maciek333_13
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1515 : Styczeń 11, 2010, 12:09:50 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
marcinl
|
|
« Odpowiedz #1516 : Styczeń 11, 2010, 16:19:31 » |
|
a dlazego nie wewnetrzny ja słyszałam ze do 112 kubełki , albo kaskada za duzo miejsca zajmują a co myslicie o tym Hailea BT 700??? nie bedzie robił za duzo zamieszania ? moze jakiś mniejszy kupić takiego typu ?
chyba przeciwnie, to wewnętrzne zajmują miejsce w akwarium Hailea to Chińszczyzna ale jak chcesz kupuj i przekonaj się sama
|
|
|
|
|
|
|
Thomas_81
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1517 : Styczeń 12, 2010, 08:35:14 » |
|
Hailea to Chińszczyzna ale jak chcesz kupuj i przekonaj się sama
z drugiej jednak strony co teraz nie jest chińskie, TUTAJ jest moim zdanie rzeczowa recenzja tego filtra
|
|
|
|
|
|
|
nowik31
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1518 : Styczeń 13, 2010, 19:43:24 » |
|
czy jest sens dokupować do fluvala 205 deszczownie w celu lepszego napowietrzania ...akwarium 112l
|
|
|
|
|
|
|
Chester2008
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #1519 : Styczeń 15, 2010, 16:07:09 » |
|
Jakie polecacie filtry do litrażu 128l
|
|
|
|
Akwa: 60l-ogólne 25l-dla narybku Foty Potem
|
|
|
nemo2007
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1520 : Styczeń 17, 2010, 12:52:25 » |
|
WITAM WSZYSTKICH MAM PYTANIE CZY PRZERWY W DOPŁYWIE PRĄDU (ZASILANIE) MOŻE SPOWODOWAĆ ŻE Z FILTRA ZEWNĘTRZNEGO (AQUA EL 150) BĘDZIE WYPŁYWAĆ WODA NA ZEWNĄTRZ. CZY JEST TO JUŻ JEGO KONIEC I CZAS POMYŚLEĆ O NOWYM. PROSZĘ O WYJAŚNIENIE.
|
|
|
|
|
|
|
badrass
Bywalec
Mówi sie trudno i płynie sie dalej...
|
|
« Odpowiedz #1521 : Styczeń 19, 2010, 20:59:15 » |
|
WITAM WSZYSTKICH MAM PYTANIE CZY PRZERWY W DOPŁYWIE PRĄDU (ZASILANIE) MOŻE SPOWODOWAĆ ŻE Z FILTRA ZEWNĘTRZNEGO (AQUA EL 150) BĘDZIE WYPŁYWAĆ WODA NA ZEWNĄTRZ. CZY JEST TO JUŻ JEGO KONIEC I CZAS POMYŚLEĆ O NOWYM. PROSZĘ O WYJAŚNIENIE.
Jeśli jest sprawny - czytaj: szczelny to nie ma siły żeby woda gdziekolwiek wypływała.
|
|
|
|
Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
|
|
|
Dalien
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #1522 : Styczeń 19, 2010, 22:02:36 » |
|
Witam! Takie pytanko, czy miał już ktoś styczność z serwisem aquaela? Czy serwis działa sprawnie? Wewnętrzna grzałka zaczęła mi szwankować, nie trzyma temperatury, zamiast tego powolutku ją sobie podwyższa przez cały dzień tem potrafi wzrosnąć z ustawionych 26 do 28C.
Do tego UNIMAX250 po odłączeniu wtyczki z gniazdka puszcza wodę. Nie dużo ale zawsze. Pomimo że pokrywa jest prawidłowo założona a uszczelki potraktowane wazeliną (firmową aquaela).
Niestety muszę odradzić wszystkim filtry tej firmy. Dość głośny, czasami wydaje z siebie niezidentyfikowane dzwięki, tak jak pisałem wcześniej nieszczelny, węże twarde. Skusiłem się na niego z powodu wewnętrznej grzałki (nie podoba mi się osprzęt widoczny w akwa) która na złość zaczęła szwankować... Ech szkoda gadać
Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
|
badrass
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #1523 : Styczeń 20, 2010, 08:44:23 » |
|
Jakie polecacie filtry do litrażu 128l FLUVAL 205 - Twoje dzieci jeszcze będą z niego korzystać...
|
|
|
|
Było.... wiele baniaków ale najbardziej tęsknię do tego pierwszego, gdzie nie miałem żadnych doswiadczeń, a każdy nowy listek zielska cieszył, aż serducho kołatało.
|
|
|
Tomaszek15
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #1524 : Styczeń 20, 2010, 17:44:18 » |
|
Mam filtr wewnętrzny i da się go ulepszyć żeby nie tylko czyścił z kup ale też trochę filtrował wodę.
|
|
|
|
|
|
|
badrass
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #1525 : Styczeń 20, 2010, 20:12:43 » |
|
Mam filtr wewnętrzny i da się go ulepszyć żeby nie tylko czyścił z kup ale też trochę filtrował wodę.
Rozumuje tak: wciąga gó w na ale woda nie jest przeźroczysta - nie filtruje??? Dobrze załapuję???
|
|
|
|
|
|
|
N
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1526 : Styczeń 20, 2010, 23:09:47 » |
|
witam mam akwa nie typowe 50 szer na 35,wys 80 cm jak mam umiescic filtr wew?jak ma deszczownie to musi byc przy powierzchni?hmm ale chcem zeby wylapywal brud z dna chyba zaden filtr mi nie oczysci jak go tak wysoko musze powiesic? filtr z deszczownia? bo jak to inaczej napowietrzyc?
|
|
|
|
|
|
|
Krzysiek19
Bywalec
Siberian Husky
|
|
« Odpowiedz #1527 : Styczeń 21, 2010, 00:53:00 » |
|
witam mam akwa nie typowe 50 szer na 35,wys 80 cm jak mam umiescic filtr wew?jak ma deszczownie to musi byc przy powierzchni?hmm ale chcem zeby wylapywal brud z dna chyba zaden filtr mi nie oczysci jak go tak wysoko musze powiesic? filtr z deszczownia? bo jak to inaczej napowietrzyc?
A nie lepiej kupić zewnętrzny filtr?Z moich obliczeń wynika ze to akwarium ma 140 litrów więc wewnętrzny za dużo tu nie da...
|
|
|
|
45 l XxX-gupiki z młodymi 5-kiryski pstre 35l W planach muszlowce ---------------
|
|
|
N
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1528 : Styczeń 21, 2010, 10:53:15 » |
|
to ze tak powiem akwa przejsciowe liczylam ze pochoduje w nim tylko roslinki,.mam zamiar miec normalne akwa wymiarowe np 120 dl a nie wysokie;/
|
|
|
|
|
|
|
badrass
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #1529 : Styczeń 21, 2010, 14:39:18 » |
|
to ze tak powiem akwa przejsciowe liczylam ze pochoduje w nim tylko roslinki,.mam zamiar miec normalne akwa wymiarowe np 120 dl a nie wysokie;/
Jeśli tylko do samych roślin to filtr jest niepotrzebny lub jesli się uprzeć "że ma być" to można zamontować bez deszczowni
|
|
|
|
|
|
|
|