Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: CZepianie sie ludzi  (Przeczytany 2052 razy)
TomajX
Stały użytkownik

Poznań

« : Maj 19, 2007, 16:56:42 »

od ostatnich paru dni zauważyłem że wiekszość tych ludzi na forum którzy mają tyle gwiazdek za aktywność na forum to nabija je sobie tylko tym że potrafią pouczać innych ,czepiać sie o byle co i mądrować sie np.nie mówi sie glonojady tylko zbrojniki,kogo to obchodzi jak sie mówi ,każdy i tak wie o co chodzi.LUDZIE PRZESTANCIE SIE CZEPIAĆ SZCZEGÓŁÓW Wściekły

paupuk2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Maj 19, 2007, 17:45:58 »

Najwyrazniej kogos to obchodzi czy mowi sie glonojad czy zbrojnik poza tym jak ktos napisze jakas gupote to trudno nie zareagowac.Przeciez to jest forum i kazdy wyraza swoje zdanie na dany temat no nie? I chyba nie jest to najwazniejsze ile ktos ma gwiazdek za aktywnosc  Tongue
TomajX
Stały użytkownik

Poznań

« Odpowiedz #2 : Maj 19, 2007, 21:01:15 »

ale chodzi mi o to że nie musi każdy na każdym kroku każdego porawiać.Zle sie wyrazisz to za chwile pod twoja wypowiedzią pojawi sie post poprawiający twoją wypowiedz Wściekły

Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)

« Odpowiedz #3 : Maj 19, 2007, 21:13:29 »

Wiecie co... Właśnie powstał kolejny wątek na krórym będziecie się kłucić. Tongue Angry I to dopiero zaśmieca forum Tongue

Pozdrawiam, Magda.
TomajX
Stały użytkownik

Poznań

« Odpowiedz #4 : Maj 19, 2007, 21:54:26 »

Wiecie co... Właśnie powstał kolejny wątek na krórym będziecie się kłucić. Tongue Angry I to dopiero zaśmieca forum Tongue
ale taka jest przykra żeczywistość

mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #5 : Maj 19, 2007, 22:53:36 »

TomajX Ty pisząc takie rzeczy nabijasz sam sobie gwiazdki... Nie obraź się za to... Słuchaj to jest forum, osoby, które się lepiej na tym znają pomagają tym co się nie znają, i korygują to, oczywiście nie jest fajnie jak robią w to niemiły sposób... Ale jak proszisz o rade lub o coś pytasz, a potem piszesz głupoty to uwierz, że lepiej jak Cie ktoś skoryguje niż zostawi, a Ty nadal będziesz ten błąd popełniał..

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
TomajX
Stały użytkownik

Poznań

« Odpowiedz #6 : Maj 19, 2007, 23:07:51 »

no właśnie można kogoś poprawiać ale robic to w kulturalny sposob , a nie po chamsku bo paru ludzi takich tu jest myślą że zarzucą łacińską nazwą i są najlepsii że wiedzą wszystko

Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #7 : Maj 20, 2007, 00:04:30 »

Drogi TomajX,
mniemam, ze utworzyles ten watek z powodu tej troche "niemilej" dyskusji w watku o glonojadach. Takze ja nie lubie jak na tym (moim ulubionym) forum powstaje siara i wyglada na to, ze to z mojego powodu.

Po pierwsze chcialem zauwazyc, ze nie czepnolem sie Ciebie dla tego, ze uzyles slowa "glonojad" a nie "zbrojnik", bo takich bzdetow napewno sie nigdy nie czepiam,

Ty napisales:
ogólnie glonajady dostosowują sie wielkością do rozmiarów akwarium ale jak jest za duży to już sie raczej nie skurczy.

Katka napisala:
Najgłupsze stwierdzenie, jakie słyszałam  .
Polecam poczytać -> Zanim kupisz zbrojnika

Ty napisales:
widzę że tobie by sie przydało poczytać bo ja juz jakiś czas choduje glonojady i wiem co piszę

Ja napisalem:
sorki TomajX, ale mysle ze nie zabardzo wesz....
gdybys sie tymi "glonojadami" na prawde interesowal to pierwsze czego bys nie robil, to uzywania pojecia "glonojady". To sa ryby z rodziny zbrojnikowatych (Loricaridae) potocznie nazywane "zbrojnikami" ale nigdy "glonojadami". Kazdy, kto sie tym tematem troche interesuje, wie to. Glonojady to m.in. Ampularie i krewetki Amano.
A o dopasowywaniu sie do wielkosci zbiornika tez nie ma mowy. Mozna jedynie mowic o "zkarlowaceniu"

Moj komentarz:
OK: Sa ludzie wrazliwi, do ktorych i ja naleza, i jak ktos nazywa moje poglady glupotami, to mi odrazu "gula skacze" i moge zrozumiec, ze Ciebie to tez zdenerwowalo. Katka miala w prawdzie racje, ale mogla swoja wypowiedz grzeczniej sformuowac.

Tu nie chodzilo o to jakiego slowa uzywasz, tylko o to, ze staralem Ci sie juz na podstawie tego, jakiego nazewnictwa uzywasz, pokazac, ze pewnie az tak wiele na temat tych ryb nie wiesz, bo gdybys wiele czytal na temat zbrojnikow i sie nimi rzeczywiscie pasjonowal, to przedewszystkim nie nazywal bys ich glonojadami.

Jesli Ci to tak strasznie urazilo, to przepraszam. Ale imho, to ty troche glupio zaatakowales Katke, ktora jednak, co by nie gadac, prowadzi stronke o zbrojnikach, na ktorej kazdy moze sobie to i owo przeczytac i sie troche zna na temacie.

A jesli chodzi o moje gwiazdki.... to wiesz... napewno nie nabily sie przez to, ze sie czepiam jakis wyrazow. W zasadzie nie chce mi sie o tym pisac, bo dla mnie gwiazdki nigdy nie byly wazne, a jak juz ich mam tyle to ciagle slysze jakies glupie komentarze, ze sie od pewnego czasu juz wstrzymuje z postami/odpowiedziami i pisze tylko tam, gdzie sa interesujace dyskusje albo ktos totalne bzdety wypisuje.

Jak klikniesz na moj nick a potem na moje ostatnie posty to mozesz zobaczyc, czy twoja teoria jest prawdziwa. Czasem napisze jakis glupi komentarz, zwlaszcza po paru piwkach, ale ogolnie mysle, ze ludzie sa wdzieczni za informacje, ktore wypisuje. Przynajmniej dostaje na priv wiele podziekowan za to, ze im wreszcie w prosty sposob wytlumaczylem o co chodzi w tym czy innym temacie.

pozdravinki

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
TomajX
Stały użytkownik

Poznań

« Odpowiedz #8 : Maj 20, 2007, 00:29:09 »

Oswald ogólnie nie chodzilo tylko o o ciebie ale też o inna wiare która sie czepia. dobra przyznaje wtedy ja sie myliłem chociaż o tym dopasowywaniu sie wielkością zbrojników przeczytalem w kśiążce (w sumie to w bardzo starej) ale można to wytlumaczyc w sposób bardziej miły i nie chodzi tu tylko o mnie bo widzialem takie mądrowanie sie też w innych wątkach,ale to nie znaczy że ja sie zaraz obrażam czy coś ,ale to jest poprostu niemile. jak ktoś czegos nie wie to czeba mu to grzecznie wytłumaczyć a nie zaraz sie naśmiewać i mądrować.........................................................mam nadzieje że mozna już ten wątek zakończyc bo po co się sprzeczać bo to nie ma sensu

POZDRO papa

Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #9 : Maj 20, 2007, 00:43:03 »

spoko,
ale mi sie zawsze wydawalo, ze jestem ostanim, ktory sie nasmiewa z tego, ze ktos czegos nie wie.

Mozesz mi przytoczyc sytuacje, gdzie ja sie z kogos nasmiewam, talko z powodu jego niewiedzy. Bede Ci wdzieczny, bo sam tego nie lubie i jesli to nieswiadomie czynie, to pragnol bym sie poprawic!

Pozdravinki  papa

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Maj 20, 2007, 06:55:18 »

mozna już ten wątek zakończyc bo po co się sprzeczać bo to nie ma sensu

Wedle Życzenia. Zamykam.

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: