Oswald
|
|
« Odpowiedz #45 : Lipiec 09, 2007, 10:09:18 » |
|
Poleci parę bąbelków i woda z powrotem dostaje się do rurki. Jak sobie z tym poradzić?
A czy sam przepływ wody jest OK? Czy masz zamontowane coś na wylocie jak deszczownice lub t.p.?
|
|
|
|
|
|
|
axepulse
Zainteresowany
łukasz jestem:p
|
|
« Odpowiedz #46 : Lipiec 09, 2007, 11:25:00 » |
|
A czy sam przepływ wody jest OK? Czy masz zamontowane coś na wylocie jak deszczownice lub t.p.?
bez kubełka jest wszystko w porządku, deszczowni nie posiadam. Zrobiłem tak jak mi polecił kolega,zamiast oryginalnej włókniny zamontowałem włókninę tapicerską-troszeczkę grubsza. Efekt natychmiastowy,wszystko powróciło do normy i po paru godzinach nie nastąpił spadek wydajności filtra. Nie wiem czym to się ma bo stary wkład był dokładnie płukany,no ale cóż skoro teraz działa to nie ma sprawy. Dzięki za próbę pomocy!
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2007, 11:45:55 wysłane przez Emi »
|
|
...ostatnio zamieniłem akwarium towarzyskie na krewetkarium. gg 1921930
|
|
|
Oswald
|
|
« Odpowiedz #47 : Lipiec 14, 2007, 00:10:55 » |
|
Więc problemem były zapchane wkłady. Na przyszłość polecam jednak wytwory akwarstyczne. Np worek waty perlonowej JBLa "Symec" za 20.- PLN starcza na kupę czasu i wata ta jest oferowana w różnych "drobnościach"
|
|
|
|
|
|
|
mario0o
Nowy
|
|
« Odpowiedz #48 : Sierpień 06, 2007, 17:21:50 » |
|
Czesc mam akwarium 50 l Mam filtr ktory dzialal dobrze napowietrzal tez akwarium wyjechalem do Niemiec na tydzien i zostawilem akwarium pod opieka sasiadki mowilem zeby filtr chodzil caly czas lecz ona go wylonczyla teraz kiedy go wlanczam to czysci on akwarium lecz nie puszcza powietrza wiecie co moge zrobic ? Pozdrawiam Mariusz
|
|
|
|
|
|
|
King
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #49 : Sierpień 06, 2007, 18:15:41 » |
|
Rozbierz na kawałki i dokładnie wyczyść wszystkie, nawet najmniejsze otwory i zakamarki. , najpewniej dopływ powietrza czymś zarósł, gdy filtr nie chodził.
Pozdrawiam King
|
|
|
|
|
|
|
|
sticz11
Klub malawi - Klubowicz
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #51 : Sierpień 09, 2007, 11:49:30 » |
|
Witam!! Również chciałbym kupić taki filtr jak młody89 i także do 112l Myślę że będzie to dobry zakup lecz mam jedno pytanie dotyczące montażu filtra. Mam pokrywę a widzę że montuje sie go od góry. Nie chciał bym wycinać nic w pokrywie. Czy jest jakieś rozsądne rozwiązanie
|
|
|
|
Malawi 112 l. 8 x Labidochromis Cearuleus 2 x Ancistrus multispinis Marzenia: Malawi conajmniej około 300 l.
|
|
|
Ropek
|
|
« Odpowiedz #52 : Sierpień 09, 2007, 14:21:47 » |
|
Oprócz cięcia niestety chyba nie ma, nie wiem może dałoby się jakoś podnieść pokrywe na jakiś uchwytach, ale dużo więcej przy tym pracy, a jak ładnie przytniesz to źle nie wygląda . Jak nie to jedyne filterek wewnętrzny albo kubełkowy
|
|
|
|
|
|
|
sticz11
Klub malawi - Klubowicz
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #53 : Sierpień 10, 2007, 16:18:55 » |
|
Wewnętrzny nieładnie wygląda zabardzo w aqwa (wiem do mam ale chce wymienić bo mi szwankuje). Mógłbyś mi więc może polecić jakiś kubełek (akwarium 112 l. przypominam )
|
|
|
|
Malawi 112 l. 8 x Labidochromis Cearuleus 2 x Ancistrus multispinis Marzenia: Malawi conajmniej około 300 l.
|
|
|
młody89
młody89
Stały użytkownik
Moja Ulubiona rybcia !!!
|
|
« Odpowiedz #54 : Sierpień 11, 2007, 09:06:39 » |
|
a jakie macie zdanie o tej firmire co jest wyprodukowany tn filtr ?? bo ja szukam w miare taniego i dobrego filtra filtr wewnetrzny nie jest zły tylko trzeba go czyms przysłonic zeby sie tak nie zucał w oczy
|
|
|
|
akwa: 8L parapeciak 63L krewetkarium w trakcie zakładania 200 L sprzedane 112 L na sprzedaż
|
|
|
sticz11
Klub malawi - Klubowicz
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #55 : Sierpień 11, 2007, 10:38:02 » |
|
Szczerze mówiąc to nigdy nie miałem doczynienia z tą firmą. Ale bardzo polecam firme aquael (ale filtr zawsze lepiej kupić mocniejszy bo ja kupiłem taki idealny jak do mojego i po pewnym czasie woda zaczyna zmieniać kolor). P.s. Mógłby mi ktoś doradzić jakiś tani(do 150zł) i dobry filtr kubełkowy który dobrze przeczyszczałby moją 112l
|
|
|
|
|
|
|
|
młody89
młody89
Stały użytkownik
Moja Ulubiona rybcia !!!
|
|
« Odpowiedz #57 : Sierpień 12, 2007, 09:35:20 » |
|
a czy JBL jest lepszy od AQUAELa ??
|
|
|
|
akwa: 8L parapeciak 63L krewetkarium w trakcie zakładania 200 L sprzedane 112 L na sprzedaż
|
|
|
|
beata01
Nowy
|
|
« Odpowiedz #59 : Sierpień 12, 2007, 12:04:15 » |
|
mam filtr i jak go przymocuje to strasznie buczy co mam zrobic zeby mi nie buczal moze zmienic przyzsawki
|
|
|
|
|
|
|
|