Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Księżniczka Burundi + ?  (Przeczytany 6150 razy)
Arnie
Nowy
*

« Odpowiedz #15 : Sierpień 07, 2007, 10:44:10 »

hehe bambus sobie rośnie  Grin do biotopu Azji nawet pasuje ;p

Miseczka mi została, ale to tylko tymczasowe, zastanawiam się nad zrobieniem pasującej kamiennej.

Nowy styl, hmmm, bardziej ogrodniczy niż akwarystyczny, ale znika problem codziennego podlewania. A ponadto rośnie tez coś ponad akwarium, a bardzo mi sie podobają akwaria urządzone (wkomponowane) w roślinność lądową i wynurzoną.
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Sierpień 07, 2007, 10:44:50 »

Ten "nowy" styl to się nazywa uprawa hydroponiczna. I akurat ta roślinka (bambus o ile się nie mylę) tak właśnie powinna być uprawiana. Akwarium takie (chodziaż bardziej nazwa paludarium) dobrze zrobione robi niesamowite wrażenie. Arnie - gratuluję pomysłu.

Arnie
Nowy
*

« Odpowiedz #17 : Sierpień 07, 2007, 11:10:28 »

I akurat ta roślinka (bambus o ile się nie mylę) tak właśnie powinna być uprawiana.
Tak, bambus jest rośliną, której nie hoduje sie w ziemi lecz w doniczkach napełnionych wodą. Wolałbym ja wsadzić na dno akwarium, ale ze względu na jej małe dość rozmiary jest to niemożliwe (całkowite zanurzenie po dłuższym czasie spowodowało by zgnicie liści co ma miejsce również np gdy kupujemy roślinki nieprzystosowane do stałego całkowitego zanurzenia, o czym trochę jest już w innych tematach na forum).

dziękuje za gratulacje  Cheesy
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)

« Odpowiedz #18 : Sierpień 07, 2007, 11:14:34 »

ah... paludarium, jak będą sprzęty bardziej dostępne, i będę piękna, młoda, bogata-to będę miała takie paludarium, takie, takie..... że nie uwieżycie Smiley Grin

Arnie (twój link przypomina mi tego z "Lost" co go dynamit na szczępy porwał) na co się decydujesz? Smiley jeszcze możesz rzucić jakąś rybką (Grin), zobaczymy czy do 80l się da Smiley

Pozdrawiam, Magda.
Arnie
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Sierpień 07, 2007, 11:27:04 »

Arnie (twój link przypomina mi tego z "Lost" co go dynamit na szczępy porwał) na co się decydujesz? Smiley jeszcze możesz rzucić jakąś rybką (Grin), zobaczymy czy do 80l się da Smiley
Tak ten post wygląda, bo jestem niezdecydowany na obsadę, a chcę by było dobrze Smiley Nie martw się Magdallenah, nie zawiodę ciebie, jakąś rybkę "rzucę" i może przygarnę lub porzucę po Twojej decyzji Smiley
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: