Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Neon - czy to plesniawka ? prosze o pomoc
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Neon - czy to plesniawka ? prosze o pomoc  (Przeczytany 3047 razy)
Grand
Nowy
*

Zdrowa ryba to glodna ryba

« : Maj 01, 2007, 21:48:11 »

Czesc wszystkim !
Mam problem ostatnio podmienialem wode w akwarium i u jednego z neonów zauwazylem kolo pyszczka taka gule jakby z waty a teraz jest wieksza i okragla. Podalem mu tzn do wody AKRYFLAWINE ale chlop z zoologicznego powiedzial ze to dziadostwo i z najgorszej firmy "zoolek" i kazal mi kupic mycopur z firmy "Sera" ale po tygodniu ani to ani to nie pomoglo a neon wciaz zyje i sie meczy. PROSZE O POMOC
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #1 : Maj 01, 2007, 22:10:54 »

jaki to neon i jaka temperatura wody? Jak duży obszar pyszczka obejmuje infekcja? Możesz zrobić fotkę?

Grand
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Maj 01, 2007, 22:16:37 »

Neon innesa , temp. wody podnioslem do 26 stopni,  teraz zrobilo sie tak z dwa razy wieksze niz oko  Undecided i taka jakby banka przezroczyta na tej kulce z "waty" robilem zdjecia ale wyszly bardzo niewyrazne  Sad Jutro postaram sie to uchwycic
Grand
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Maj 01, 2007, 22:22:03 »

Wydaje mi sie ze to przez szok  .. bo podmienialem wode odstana ale nie byla ona za zimna i dosadzalem roslinki.
Nie wiem co to za choroba gosciu mowlil ze to prawdopodobnie plesniawka .. to moje pierwsze neony i nie wiem co dalej zrobic barwy normalne takie jakie powienien miec plywa , je ... ma to tylko jeden z neonów  Cry
Grand
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Maj 02, 2007, 22:15:22 »

Znalazlem kilka informacji u naszego kolegi http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,10060.0.html  jego neon wyglda identycznie jak moj
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: