Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Glonojad  (Przeczytany 1616 razy)
natalia169
Nowy
*

« : Lipiec 28, 2007, 13:48:34 »

Od paru lat mam glonojada (nie wiem jak dokładnie sie nazywa) i siedzi on cały czas w domku i z niego nie wychodzi Sad co mu może być?
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)

« Odpowiedz #1 : Lipiec 28, 2007, 13:53:49 »

możę poprostu lubi domek (matko  Roll Eyes ) albo lubiał i teraz niestety z niego wyrusł i nie może wyjść. A jakie masz akwa, obsade?. Następnym razem nie kupuj syfków do których wpływają ryby bo może się to żle skończyć  Angry Jaki duży jest "glonojad?

Pozdrawiam, Magda.
akwamaniaczka
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Lipiec 28, 2007, 14:09:35 »

popieram kolezanke wyzej Smiley
NIE KUPUJ TYCH SMIECI!!!

Marzeniem są pielęgnicowate...
helbards
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Lipiec 28, 2007, 14:31:25 »

najlepiej , jeśli chcesz odzyskać gloncia...to weź młotek , do wanny napuść wody i nad wanna ostrożnie rozwal ten domek...

Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #4 : Lipiec 28, 2007, 15:02:02 »

Jeszcze może wygrzeb go wykałaczką Roll Eyes Może siedzi w domku cały czas w dzień a w nocy wychodzi. Jak kiedyś miałem glonojada to cały czas tam siedział albo za filtrem. Sprawdź w nocy czy wyszedł.
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)

« Odpowiedz #5 : Lipiec 28, 2007, 20:19:04 »

a możę wrzuć tabletke ze spiruliną gdzie indziej-może wyjdzie, ablo poprostu nie może-i trzeba natychmiast biedaka wyjąć

Pozdrawiam, Magda.
alexg10
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Lipiec 29, 2007, 11:25:37 »

Najlpiej tupic korzen z otworem u dołu,a pod jeden koniec kamień podłorzyć ja tak mam i korzysta z tego glonojad i kiryski Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

25l,2x danio pręgowane,2x danio lamparcie,3x kiryski pstry,3x brzanki zielone,2x gupiki,2x chokejówki,1x kosiarka,2xmolinezje
1x ślimak wodny
natalia169
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Lipiec 31, 2007, 16:21:35 »

ale on moze z niego wychodzic tylko nie chce...a ten domek kupila mi mama bo jej sie spodobal Undecided
Kar
Nowy
*

Ryby - to moja miłość .. :D

« Odpowiedz #8 : Lipiec 31, 2007, 18:50:36 »

ale on moze z niego wychodzic tylko nie chce...a ten domek kupila mi mama bo jej sie spodobal Undecided

Powiedz mamie że taki domek się nie nadaje. Kup korzeń. Glonojady potrzebują błonnika. (Chyba że się pomyliłam, merdają mi się nazwy)
Zamiast domku kup mu korzeń, porządnie wyparz. Błonnik jest zawarty w roślinach. Korzeń to część rośliny i w nim też jest błonnik. Glonojady powoli zjadają kawałki korzenia. Rosną większe, mają już troszkę bardziej urozmaiconą dietę. Bardzo go lubią. Jest niedrogi więc warto go kupić.

A żeby dowiedzieć się co się stało z glonkiem, czy się zaklinował czy siedzi bo chce rusz domek, jeśli to nie pomoże, podnieś go lekko.

60l. :
2 Molinezje ostrouste czarne
3 Mieczyki Hellera
2 krewetki filtrujące
2 Prętniki karłowate.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: