11110 razy)
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)

« : Kwiecień 30, 2007, 15:55:26 »

Wątek dla osób przebywających lub zwiedzających Kraków  Grin

W dniu 30.10.2004 w Krakowie otwrte zostało oceanarium-Podobno największe w Polsce. Z wielu żródeł wiemy że oceanarium ma być największym i najokazalszym w całej Polsce, i tak może było ok. miesiąc po otwarciu. Zwiedziłam to "coś" dziś, lecz niestety troche sie przeraziłam tym co obejżałam. Muzeum cieszy sie dobrym zdaniem oraz wystawami (minerały, zwierzęta lasu (świetne) skamieniałości i czasy pierwotne) ale oceanarium (o ile to można tak nawzać) zupełnie im nie wyszlo. Miał tam zamieszkiwać rekin ludojad w 5000l akwa. Niestety żadnego "dużego" akwa tam nie było. Pogryzione ryby (skrzydlice, glonojady, paletki) miały być tą atrakcją  Wściekły do tego dochodzą zaniedbane akwaria, żle pokazane biotopy i CHORE RYBY  Wściekły (widziałam tam rekinka bez oka, czarną-pogryzioną paletke, ciemne pielęgniczki ramireza ) Były akwaria z Tanganiki, Malawi, Ameryki całkiem niezłe przedstawione ale obficie przerbione. BILET SZKOLNY 10 ZŁ Wściekły 100 razy ładniejsze akwaria są np: w sklepie zoologicznym na ul. Tomasza (2 CUDOWNE akwaria morskie) Na plakatach są przedstawione jakieś inne fajne oceanariaa lecz znikone z krakowskim.

Jeżeli wątek obraża niektóre osoby, prosze Moderatorów o zamknięcie POSTA-Chciałam tylko przedstawić Polską manię Amerykańskich oceanariów-gdzie oceanarium mieści się na 1000m kwadrawowych.

« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2007, 19:53:20 wysłane przez Magdallenah » Zapisane

Pozdrawiam, Magda.
rysio
Bywalec

:)

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 30, 2007, 17:45:04 »

Żądaj zwrotu kasy heh  Grin . Ja kiedyś byłem w oceanarium w Sopocie ,chodz nie mialo być i nie było rekinów ludojadów było super.Chodz byłem tam dawno temu to polecam    Tongue

25l
3-gupiki
x-młode gupiki
6-neony inessa

300l
5-skalary
3-zbrojniki niebieskie
10-żałobniczek
6-kirysków spiżowych
5-pielegniczka remireza
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 30, 2007, 17:48:31 »

Zapytałam sie Baby czemu na plakacie jest całkiem inne oceanarium a ta:
 -Ale to jest reklama  Wściekły

Pozdrawiam, Magda.
rysio
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 30, 2007, 17:52:33 »

Wszystko sie robi dla pieniedzy  Roll Eyes

25l
3-gupiki
x-młode gupiki
6-neony inessa

300l
5-skalary
3-zbrojniki niebieskie
10-żałobniczek
6-kirysków spiżowych
5-pielegniczka remireza
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 30, 2007, 17:58:13 »

wszystko dla pieniędzy-ale bez przesady  Roll Eyes  Lips Sealed
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2007, 19:19:11 wysłane przez Magdallenah » Zapisane

Pozdrawiam, Magda.
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Kwiecień 30, 2007, 18:41:58 »

Magdallenah, Pisz normalnie. Nie używaj pokemoniarskiego pisania fF TyM StYlOoO.

Darujcie tez sobie posty typu : To prawda, zgadzam się z tobą itd. ...
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2007, 18:48:08 wysłane przez Raffy » Zapisane

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
wojtas239
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Maj 01, 2007, 18:46:39 »

pamietam jak pare lat temu byłem w oceanarium w barcelonie i nigdy nie będe żałować wydanych pieniędzy na wejście  Smiley
paupuk2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Maj 01, 2007, 19:33:57 »

O mieszkam w krakowie i nawet nie wiem ze jest tu jakies oceanarium  Embarrassed Embarrassed Embarrassed moglabys mi Magdallenah powiesziec gdzie sie ono znajduje choc po tym co tu przeczytalam to pewnie nie pojde ale moze wartoby wiedziec Roll Eyes No coz czesto sie zdarza ze tego typu fantazje inwestorow leca z dymem Wink a i tak dobrze ze tylko 10 zl za taki niewypal a nie wiecej Wink
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #8 : Maj 02, 2007, 19:33:53 »

Ja kiedyś byłem w oceanarium w Sopocie ,chodz nie mialo być i nie było rekinów ludojadów było super.
Mieszkam w Sopocie 25 lat i nie ma tu i nigdy nie było oceanarium Wink W Gdyni jest Akwarium Gdyńskie. można zobaczyć, chodź do ideału trochę brakuje to w sezonie wygląda nieźle.

Jak ktoś będzie w Londynie to zachęcam do zwiedzenie London Aquarium - REWELKA!

zimbabwe
Bywalec

« Odpowiedz #9 : Maj 03, 2007, 10:59:56 »

Ja polecam oceanarium w ZOO w Kolonii (Niemcy). Super! Co prawda drogie bilety (5 euro ulgowy, normalny 11 euro), ale warte tego. Oprócz typowych rybek typu błazenki, są też takie cudactwa jak skrzydlice, a nawet "pospolite" neonki - tych ostatnich było w jednym akwarium takie stadko, że aż miło patrzeć!

Najpierw jesteśmy ludźmi - reszta to dodatki.
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)

« Odpowiedz #10 : Maj 03, 2007, 13:37:11 »

w Krakowie są skrzyglice ale razem z... AROWANĄ SREBRNĄ więc nie miały ani ogona i płetw  Wściekły  Wściekły

http://allegro.pl/item190856292_arowana_srebrna_osteoglossum_bicirrhosum.html

Pozdrawiam, Magda.
zimbabwe
Bywalec

« Odpowiedz #11 : Maj 03, 2007, 14:36:06 »

No te drapieżniki to mają charakterek...

Najpierw jesteśmy ludźmi - reszta to dodatki.
rysio
Bywalec

« Odpowiedz #12 : Maj 03, 2007, 19:13:05 »

Mieszkam w Sopocie 25 lat i nie ma tu i nigdy nie było oceanarium Wink W Gdyni jest Akwarium Gdyńskie. można zobaczyć, chodź do ideału trochę brakuje to w sezonie wygląda nieźle.
Jak ktoś będzie w Londynie to zachęcam do zwiedzenie London Aquarium - REWELKA!
Przepraszam co za siara  Grin Oczywiscie ze oceanarium jest z Gdyni. Starość nie radość. Jeszcze raz przepraszam  Undecided  Undecided   Undecided  Undecided  Undecided

25l
3-gupiki
x-młode gupiki
6-neony inessa

300l
5-skalary
3-zbrojniki niebieskie
10-żałobniczek
6-kirysków spiżowych
5-pielegniczka remireza
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #13 : Maj 03, 2007, 23:53:06 »

w Krakowie są skrzyglice ale razem z... AROWANĄ SREBRNĄ więc nie miały ani ogona i płetw  Wściekły  Wściekły

http://allegro.pl/item190856292_arowana_srebrna_osteoglossum_bicirrhosum.html

chyba coś pokręciłaś. przecież arowana to ryba słodkowodna a skrzydlica morska, więc jak niby mogłyby mieszkać w jednym akwarium Huh

Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)

« Odpowiedz #14 : Maj 04, 2007, 08:27:47 »

Czekaj, czekaj coś rzeczeiście pokręciłam... Paletki były z arowaną a skrzydlice z dwoma dużymi RÓŻOWYMI morskimi rybami...

Pozdrawiam, Magda.
Strony: [1] 2
  Drukuj  

Skocz do: