Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 21
  Drukuj  
Autor Wątek: Galeria nieproszonych gości  (Przeczytany 224469 razy)
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #150 : Listopad 26, 2009, 12:44:38 »

radziłbym zainteresować się parametrami wody, to dziwne ze w działającym baniaku woda mętnieje i zielenieje. moze coś ci zdechło i psuje wodę ? Na wszelki wypadek zrób większą podmianę wody
radekg2
Nowy
*

« Odpowiedz #151 : Listopad 26, 2009, 14:37:28 »

Ale ja mam dopiero co zalane akwa!
kordyk
Nowy
*

« Odpowiedz #152 : Listopad 26, 2009, 16:07:16 »

Ok. Dzięki za redę, ale jeszcze jedno jest jakiś sposób na pozbycie się tych niteci??  A w akwarium nic nie zdechło Smiley
ludomir
Nowy
*

« Odpowiedz #153 : Listopad 28, 2009, 14:09:05 »

Również proszę o identyfikację tych istot z postu radekg2, gdyż mam dokładnie to samo i chciałbym się tego pozbyć.
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #154 : Listopad 28, 2009, 14:56:02 »

Witam
Startuje nowe akwa.
Podłoże zakupione, żwirek i korzenie wygotowane. Roślinki z pewnego źródła (a może już nie z pewnego).
Akwarium jest w okresie dojrzewania (bez ryb) i tu nagle pojawiło się coś takiego (ok tydzień od zalania) mam nadzieje ze to nicienie (w starym akwa borykałem się z pijawkami i mam nadzieję, że to nie są one).
(...)
Jak widać jest to małe ok 1-2mm białe i bardzo cienkie, pełza sobie po szybach.
Proszę o identyfikację.

Pozdrawiam
jak dla mnie to są to jakieś wypławki.

radekg2
Nowy
*

« Odpowiedz #155 : Listopad 29, 2009, 18:26:42 »

Może i wypławki tyle tylko, że to draństwo nie boi się świtała, a z tego co wiem to wypławki raczej unikają światła.

bartekw
Bywalec

« Odpowiedz #156 : Listopad 29, 2009, 19:32:58 »

na wyplawki to pulapka z miesa mielonego i troche cierpliwosci albo gupiki lub neony , slyszalem ze kiryski tez je lubia papa

lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #157 : Listopad 30, 2009, 01:07:29 »

Może i wypławki tyle tylko, że to draństwo nie boi się świtała, a z tego co wiem to wypławki raczej unikają światła.
wg informacji w literaturze - nie lubią. Jednak w życiu to różnie wychodzi. U mnie pokazywały się nawet przy silnym oświetleniu.

1975maniek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #158 : Listopad 30, 2009, 21:50:11 »

Witam. W krewetkarium pojawiły mi się małe max 1mm białe robaczki. nie pływają tylko skaczą (bardzo szybko zmieniają kierunek), jest ich bardzo dużo. Co to jest i jak to zwalczyć. Czy zagraża krewetkom.
radekg2
Nowy
*

« Odpowiedz #159 : Grudzień 01, 2009, 20:47:01 »

Wpuszczę kiryski i zobaczę czy to cholerstwo potraktują jako śniadanie.
vermeer
Nowy
*

« Odpowiedz #160 : Grudzień 08, 2009, 14:24:22 »

Witam,
w wątku http://www.akwarium.net.pl/forum/nierybiaste/dziwne-stwory-na-szybach/ pytałem o dziwne robale na szybach akwarium. Po analizie zdjęć jakie dostałem w odpowiedzi wygląda mi to na skoczogonki, albo stułbie jeśli mogą być białe, prawie przeźroczyste, albo coś do nich podobnego. Chciałbym to jednak usunąć. Czy krewetki załatwią sprawę?
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #161 : Grudzień 08, 2009, 15:53:00 »

Po analizie zdjęć jakie dostałem w odpowiedzi wygląda mi to na skoczogonki, albo stułbie
Za duży rozrzut  Grin Skoczogonki różnią się zdecydowanie od stułbii.
Napisz może, jak to się porusza, jak wygląda i zrób zdjęcie, jeśli można.
vermeer
Nowy
*

« Odpowiedz #162 : Grudzień 09, 2009, 17:31:25 »

Dziś obejrzałem to w palcach. Jest to dokładnie miniaturka ślimaka. średnica 1 milimetr, może nawet trochę mniej. Wyraźnie wyczuwałem skorupę.. Nie pływa to po powierzchni, na liściach również nie widzę. Jest tylko na szybach. Czy bojownik może to zjeść? Jeśli tak, to czy mu to nie zaszkodzi? I aktualne pytanie o krewetkach. Bojek jest w akwarium sam i na te stwory chcę kupić 4-5 krewetek. Tylko czy to coś pomoże?
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #163 : Grudzień 09, 2009, 20:20:28 »

To są przytuliki, takie małe ślimaczki wyglądające jak pół małża. Raczej nic ich nie zje, ale nie rozmnażają się szybko. Ja swoje lubię.
netka888
Stały użytkownik

Akwarystyka to pasja... Practise, go and win !

« Odpowiedz #164 : Grudzień 16, 2009, 15:01:00 »

ja na liściach w akwa zauważyłam takie małe ,,coś". jest to okrągłe, białe z czarną kropeczką pośrodku. ma to może 1-2mm. zdjęcia wyraźnego nie moge zrobic. jak zauważe kilka tego w paru miejscach to za pare godzin juz tego nie ma więc chyba to się rusza. co to moze byc?

The only reason why God created man is because he was disappointed with the monkey - M. Twain

...In sleep he sang to me
In dreams he came
That voice which calls to me
and speaks my name
And do I dream again?...

...........................................................
Strony: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 21
  Drukuj  

Skocz do: