Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Program  (Przeczytany 3318 razy)
Dj_krystus
Zainteresowany
**

« : Lipiec 18, 2007, 18:40:58 »

Witam
POSTARAM SIĘ stowrzyć program o akwarystyce i prosze was w tej sprawie o pomoc.Pierwsza wersja będzie wersją próbną i zostanie ona przesłana tylko osobom które mi pomogły a po wprowadzeniu korekt zamieszcze link do niego na forum.Więc jeżeli macie jakieś pomysły lub ciekawe artykuły jakie bym mogł tam zamieścić to prosze o pomoc.
Piszcie na e-mail: dj_krystus@op.pl

Pozdrowionka

P.S. Jeżeli chodzi o ciekawe pomysly to nie piszcie na e-mail tylka na forum bo tu ostatnio częściej zaglądam.
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #1 : Lipiec 18, 2007, 18:45:46 »

Mniemam, że chodzi o program TV...

Pewnie najlepszą okazją byłyby jakieś targi akwarystyczne albo jakiś zlot, gdzie by się mogli wypowiadać jacyś producenci i hodowcy albo inni znani ze sceny akwarystycznej.

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
Dj_krystus
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Lipiec 18, 2007, 19:00:15 »

Nie,nie,nie,nie  Smiley

Jeszcze nie mam takich znajomości  Cheesy

Chodzi o program kompjuterowy.
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)

« Odpowiedz #3 : Lipiec 18, 2007, 19:21:53 »

A chodzi Ci o raczej program aranżacyjny (np. są narysowane rośliny, kamienie, korzenie i ty tylko wklejasz je i ustawiasz swoją aranżacje-też chce zrobić ale trzeba na kompie rośliny narysować a to jest b. trudne) , takie cacko co sortuje ryby według pochodzenia, warunków, biotopów, takie samo coś o roślinach (nieaktualne-świetny program stawia zarejestrowanym na roslinyakwariowe.pl –ja mam –polecam!), rzeczy typy odczynniki parametrów (typu-wpisujesz swoje np. pH jeżeli złe to pisze co masz zrobić żeby zmienić, jakie środki-ja coś takiego kiedyś zaczęłam z bratem robić na Excelu ale coś plany stanęły)… bo wiesz pomysłów dużo bo jest dużo tematów. Takie coś ze wszystkim to jest strasznie trudne i czasochłonne-wręcz nie osiągalne.

Pozdr. Magda

Pozdrawiam, Magda.
Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #4 : Lipiec 18, 2007, 19:53:09 »

aaa haha

myślałem, że masz podobny pomysł jak raz widziałem w niemieckim necie
chyba tu (pet-TV)

http://www.petnet.de/index.php?cat=rubrik&rid=1

Co programu komputerowego to nie moge sobie wyobrazić, co mógłby taki program robić - poza ewenualnie pozbierać wszystkie akwarystyczne kalkulatory z sieci i je zintegrować w jednej aplikacji.

Ewentualnie można zrobić program rejestrujący parametry w aka ale to wymaga skomplikowanego hardwaru.
Tu jest taki program ale niestety po niemiecku
http://www.deters-ing.de/Wako/programm.htm

no albo wyorzystać jakiś pomysł magdaleny  Wink
« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2007, 19:55:01 wysłane przez Oswald » Zapisane

Dj_krystus
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Lipiec 18, 2007, 21:12:13 »

I znowu musze napisać nie,nie,nie i jeszcze raz nie .

Chodzi mi o to aby stworzyć mprogram w którym bedzie zawarte troszkę informacji.Zaczełem już tworzyć baze ryb akwariowych.Info biore z naszej strony ( www.akwarium.net.pl )
Będą może zamieszczane jakieś ciekawe artykuly dotyczące chorób,gatunków zwierzą żyjących w akwa itp.To jest moja mała i skromna wizja twórcza Smiley A co wy o tym myślicie Huh
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)

« Odpowiedz #6 : Lipiec 18, 2007, 21:20:17 »

wiesz każdy może se zajżeć na naszą strone lepiej by było gdyby ktoś napisał najważniejsze i b. rozbydowane opisy oraz o co ludzie często pytają... poglądy, wady, zalety, warunki i te rzeczy ważniejsze i mniej ważne-ale napisać coś o każdej rybie DOBRZE to jakiś świetny (bo cierpliwy) akwarysta musli napisać, ba ja przy pierwszej rybce chyba dostałabym kota, bo mi się nie chce rąk nadwyrężać...

Czyli chcesz założyć takie wademecum rybciowate Cheesy kurczak ile pisemnej roboty...

PS: równierza pamiętaj o tłumaczeniu np. angielskich (http://www.translate.pl/ ) stron czasami sa lepsze od polskich Good !

Powodzeeeeeenia

Pozdrawiam, Magda.
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #7 : Lipiec 18, 2007, 21:22:52 »

Chodzi mi o to aby stworzyć mprogram w którym bedzie zawarte troszkę informacji.Zaczełem już tworzyć baze ryb akwariowych.Info biore z naszej strony ( www.akwarium.net.pl )
Będą może zamieszczane jakieś ciekawe artykuly dotyczące chorób,gatunków zwierzą żyjących w akwa itp.To jest moja mała i skromna wizja twórcza Smiley A co wy o tym myślicie Huh

Hmmm program z założenia ma być czymś przydatnym. A to co chcesz stworzyć jest de facto encyklopedią. Dla mnie - bez sensu, to samo mam w necie. Po co powielać informacje.

Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #8 : Lipiec 18, 2007, 22:16:28 »

No mnie troche dziwi, że na początku stoi idea robienia programu i zakres (akwarystyka), a potem się pytasz na forum "w jakim celu?". Z tego co wiem to za zwyczaj jest odwrotnie.

Pierw istnieje zdefiniowany cel, a potem szukanie rozwiązania...  Undecided

Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

« Odpowiedz #9 : Listopad 09, 2007, 15:57:18 »

Może chciałbyś coś takiego zrobić? http://www.lotr.pl/akwacalc.exe To jest świetne urządzonko i bardzo mi pomaga.

Tadeus
Bywalec

« Odpowiedz #10 : Listopad 09, 2007, 17:12:38 »

Imho lepszym pomyslem bylaby encyklopedia w wikipedii o akwarystyce. Troche juz tego tam jest.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: