Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Platka - co się stało?  (Przeczytany 1523 razy)
Adzik
Nowy
*

« : Czerwiec 14, 2007, 22:02:58 »

Witam!
Otóż jakiś czas temu kupiłam platkę (do towarzystwa drugiej). Wracam ze sklepu z rybka, wpuszczam ją do akwarium (ale tak jak się to powinno robić Smiley). Rybka po wpuszczeniu chętnie pływała, zwiedzała rożne zakamarki. Wracam jakiś czas później a ku mojemu zaskoczeniu ryby nie ma. Myślę sobie, że coś jej nie przypasiło, padła a ampularia zrobiła swoje. Ale nagle widzę rybkę - leży bokiem. Chciałam ją wyciągnąć a ta żyje. Moje zaskoczenie było jeszcze większe jak zaczęła pływać - bezwładnie kręciła się w kółko obijając się po całym akwarium.  Dodam, że rybka miała taką jakby przezroczystą narośl na głowie, z daleka wyglądało to jak dziura... :(Wcześniej nie było tego Sad No i mam takie pytanie co jej się mogło przytrafić?? Undecided
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 14, 2007, 23:02:21 »

Gdyby nie ta narośl na głowie, to wyglądałoby to na przytrucie (np. NO2)
Jedyne, co moge Ci poradzić, to pójść na stronę
http://jbl.de/factmanager/index.php?lang=en
tam na link
Online Hospital
tam na link
Diagnosis through pictures
i tam poszukać czegoś podobnego do tego, co się dzieje z Twoją platką
jeśli znajdziesz coś m.w. odpowiedniego, to podaj to tu

pozdrawiam, a rybkom rzycze zdrowia

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
Adzik
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 14, 2007, 23:53:09 »

http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=3&GalleryId=2&klickedPic=017_b

Na upartego to było coś podobnego do zdjęcia. To była jedna tak jakby dziuro-narośl na czubku głowy, którą zauważyłam później. Możliwe, że rybka miała to od początku. Niestety rybce się zeszło z tego świata Sad Też myślałam, że może z wodą jest coś nie tak, ale inny rybki żyją sobie już od dawna - w tym platki. Przeszłam się z tym do sklepu i jedyne co się dowiedziałam, że to była jakaś "felerna" dostawa bo sporo rybek zdechło. A męczy to mnie - lubie wiedzieć co się dzieje w akwarium a nigdzie nie mogę znaleźć czegoś podobnego. Inne co mi przyszło do głowy to jakiś paraliż, ale nie wiem czy to możliwe. Nigdy wcześniej nie widziałam podobnej przypadłości.

Dzięki za pomoc, pozdrawiam Wink
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: