Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: mam pytanie o brzanke rozowa  (Przeczytany 1629 razy)
freszka
Nowy
*

« : Czerwiec 16, 2007, 19:17:47 »

Moj problem polega na tym iz brzanki rozowe bardzo czesto zaczepiaja inne rybki, wrecz czasami podgryzaja.Moje akwarium nie jest male bo ok. 60 litrow ani przerybione co moze byc powodem ich rozdraznienia?? Pozdrawiam  Wink
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 16, 2007, 19:28:42 »

napisz jaką masz obsadę. Być może powodem jest zbyt małą ilość brzanek.
rysio
Bywalec

:)

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 16, 2007, 19:47:45 »

Napisz jakie rybki brzanki zaczepiaja,oraz ile masz tych brzanek!Napisz jaka masz tez obsade!  Marzyciel

25l
3-gupiki
x-młode gupiki
6-neony inessa

300l
5-skalary
3-zbrojniki niebieskie
10-żałobniczek
6-kirysków spiżowych
5-pielegniczka remireza
freszka
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Czerwiec 16, 2007, 22:24:18 »

brzanek rozowych mam dwie po za tym gupiki, skalary oraz glonojada. W sumie to zaczepiaja wszystkie oprocz glanojada. Sa bardzo agresywne, pogryzaja i z tego powodu zdechlo mi kilka sztuk rybek. Narazie jedynym rozwiazaniem bylo przemieszczenie brzanek do innego, mniejszego akwarium. Co mam dalej zrobic? dziekuje za pomoc  Wink
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #4 : Czerwiec 16, 2007, 22:27:52 »

Słuchaj skalar nie nadaję się do 60 litrów!! Kto Ci doradził taka obsadę?

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
akwa_man
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Czerwiec 16, 2007, 22:31:54 »

brzanek rozowych mam dwie po za tym gupiki, skalary oraz glonojada. W sumie to zaczepiaja wszystkie oprocz glanojada. Sa bardzo agresywne, pogryzaja i z tego powodu zdechlo mi kilka sztuk rybek. Narazie jedynym rozwiazaniem bylo przemieszczenie brzanek do innego, mniejszego akwarium. Co mam dalej zrobic? dziekuje za pomoc  Wink

No to mamy odpowiedz na twoje pytanie. 2 brzanki to zdecydowanie za mało. Po za tym tak jak pisała  mihco skalary są za małe do tego akwa  Marzyciel
freszka
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Czerwiec 17, 2007, 09:20:24 »

Na szczescie tych Skalarow mam tylko dwie sztuki takze komus oddam. Co do tych brzanek to ile musze ich dokupic? Teraz zamierzam dokupic Kardynalki i Neony Inessa czy one pasuje do reszty obsady? Dzieki sliczne za pomoc  Smiley
wiedzmin22
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Czerwiec 17, 2007, 10:05:36 »

ryby stadne trzymaj w conajmniej w stadach 10 sztuk jednego gatunku. do swojego akwa możesz dac gura 8 neonków i 8 brzanek. te skalary oddaj bo rosną do 25 cm i wysokości czasem nawet 35 cm. także jesli chcesz miec te rybki to góra twoje akwarium może byc 2 gatunkowe, ewentualnie 3 gatunkowe jak dasz otoski. więc albo jeszcze neonki albo kardynałki. zastanów się.

126 litrów (tarliskowe dla zbrojników niebieskich i neonów)

zbrojniki:
- samiec 10 cm
- 2x samica 8 cm i 7 cm
- neon czerwony 20 sztuk

200 litrów (w trakcie dodawania roslinności):

- 40 małych zbrojników 3 cm długości
- 60 neonów (narybek)
bakuMGK
Super aktywny

Akwarystyka-hobby na całe życie.

« Odpowiedz #8 : Czerwiec 17, 2007, 14:09:36 »

do swojego akwa możesz dac gura 8 neonków i 8 brzanek.

chyba troche przesadziles Smiley 8 brzanek rozowych do 60 litrow Huh brzanek wysmuklych to 8szt moznaby bylo spokojnie wrzucic ale nie różowe ktore dorastaja do 7cm

8317910

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: