|
margin
|
|
« Odpowiedz #376 : Czerwiec 16, 2010, 21:37:56 » |
|
Jakiś czas temu mój samiec Maculata zrzucił ze swego 600 l akwarium szybę nakrywową, wyskoczył i ponieważ rzecz cała działa się podczas długiego majowego weekendu - padł, samicę oddałem. Chciałem więc zapodaĆ tam jakieś nowe monsterki, ale moi współpracownicy (za zastępczynie mam dwie kobitki) zagroziły wyprowadzką "jeżeli znów w akwarium będą pływały jakieś mordercze potwory". Musiałem się ugiąć pod społeczną presją, oto efekt: A pływać w nim mają małutkie kolorowe rybki ;( Marek No to masz baniak sałaty, ja bym dała jogurt zamiast rybek
|
|
|
|
|
|
|
King
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #377 : Czerwiec 28, 2010, 13:54:50 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
King
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #378 : Sierpień 21, 2010, 19:24:12 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
eryk@
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #379 : Sierpień 21, 2010, 19:47:29 » |
|
King naprawde gratuluje tak ogromnych zbiorników . Jesteś szcześciażem .Nie moge doczekać sie już użadzonych zbiorników . Naprawde super .Powodenia w funkcjonowaniu akwariów. Na zdjeciach sa dwa akwaria czy jedno to samo bo nie odróżniam? Jakie ryby bedą w nich pływły? Te twoje płaszczki?
|
|
|
|
|
|
|
stasiek50
Nowy
|
|
« Odpowiedz #380 : Sierpień 21, 2010, 20:55:50 » |
|
No to wystrzałowe to masz.
|
|
|
|
|
|
|
Mataertest
|
|
« Odpowiedz #381 : Sierpień 22, 2010, 22:32:55 » |
|
Ten kolo na zdjęciach to ty? Co do akwariów jakie w nich będzie oświetlenie? Powodzenia życzę, choć lepiej by te płaszczki czy arowany miały w naturalnym środowisku. Do up'a: to jest jedno akwarium, można to łatwo dostrzec.
|
|
|
|
|
|
|
dwight 18
|
|
« Odpowiedz #382 : Sierpień 22, 2010, 23:34:45 » |
|
choć lepiej by te płaszczki czy arowany miały w naturalnym środowisku. Jezu , ale błyskotliwa uwaga . Otosek czy bojownik też miałyby lepiej w naturalnym środowisku więc nie rozumiem co one jeszcze robią w twoim akwarium , płaszczka to takie samo zwierze tylko że większe i potrzebuje większego akwarium , a że King takie akwarium posiada to nic nie stoi na przeszkodzie żeby sobie takie płaszczki czy arowany trzymał.
|
|
|
|
|
|
|
King
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #383 : Sierpień 23, 2010, 07:55:51 » |
|
Ten kolo na zdjęciach to ty? To TheWald, ja nie jestem taki przystojny Co do akwariów jakie w nich będzie oświetlenie? Nad każdym baniakiem jest belka oświetleniowa a w niej 2 x 150 HQI 6500 K, 1 x 70 HQI 14000K, 6 x 30 W T4 4500 K Do up'a: to jest jedno akwarium, można to łatwo dostrzec.
To są dwa takie same akwaria symetrycznie umieszczone do siebie przednią szybą pod przeciwległymi ścianami pokoju akwaria, można to łatwo dostrzec Marek
|
|
|
|
|
|
|
Kamil921023
|
|
« Odpowiedz #384 : Sierpień 23, 2010, 19:04:12 » |
|
Myślałem, że tamte akwa są wielkie ale jak widzę to.......no to dopiero basen Szkoda channów. Były dużo lepsze niż te nowe " przecineczki ".
|
|
|
|
|
|
|
dobraf
|
|
« Odpowiedz #385 : Sierpień 23, 2010, 21:30:23 » |
|
no co tu gadać litraż POWALA, jaki filtr jest przewidzany na te "stawiki", no i mógłbyś przybliżyć koszt całej inwestycji. Jezu , ale błyskotliwa uwaga . o ja pierdziu tylko się gość pojawił i od razu musi walić złośliwościami, nie wiem czy to efekt jakiś kompleksów czy jeszcze czegoś innego, tak czy inaczej współczuję Ci chłopie... , płaszczka to takie samo zwierze tylko że większe i potrzebuje większego akwarium , a że King takie akwarium posiada to nic nie stoi na przeszkodzie żeby sobie takie płaszczki czy arowany trzymał.
btw to jest równie błyskotliwie... pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Mataertest
|
|
« Odpowiedz #386 : Sierpień 23, 2010, 22:43:56 » |
|
choć lepiej by te płaszczki czy arowany miały w naturalnym środowisku. Jezu , ale błyskotliwa uwaga . Otosek czy bojownik też miałyby lepiej w naturalnym środowisku więc nie rozumiem co one jeszcze robią w twoim akwarium tylko, że bojownik raczej nie jest z odłowu i nie jest przystosowany do pływania w niezliczonych hektolitrach wody
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #387 : Sierpień 24, 2010, 06:53:58 » |
|
Nie macie innych problemów? a jak chcecie o tym dalej dyskutować, to stwórzcie nowy wątek! King, gratuluje basenu
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
Mataertest
|
|
« Odpowiedz #388 : Wrzesień 11, 2010, 13:32:40 » |
|
i co zalałeś już je?
|
|
|
|
|
|
|
neuron
Nowy
|
|
« Odpowiedz #389 : Wrzesień 11, 2010, 14:32:50 » |
|
Świetne te baniaki. A co do tego dużego akwarium. To czy taki filtr od basenu INTEX do 11tys litrowego basenu ,zewnętrzny filtr, spełniał by dobrze role filtra w takim dużym akwarium? Jak by co mam taki basen nowy(nówka) na sprzedaż jak ktoś zainteresowany
|
|
|
|
|
|
|
|