Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Nierybiaste « NIEBIESKIE KREWETKI NIE SA NEBIESKIE :(
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: NIEBIESKIE KREWETKI NIE SA NEBIESKIE :(  (Przeczytany 2352 razy)
szazaa
Nowy
*

« : Maj 11, 2007, 20:12:04 »

Ręce mi już opadają i nie wiem jak mam dogodzić moim kreweciom - nic nie działa - ani podrasowanie temperatury, ani dogadzanie z jedzeniem -nic. Jak były przezroczysto - szare tak są. A miały być niebieskie. HELP!
Patryk.ruda
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Maj 11, 2007, 20:55:15 »

może masz złe oświetlenie a spróbuj podac pokarm dla paletek "discus gran"

szazaa
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Maj 11, 2007, 22:55:42 »

dzieki  Smiley tego jeszcze nie próbowałam. Oświetlenie wydaje mi się super, więc nie wiem co im cholera się jeszcze u mnie nie podoba Wink zobaczymy co powiedzą na Twoją sugestię
KrystekGdynia
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Maj 12, 2007, 08:29:11 »

Krewetki "niebieskie" a dokładnie Atya gabonensis nie zawsze są niebieskie Smiley
Mam w moim akwarium taką krewetkę już prawie rok i nie jest niebieska. Ma niebieskie odnuża a reszta szaro-pomarańczowa. A w ogóle to jej prawie nie widać bo znalazła sobie dobrą kryjówkę i wychodzi czasami tylko w nocy. Ale żyje i ma się dobrze!

Aby mieć coś niebieskiego w akwarium kupiłem raki niebieskie (Procambarus alleni). Przynajmiej częściej je widać!

Znalazłem stronę na której można sobie o krewetkach poczytać:
http://www.akwaria.pl/krewetki/atya_gabonensis.html

bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #4 : Maj 12, 2007, 12:02:28 »

Krewetki "niebieskie" a dokładnie Atya gabonensis nie zawsze są niebieskie Smiley

niekoniecznie chodzi o Atyę !! krewetki karłowate (sp. babaulti) takze moga byc niebieskie i sadze ze wlasnie o te chodzi Smiley moje babaulti tez jak maja zbyt slabe oswietlenie to sie nie wybarwiaja, a jak maja bardzo dobre oswietlenie to wybarwiaja sie na brazowo(doslownie tak jakby byly zrobione z porcelany, maja piekny jednolity kolorek Grin )

8317910

szazaa
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Maj 12, 2007, 21:30:55 »

ja mam karlowate babaulti i o te wlasnie krewecie pytalam. jedyne co mnie zastanawia - jak kupilam - byly niebieskie, a odkad mam je u siebie - przezroczyste Sad mysle ze nie jest im u mnie zle bo mi sie niezle namnozyly, ale za nic koloru nie chca nabrac. a stronke o krewetkach znam bardzo dobrze - dzieki za linka Smiley
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #6 : Maj 15, 2007, 16:52:18 »

ja tez tak mialem jak krewetki mialy w akwa niewielkie oswietlenie !! mnozyly sie na potege ale kolorow nie mialy, a jak powiekszylem oswietlenie to od razu kolorow zlapaly Grin napisz jakie masz akwa i jakie w nim oswietlenie Grin

8317910

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Maj 16, 2007, 13:13:53 »

Mogły się skrzyżować z odmianą o innym kolorze. Ja miałam 5 szt niebieskich i 1 szt brązową a teraz mam prawie wszystkie brązowe, zielone albo nieieskie. Czasem najdę jakąś niebieską ale już się pogodziłam z brązem i zielenią.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: