Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: kupno roslin  (Przeczytany 1535 razy)
georgewroc
Stały użytkownik

Stop pneumokokom- wiewiórki górą !!!

« : Lipiec 09, 2007, 21:01:13 »

czec
nie wiem jak Wy ale ja mam problem z tymi roslinkami. Gdy ide do sklepu i ogladam je w akwarich nie mam pojecie jak sie one nazywaja i jakich warunkow wymagaja. NIe jestem w stanie zapamietac ich nazw jesli nawet wczesneij czytalem cos w sieci.
Gdy juz bede zakladal akwa to nie wiem czy zdac sie na wiede obslugi czy moze spisac sobie najpierw ich nazwy, wrocic do domu. Doczytac co , jak i gdzie i dopiero zdecydowac sie na swiadomy zakup???
akwa_man
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Lipiec 09, 2007, 21:06:26 »

Na wiedzę obsługi to bym zbytnio nie liczył  Marzyciel. Zdecydowanie drugi wariant byłby najlepszy, pod warunkiem, że masz w miarę blisko do sklepu.
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Lipiec 10, 2007, 10:27:37 »

Oczywiście, że najlepiej zdecydować się na świadomy zakup i wcześniej zrobić sobie listę roślin, które nadają się do naszego akwarium.  Jak wiemy rośliny w zoologicznych często są bardzo drogie więc wydanie np 100 zł na roślinki, które za 2 tygodnie zamienią się u nas w brązowawą papkę nie jest ciekawym pomysłem.

Możesz też sfotografować w sklepie roślinkę, którą chcesz kupić, zdjęcie zamieścić na forum - zidentyfikujemy!   Good !
« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2007, 10:29:10 wysłane przez Emi » Zapisane

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
georgewroc
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Lipiec 10, 2007, 14:35:06 »

Chyba troche glupio biegac po sklepie z cyfrowka i pstrykac fotki :-)
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Lipiec 11, 2007, 10:59:36 »

Głupio to jest wywalać co 2 tygodnie breję z akwarium w którą zamieniły się nasze rośliny.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #5 : Lipiec 12, 2007, 20:54:52 »

Nie jest to może najłatwiejsze rozwiązanie - ale najlepiej poszukać kogoś z okolicy (przez forum albo allegro), kto ma roślinne akwarium. Taki ktoś jest zmuszony do przycinek i może Ci za małą kwotę odsprzedać to co wycina. Gdybyś sie umówił na odbiór osobisty i był przy przycince, napewno miałbyś możliwość zobaczyć jak i gdzie która roślinka rośnie i pewnie dużo byś sie dowiedział od hodowcy ny temat gatunków, jak co rozróżnić itp.

Mi się coś takiego zdażyło raczej przypadkowo i było świetnym, małym kursem błyskawicznym nt akwaflory.

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
georgewroc
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Lipiec 12, 2007, 21:39:52 »

Jestem nieśmiałą "wiewiórką" wiec nie bardzo lubie spotykać się. Staram sobie radzić sam.  Cheesy
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: