Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « King 640 l Pawiookie, 600 l Channy Maculata, 840 l Channy Aurantimaculata
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 27
  Drukuj  
Autor Wątek: King 640 l Pawiookie, 600 l Channy Maculata, 840 l Channy Aurantimaculata  (Przeczytany 89728 razy)
patryk90
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #45 : Grudzień 31, 2007, 17:02:27 »

Szacunek stary, pełna profeska (zazdroszczę ci) Cheesy Cheesy Cheesy
Napisz prosze jak oto wszystko pielegnujesz moze cos podlapie. plz
 Good ! Good ! Good ! Good ! Good ! Good ! Good !
Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

« Odpowiedz #46 : Grudzień 31, 2007, 17:18:04 »

Akwa śliczne masz już oskarki czy jeszcze nie przyszły ?Jak przyszły to zaaktualizuj fotki Cheesy  Good !

glonojad
Stały użytkownik

« Odpowiedz #47 : Grudzień 31, 2007, 17:32:55 »

Akwa super tylko nie pasuje mi ten korzen posrodku w 640, jakos mnie denerwuje Wink

King
Stały użytkownik

« Odpowiedz #48 : Grudzień 31, 2007, 17:53:42 »

Wiem, wiem... kupa ludzi mi to mówi, że zabardzo ściąga wzrok, że sztuczna symetria niedostępna w naturze. A ja odpowiadam każdemu: popatrz no się w lustro, to dopiero zobaczysz kawał dobrej symetrii... A tak na poważnie, to z racji zawodu skrzywiony jestem merchandisingiem i po prostu uwielbiam, na złość całemu światu, takie symetryczne klimaty.

Na Oscary czekam, już 6 tygodni i pewnie jeszcze z 2 poczekam, w Polsce niełatwo o taki już lekko podchowane byczki z 10 cm w odmianie Albino, więc znajomy importer ściąga je z Tajlandii, a to wszystko strasznie trwa, niestety.

Co do pielęgnacji, to standard, w akwa dla Pawic raz w tygodniu podmiana 100 litrów na kranówę prosto z węża, u skalarasów raz w tygodniu 120 litrasów na czyste, tylko zakwaszone kwasem RO, przez tydzień skapuje mi  6 baniek po 20 litrów stabilizuję parametry (napowietrzanie + kwas), wodę spuszczam wężem, potem z tych baniek prosto wlewam (ciężkie cholery) do akwa, a u krewetek raz na 2 tygodnie podmianka na 20 litrów czystej odstanej kranówy, ot i cała filozofia, a... jeszcze zielsko trza podcinać, ale już nie długo.... he... he....
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2007, 18:03:20 wysłane przez King » Zapisane

ganboui
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #49 : Grudzień 31, 2007, 18:47:50 »

super akwarium  Good ! Shocked

Maciek Cheesy 50L
sircula
Bywalec

« Odpowiedz #50 : Grudzień 31, 2007, 18:55:53 »

Akwa to dla Oscarów jest przepiękne...i to światło...po prostu baja:)...Co to tego pierwszego z symetrycznym korzeniem, to rzeczywiscie...mozne jakby coś przed nim stopniowo niskiego posadzil 1 i 2 plan..to moze...a tak to brama wjazdowa hehe...A próbowałeś ten korzeń np. przewrócić??Cheesy
Pozdr
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2008, 12:38:41 wysłane przez sircula » Zapisane

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
adriano210
Bywalec

« Odpowiedz #51 : Styczeń 01, 2008, 21:18:29 »

swietne akwaria szczególnie pawiookie gratulacje, marzę o takim litrażu Cheesy:D:D

rav
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #52 : Styczeń 02, 2008, 12:32:16 »

King, to akwa 600 litrów robi niesłychane wrażenie. Super dobrałeś kolorystykę, gratuluję!!!  ...no i czekam na fotki z mieszkańcami Smiley

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #53 : Styczeń 02, 2008, 13:51:21 »

a aktualizacja ?!  Tongue  Wink serio jakaś by się przydała Smiley
pozdro  papa

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
bumboo
Nowy
*

« Odpowiedz #54 : Styczeń 02, 2008, 13:52:31 »

Akwarium piękne no i ta wielkość. Zajrzyj tutaj może coś Ci to pomoże

memozee
tańcząca z welonem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #55 : Styczeń 02, 2008, 19:33:06 »

akwarium dla pawiookich najlepsze-poprostu bajka, marzę o tych rybach  Grin 

zbieram na szczęście, kto się dołoży? Wink

To nie jest koniec, to nawet nie jest początek końca, to dopiero koniec początku.
King
Stały użytkownik

« Odpowiedz #56 : Styczeń 02, 2008, 21:50:28 »

Akwarium piękne no i ta wielkość. Zajrzyj tutaj może coś Ci to pomoże
http://www.youtube.com/watch?v=uafmRtpK7T0&NR=1

Świetne propozycje, ale na typowo roślinne już nie dam się skusić, okazuje się, że za mało mam czasu by prawidłowo zająć się zielem. Butla z CO2 już odpięta i stoi sobie na balkonie (muszę się zebrać w sobie by ją wreszcie sprzedać), komputer sterujący CO2 służy mi już tylko do stałego pomiaru PH a PG żona zużyła do kwiatków doniczkowych i przyznam, że lepszych nawozów w życiu nie widziałem, doniczkowce rosły w oczach.

Co do aktualizacji, to dajcie mi jeszcze z 2 tygodnie, góra miesiąc i objawię coś nowego w skalarowni, no i powinny wreszcie dotrzeć Oskarki.

King
Stały użytkownik

« Odpowiedz #57 : Styczeń 10, 2008, 20:02:15 »

Wiem, że nie pisze się posta pod postem, ale Ci co mnie troszkę znają, wiedzą, że należy mi na nabijaniu ich  ilości. Piszę tak dla tego, żeby troszkę podgrzać atmosferę, przed weekendową prezentacją baniaczka  Grin

Parę fotek moich nowych podopiecznych, od razu powiem, że wiem o ich wadach, ale na wystawę się z nimi nie wybieam  Grin

« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2008, 21:43:23 wysłane przez King » Zapisane

TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #58 : Styczeń 10, 2008, 21:09:48 »

King poczekaj do poniedziałku co sobie człowiek na spokojnie po ogląda a nie na k_u Smiley
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #59 : Styczeń 10, 2008, 23:24:53 »

Ludzie, kurczaki... normalnie nie moge Cheesy piekne baniaki Wink ja wysiadam Wink mniejsza o pieniadze... ale jak tu z czasem czleku? ja nie ogarniam w sumie 300l a jak tu z takim litrazem???!!!!!!!!!!! wielki resp. King Cheesy podzielam zdanie do piwka Cheesy hehehe...

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 27
  Drukuj  

Skocz do: