Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 21
  Drukuj  
Autor Wątek: Galeria nieproszonych gości  (Przeczytany 224370 razy)
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #105 : Maj 31, 2009, 15:16:19 »

W samym tym jednym temacie naliczyłem kilkanaście przypadków odnalezienia ważki.
 Przykre ze nikt nie jest w stanie od początku przeczytać tematu i zidentyfikować robala.
Bo latwiej jest zadac pytanie lub nawet zalozyc nowy watek niz poszukac samemu   Tongue
Po jakims czasie i paru postach moze znow poczytamy "co to jest (tu opis larwy wazki) a moze nawet i fotka"

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #106 : Czerwiec 01, 2009, 13:14:32 »

W samym tym jednym temacie naliczyłem kilkanaście przypadków odnalezienia ważki.
 Przykre ze nikt nie jest w stanie od początku przeczytać tematu i zidentyfikować robala.
Bo latwiej jest zadac pytanie lub nawet zalozyc nowy watek niz poszukac samemu   Tongue
Po jakims czasie i paru postach moze znow poczytamy "co to jest (tu opis larwy wazki) a moze nawet i fotka"
hym wcale nie koniecznie - nie jest tak łatwo rozróżnić takiego robala jak widzi się go przez klilka sekund - na zdjęciach oczywiście są różne ale w akwarium to tylko robak który potem po porównaniu wspomnienia ze zdjeciem na dobrą sprawę pasuje do prawie kazdej fotki...

Archon
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #107 : Lipiec 01, 2009, 20:57:21 »

I znalazłem kolejnych nie proszonych gości, tym razem gorzej z identyfikacja,

Robaczki są cieniutkie ok 0,2-0,5 mm, zaobserwowałem okazy długości nawet 6 mm.
Są rozrzucone po podłożu całego akwarium, z dużą koncentracją w jednym jego rogu, zobaczyłem je na na szybie, niewiele pod powierzchnią żwirku.
Na początku myślałem ze to wypławki, ale co do tego to nie jestem pewien,

Wie ktoś może co to jest ?

« Ostatnia zmiana: Lipiec 02, 2009, 16:56:53 wysłane przez Archon » Zapisane

vasu
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #108 : Lipiec 13, 2009, 19:46:01 »

Hej słuchajcie, całkiem przypadkiem zaobserwowałem coś bardzo dziwnego.
Dzisiaj w nocy przybyło mi 23 nowe rybki Smiley (te o ktorych wiem) molinezje. Przyglądając się im zauważyłem jak jakiś malutki paproszek płynie skokami w dół, przystanął chwilę na korzeniu po czym popłynął dalej. Przeszła mi przez głowę myśl, że może to też rybka, ale jest zbyt małe, ma około 0.1 mm. Jest tak malutkie, że może znajdowało się w karmie dla narybku? bo jest podobnej wielkości.

112 l
Molinezje
Glonojad
krewetki.

112 l.
Black Molly x25; Glonojad x2; Kiryski (spiżowy, pstry, albinoski); Bojownik samica x3; Kardynałek albinoski x5; Neon inesa x9
Kryptokoryna (krótka,długa); Żabienica; Moczarka; Rogatek; Anubias; Minima (orzech); Limnophilia; Paprotnica; Bacopa; Hydrokotyle;

45 l.
40x molinezja - chętni?
Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #109 : Lipiec 13, 2009, 19:49:22 »

Przy poprzednim podlozu tez mialam takie cos. Mała, biała kropka z ogonkiem. Nie wiem co to jest. Mialam jeszcze jakies nicienie, ale naprawde ciazko je bylo zauwazyc. Teraz mam Hydry. Ich populacja jest mocno ograniczona i chyba nawet spada. Daruje im zycie. Smiley

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
vasu
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #110 : Lipiec 13, 2009, 19:57:42 »

I co z tym zrobiłaś?

112 l.
Black Molly x25; Glonojad x2; Kiryski (spiżowy, pstry, albinoski); Bojownik samica x3; Kardynałek albinoski x5; Neon inesa x9
Kryptokoryna (krótka,długa); Żabienica; Moczarka; Rogatek; Anubias; Minima (orzech); Limnophilia; Paprotnica; Bacopa; Hydrokotyle;

45 l.
40x molinezja - chętni?
Female_Raziel
Super aktywny

« Odpowiedz #111 : Lipiec 13, 2009, 20:04:35 »

I co z tym zrobiłaś?

Nic, a co mialam zrobic? Tongue Złapac w siatke?

Moje 53l: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=24019.0

Przed przeczytaniem moich postów przeczytaj regulamin bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą, gdyż każdy post, niewłaściwie zrozumiany, zagraża Twemu życiu lub zdrowiu.
vasu
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #112 : Lipiec 13, 2009, 20:07:42 »

Pomyślałem, że zastosowałaś coś.. Na to Smiley

Zastanawiam się czy to może być groźne...

112 l.

45 l.
40x molinezja - chętni?
vasu
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #113 : Lipiec 13, 2009, 20:26:26 »

Dostałem informację, że może być to pchła wodna, albo ufo [co dziwnie brzmi] ale za cholerę do żadnego nie podobne jest...

112 l.

45 l.
40x molinezja - chętni?
justynadracz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #114 : Lipiec 19, 2009, 10:28:50 »

takie cus pojawiło sie u mnie w akwarium. co to? juz odłowiłam tego białego(zółtego) robala, poruszał sie dosc szybko falowanym ruchem

zauwazyłam drugiego, tylko o wiele wiele mniejszego..

pełno tego pływa Sad
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2009, 12:54:51 wysłane przez justynadracz » Zapisane
vasu
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #115 : Sierpień 08, 2009, 10:19:39 »

Witam.
znalazlem dwie martwe sztuki tego czegoś
Mam nieprzykryte akwarium więc zastanawiam sie czy to moglo wleciec, czy tez sie wyhodowało w akwarium.

112 l.

45 l.
40x molinezja - chętni?
akwarysta88mp
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #116 : Wrzesień 26, 2009, 22:45:57 »

a co to jest takie coś mająco od 1 do 2 mm które ukośnie tak skacze w wodzie ?? Ostatnio jak zgasiłem światło w akwarium to takie żyjątka zauważyłem,dodam że to skacze w wodzie,nie po powierzchni wody.

pozdrawiam

Arnie
Nowy
*

« Odpowiedz #117 : Październik 11, 2009, 17:50:02 »

Witam
Też do galerii dorzucę zdjęcie stworzonek z mojego akwarium. Mam krewetki, więc nie jestem nadal pewien czy to nie jest ich postać larwalna, choć z tego co wyczytałem to krewetka z jajeczek rodzi się już ukształtowana. Te stworzonka żywią się glonami, które pojawiły się na szybie. Neonki jakoś ich specjalnie  nie zjadają więc troszkę tego jest. Z tego co idzie gołym okiem zauważyć to to, że mają parę czułek, wielkość 1mm, poruszają się dość żwawo.

Dlatego proszę koleżanki i kolegów o identyfikację.

http://yfrog.com/eipict0122bj
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #118 : Październik 11, 2009, 21:51:55 »

Arnie pływają w toni wody skokami ? jeśli tak to są to rozwielitki Wink

Hej słuchajcie, całkiem przypadkiem zaobserwowałem coś bardzo dziwnego.
Dzisiaj w nocy przybyło mi 23 nowe rybki Smiley (te o ktorych wiem) molinezje. Przyglądając się im zauważyłem jak jakiś malutki paproszek płynie skokami w dół, przystanął chwilę na korzeniu po czym popłynął dalej. Przeszła mi przez głowę myśl, że może to też rybka, ale jest zbyt małe, ma około 0.1 mm. Jest tak malutkie, że może znajdowało się w karmie dla narybku? bo jest podobnej wielkości.
to był oczlik Wink

Witam.
znalazlem dwie martwe sztuki tego czegoś
Mam nieprzykryte akwarium więc zastanawiam sie czy to moglo wleciec, czy tez sie wyhodowało w akwarium.

wygląda mi to na poczwarkę Toniaka żeberkowanego
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #119 : Październik 11, 2009, 21:53:25 »

a co to jest takie coś mająco od 1 do 2 mm które ukośnie tak skacze w wodzie ?? Ostatnio jak zgasiłem światło w akwarium to takie żyjątka zauważyłem,dodam że to skacze w wodzie,nie po powierzchni wody.

pozdrawiam
porównaj sobie te żyjątka z oczlikami, najbardziej opis do nich pasuje Wink
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 21
  Drukuj  

Skocz do: