Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Jak rozmnożyć rybki « PoMOCY - przezroczyste kuleczki czy to ikra?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: PoMOCY - przezroczyste kuleczki czy to ikra?  (Przeczytany 3014 razy)
Grand
Nowy
*

Zdrowa ryba to glodna ryba

« : Maj 15, 2007, 14:41:28 »

Przed chwila odmulalem dno w akwarium 20% wody wyczyscilem filt i juz chcialem wylac ta brudna wode a tu patrze i takie przezroczyste 3 banki plywaja wzialem to odlowilem do sloiczka i nie wiem co teraz mam robic ...

Mam :
danio pregowane
danio lamparcie
bocje wspaniale
pande czerwona i czarna
brzanki sumatrzanskie
2 jakies sumy z takimi kropkami
ciernioczki kuchla
neony
i glonojady ale sa male

podejrzewam ze to ikra albo brzanek albo danio pregowane bo mialy ostatnio takie barwne kolory i zaloty
aaaa i ta ikra ma 2milimetry lub 3 milimetry wkazdym razie jest mala

PROSZE O POMOC
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Maj 15, 2007, 15:26:17 »

Do zbiorniczka, napowietrzanie i czekaj  Smiley Może cosik ci się wykluje  Grin

Grand
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Maj 15, 2007, 15:34:13 »

Mam ta ikre narazie w sloiczku ... mam osobne akwarium ale nie mam do niego ani grzalki ani filtra ;/ i co mam zrobic ? ;/ wrzucic spowrotem do ogolnego akwa ? teraz mi to plywa po powierzchni.
A po ilu dniach sie by to gdzies wyklulo ?
Grand
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Maj 15, 2007, 20:40:06 »

Juz wiem czyja ta ikra - danio pregowany (czerwony). Poczytalem troche literatury w Google  Grin
Wylegaja sie po 3,4 dniach .. ale zastanawia mnie cos jeszcze Smiley Bo mam w akwarium ogolnym takie ryby jak wczesniej wymienilem i czy one mi nie zjedza tych malych rybek ktore sie wylegna ?? (A co do ikry to sie za nia nie biora -dobrze zorganizowana dieta)  Good !
wisnia_gc
Bywalec

« Odpowiedz #4 : Maj 16, 2007, 10:27:38 »

Jeśli wrzucisz maleństwa do ogólnego akwa to szybko staną się przekąską dla twoich rybek(taka jest smutna prawda). Nic tu nie pomoże nawet najlepsze dieta

CyFer
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Maj 16, 2007, 19:54:35 »

Jedynie mogą pomóc gęsto rosnące rośliny Smiley zawsze jakaś kryjówka dla młodych, chociaż nie gwarantuje to ich przetrwania.

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: