Harpia
|
 |
« : Marzec 16, 2004, 22:29:47 » |
|
Witam  Juz chyba bardziej szczęśliwą byc nie moge  )) Moje pawice sie tra! To ich piersze tarło i nie wiąże z nim planów ale mam pare, 100% pare!  Kocham te rybole  Teraz tylko musze czymś zagrodzić glonojady i reszte towarzystwa i czekamy  Niewiem nawet po ilu godzinach lęgną sie maluszki  ) Koocham te ryboleee 
|
|
|
|
|
|
|
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...
|
 |
« Odpowiedz #1 : Marzec 16, 2004, 22:35:56 » |
|
Gratulacje !!!  Czekam na kolejne dobre nowiny i trzymam kciuki za powodzenie w wyprowadzeniu nowego pokolenia  tych pięknych ryb (bo jeśli ktoś mnie pyta o pilęgnice to odpowiadam - nie hoduje ale Pawiookie są najładniejsze moim zdaniem)  Pozdr.
|
|
|
|
112,25
|
|
|
mala_lady_pank
Stały użytkownik

LP
|
 |
« Odpowiedz #2 : Marzec 16, 2004, 23:32:26 » |
|
Gratuluję!!! :wink: I jak zawsze w przypadku pawiooczek powiem: ZAZDROSZCZĘ :mrgreen:
|
|
|
|
" muzyka mnie zasłania i chroni, mogę się za nią schować " - Jan Borysewicz
|
|
|
Tomlsv
|
 |
« Odpowiedz #3 : Marzec 17, 2004, 08:19:35 » |
|
Moje gratulacje, cieszymy się razem z Tobą 
|
|
|
|
|
|
|
Molly_
|
 |
« Odpowiedz #4 : Marzec 17, 2004, 09:24:39 » |
|
Brawo :wink: 
|
|
|
|
zawsze iść rozkaz, który mam we krwi, MAŁĄ WOJNĘ w sobie mieć
|
|
|
Harpia
|
 |
« Odpowiedz #5 : Marzec 17, 2004, 12:10:26 » |
|
Jestem  ) Koło 23 skończyły a ja cichutko i delikatnie włożyłam przegrode z pleksy odgradzając reszte towarzystwa od parki, na filtr założyłam siateczke z drobnych oczek zeby nie wciągał ikry (mam dwa filtry) na noc włączylam im małą lampke i cały czas pilnują, wachlują pięknie aż żal odchodzić od akwa  Teraz czekam na rezultaty zalotów, moze coś będzie z tego? Niewiem tylko ile czasu "inkubuje" sie ikra. Narazie jest bialuśka w środku z przejrzystą otoczką. Musze poszukać na drugi raz większego otoczaka bo na tych cyrki odstawiała samiczka  Teraz ide zastartować pierwotniaki na wszelki wypadek 
|
|
|
|
|
|
|
Przemek
|
 |
« Odpowiedz #6 : Marzec 17, 2004, 19:05:54 » |
|
Super! Życzę jak największej ilości odchowanych maleństw  Pewnie najpraktyczniejsze będzie kupienie dla nich jaj solowca, bo takiej ilości pierwotniaków raczej nie sposób w krótkim czasie odchować. Poza tym małe będą dość "duże" na larwy solowca. Może jednak przeniosę ten temat do "Rozmnażania..."  Czekamy na dalsze info z niecierpliwością 
|
|
|
|
Pozdrawiam Admin ----------------------------- 500l - akwarium towarzyskie
|
|
|
Harpia
|
 |
« Odpowiedz #7 : Marzec 22, 2004, 12:46:13 » |
|
I już po  Wczoraj walczyłam z samcem żeby mi kamień ze spleśniałą ikra oddał, półtorej godziny tak mnie nękał :mrgreen: ale wygrałam. Dzisiaj drugi raz od dwóch lat musze zrobić gruntowne pożądki i całkowicie zmienic aranżacje wewnątrz akwa, fakt będzie stres ale i również dużo więcej miejsca do kopania 
|
|
|
|
|
|
|
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...
|
 |
« Odpowiedz #8 : Marzec 22, 2004, 16:06:56 » |
|
Pewnie do następnego tarła się już przygotujesz  ja dalej trzymam kciuki  To naprawde piękne rybki ! Pozdr.
|
|
|
|
112,25
|
|
|
mala_lady_pank
Stały użytkownik

LP
|
 |
« Odpowiedz #9 : Marzec 23, 2004, 13:47:11 » |
|
To naprawde piękne rybki ! Pozdr. Ooooo taaaakkkk :mrgreen: 
|
|
|
|
|
|
|
Przemek
|
 |
« Odpowiedz #10 : Kwiecień 02, 2004, 22:35:30 » |
|
Sarmik napisała: No i mamy drugi raz tarło Ciekawe jak sobie teraz poradzą, bynajmniej mają większy kamień bo na poprzednim samica robiła takie piruety że żal było patrzeć.
Już chyba skończyli sie wycierać, opieka jest wspaniała, reszta obsady została wygoniona na druga połowe akwarium
Teraz specjalnie spróbowałam sprowokować tarło, już wiem jak
Tak więc życze im maluchów bo narazie wyglądają przy tym kamieniu jak słonie w składzie porcelany
Mam takie małe pytanie, ma ktoś wyjście co zrobic żeby od środka nie odbijał sie wizerunek ryby tak jak w lustrze? Oni strasznie szaleją z tego powodu życzę wielu maluszków 
|
|
|
|
Pozdrawiam Admin ----------------------------- 500l - akwarium towarzyskie
|
|
|
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...
|
 |
« Odpowiedz #11 : Kwiecień 04, 2004, 10:46:45 » |
|
Gratulacje i tym razem  Z tym odbiciem to nie jest chyba takie proste  . Muśle że można tymczasowo zasłonića taką scianę od środka jakąś koniecznie syntetyczną nie farbującą tkaniną. Może mało to estetycznie będzie wygladać ale powinoo spełnić swoje zadanie  (przecatylkko na chwilę;) ) Inne pomysly mi narazie do glowy nie przychodzą (można tez glony zapoościć na szybie  ) Życzę powodzenia i pozdrawiam 
|
|
|
|
112,25
|
|
|
Harpia
|
 |
« Odpowiedz #12 : Kwiecień 04, 2004, 12:32:41 » |
|
Uspokoiły sie na swoje odbicia ale gniew przeniosły na mniejszego, samotnego samczyka  Musiałam odgrodzić pare scianą z pleksy zeby tamten mógł zyć spokojnie. Teraz jest troche głupio ale uz ruszać nie będe, jak sie coś wykluje to przekręce głowice filtra żeby małych nie wciało a plekse wyjme. Coś mi sie po głowie łomocze że najlepszym wyjscie będzie całkowite wysiedlenie reszty obsady, nawet moich ukochanych zbrojników  Tylko kto zechce 20cm "glonusie"?
|
|
|
|
|
|
|
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...
|
 |
« Odpowiedz #13 : Kwiecień 04, 2004, 12:36:10 » |
|
Kurcze takie Duże rybcie to czasem całkiem ładnie kosztują ... Tylko gdzie , jak i komu je sprzedać ... :?
|
|
|
|
112,25
|
|
|
mala_lady_pank
Stały użytkownik

LP
|
 |
« Odpowiedz #14 : Kwiecień 04, 2004, 21:54:02 » |
|
Można dać za darmo a komu......hmmm......na przykład mnie :mrgreen: Nie pogardziłabym :good!:
|
|
|
|
|
|
|
|