helbards
|
|
« : Lipiec 23, 2007, 14:52:11 » |
|
Pojemność oraz wymiary :-80l brutto - 75x36x35 Filtracja :-AQUAEL FAN-3 plus (700l/h) Ogrzewanie:-AQUASZUT 100W Oświetlenie :-2x18w -W tym 1x-Opti Natural , 1x-Opti Plant Podłoże :Dno - Rataj Stare Dno Wierzchnia warstwa - AS II+ Dekoracje :- Korzeń - Kamień ADA Nawożenie :- PG Macro - PG Classic Podmiany :Co 2 tygodnie 10-15l wody. Parametry :-Temp.: 28-30°C -gH = - -kH = - -pH ~ - Fauna :
Flora :Zdjęcia (Pierwszy album) użyj opcji Slajdów!Aktualizacja z dnia 20.10.2007 ========================================================== ==========================================================
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 03, 2009, 10:14:21 wysłane przez helbards »
|
|
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny
I'm ;)
|
|
« Odpowiedz #1 : Lipiec 23, 2007, 14:58:09 » |
|
|
|
|
|
Pozdrawiam, Magda.
|
|
|
lukasz0207
Zainteresowany
Są już krewetki!!!
|
|
« Odpowiedz #2 : Lipiec 23, 2007, 16:26:26 » |
|
A gdzie zdjecia??
|
|
|
|
|
|
|
helbards
|
|
« Odpowiedz #3 : Lipiec 23, 2007, 16:28:59 » |
|
Klikasz na "Zdjęcia" kolo nawiasow
|
|
|
|
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny
I'm ;)
|
|
« Odpowiedz #4 : Lipiec 23, 2007, 16:41:29 » |
|
więc co? roślin dałeś na lekarstwo dodaj tło i roślin i więcej żwiru sumiki szkliste będą za duże masz już jednego samca prętnika twoje sardynki to jakieś tęczanki ta wysoka zielona roślina to żabienica ozelot, niska zielona jakaś żabienica a czerwona może wywłócznik, ale jest za młoda by powiedzieć "Brzankę oraz 2x-Skalary" brzanka skubnie skalara a skalar będzie za duży do 80l-źle dobrałeś odsade-ja Ci polecam: prętniki i reszta+15 neonów (bez sumików szklistych i tęczanek) i może kiryski
|
|
|
|
Pozdrawiam, Magda.
|
|
|
helbards
|
|
« Odpowiedz #5 : Lipiec 23, 2007, 16:43:04 » |
|
Co do wujka , to powiedział że jak chcę...to odda... aha , i wymiary mojego aqua to 75x36x35.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2007, 16:53:34 wysłane przez helbards »
|
|
|
|
|
neonek93
Zainteresowany
Green day !!!
|
|
« Odpowiedz #6 : Lipiec 23, 2007, 22:45:01 » |
|
A mi sie podoba
|
|
|
|
Akwa 45L : 1 mieczyk 5 tetry (bardzo duże)
|
|
|
splendens
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #7 : Lipiec 23, 2007, 23:44:52 » |
|
No łyso troche. Ale to chyba poczatek wiec ok. Sumiki szkliste rosna do ok 8 cm ale sa stadne wiec przydalo by sie jeszcze kilka a w tym akwa nie mozesz sobie na to pozwolic. Dokup jakies szybkorosnace wysokie rosliny by zaslonic tyl, np nurzańce, albo hygrophilie. Z tymi skalarami to nie najlepszy pomysł. Jesli chodzi o "sardynki" to zrob lepsze zdjecie, bo wyglad pletw maja podobny do tęczanek, aczkolwiek są jakoś mało wybarwione. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
helbards
|
|
« Odpowiedz #8 : Lipiec 24, 2007, 07:25:39 » |
|
No łyso troche. Ale to chyba poczatek wiec ok. Sumiki szkliste rosna do ok 8 cm ale sa stadne wiec przydalo by sie jeszcze kilka a w tym akwa nie mozesz sobie na to pozwolic. Dokup jakies szybkorosnace wysokie rosliny by zaslonic tyl, np nurzańce, albo hygrophilie. Z tymi skalarami to nie najlepszy pomysł. Jesli chodzi o "sardynki" to zrob lepsze zdjecie, bo wyglad pletw maja podobny do tęczanek, aczkolwiek są jakoś mało wybarwione. Pozdrawiam to są te tączaki , tylko że samice ;> bo samce się tylko wybarwiają na kolor pomarańczowy, ponieważ miałem 2 parki...ale tata miał te ryby u siebie (aqua pyszczakow) i trochę te ryby je obgryzały , natomiast samców zjadły...tylko szkielety pływały ;/. A co do roślinek to właśnie w moim guście nie jest busz ;P ale rzeczywiście trzeba tył zasłonić , aha i co powiecie na mech + koks i jeśli mech się rozrośnie wezmę kilka szczepek i dam na korzeń... Koks(Klik)Wiec co mam kupić bo dzisiaj do miasta jadę... ja zamierzam kupić dzisiaj na razie danio+neonki , jak kasa pozwoli ;>
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2007, 07:28:59 wysłane przez helbards »
|
|
|
|
|
Maciek1992
Maciek1992
Stały użytkownik
gygy 8085452
|
|
« Odpowiedz #9 : Lipiec 24, 2007, 07:52:21 » |
|
Bardzo łyso w tym akwa i jak już wcześniej powiedzieli zła obsada i mało roślin i ogólnie pusto tam
|
|
|
|
25 Litrów -3 molinezje -MAŁY glonojad -3 krewetki
|
|
|
helbards
|
|
« Odpowiedz #10 : Lipiec 24, 2007, 08:52:37 » |
|
więc prosze powiedzieć co mam kupić bo idę za 1h do sklepu ;P
|
|
|
|
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny
I'm ;)
|
|
« Odpowiedz #11 : Lipiec 24, 2007, 09:31:07 » |
|
rośliny+
prosze o to zestawienie roślin dla tzw. poczętkujących. Wiesz w zoologicznym za dużo roślin nie znajdzisz, najlepiej na giełdzie lub z innego akwa (np. na naszej "giełda"). Więc tak najlepiej kup: nurzańce (jest ich sporo) mchy (np:jawajski) anubiasy (też jest i ch dużo) zwartki (czytaj wyżej) microzorium (ja nie lubie-ale jak komuś się podoba to niech se kupi Tongue) pellia rogatek marsylia bolbitis gałęzatka
|
|
|
|
Pozdrawiam, Magda.
|
|
|
helbards
|
|
« Odpowiedz #12 : Lipiec 24, 2007, 10:11:22 » |
|
rośliny+
prosze o to zestawienie roślin dla tzw. poczętkujących. Wiesz w zoologicznym za dużo roślin nie znajdzisz, najlepiej na giełdzie lub z innego akwa (np. na naszej "giełda"). Więc tak najlepiej kup:................
Słyszałem że we Wrocku są raz w tyg. targi akwarystyczne ;> może w któryś dzień się wybiorę anubiasy mam już...kupie sobie jakiegoś nuzańca + moczrke argentynską.....aha i mam pytanie czy przyjmie się odgałęzienie tej brzozowej rośliny w moim aqua...jeśli je odetnę i wsadzę osobno ? za parę dni dam nowe zdjęcia z małego remontu , ale proszę dalej oceniać i dodawać swoje uwagi...
|
|
|
|
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny
I'm ;)
|
|
« Odpowiedz #13 : Lipiec 24, 2007, 10:15:09 » |
|
Poczekaj, ta roślina rozmnaża się po przez odcięcie z góry nie z boku więc poczekaj aż urośnie, ale pewna nie jestem
|
|
|
|
Pozdrawiam, Magda.
|
|
|
PorannaRosa
Nowy
|
|
« Odpowiedz #14 : Lipiec 24, 2007, 15:14:39 » |
|
Wrażenia wzrokowe: to dopiero początek, więc niewiele do oceny. Pomyślałabym o zwiększeniu ilości roślin, aby zapewnić prętnikom lepsze warunki. Mile widziane byłoby tło, które zakryje kable oraz dolanie wody. Obsada: wymaga poprawki, część gatunków jest stadna i ich zestawienie nie jest optymalne. Zapewne chodzi o Melanotaenia maccullochi. Zamiast dokupywać danio, czy też dodawać skalary, brzanki pomyśl o zwiększeniu ilości neonów. Obsada polecona przez Magdallenah jest warta uwagi. Technika: ok. Proszę uzupełnij parametry wody. Poczekaj z nawożeniem, aż dokupisz roślin i dodasz podłoża. Roślina po lewej to Myriophyllum mattogrossense, ładnie rośnie przy dużej ilości światła. Poczekaj aż podrośnie, wówczas rozmożyć ją mozesz tak jak np. moczarki czy też kabomby.
|
|
|
|
Pozdrawiam PR JID (not for Mail): greendestiny at draugr dot de
|
|
|
|