Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « King 640 l Pawiookie, 600 l Channy Maculata, 840 l Channy Aurantimaculata
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 27
  Drukuj  
Autor Wątek: King 640 l Pawiookie, 600 l Channy Maculata, 840 l Channy Aurantimaculata  (Przeczytany 89659 razy)
King
Stały użytkownik

« Odpowiedz #105 : Luty 19, 2008, 20:58:17 »

extra rybki ;] a jest możliwość zrobienie foto całego akwa, żeby zobaczyć skalę dzieci ? czy raczej gubią się w mroczni ?? Wink
a zbrojuś genialny, jaki 'model' ?? Wink

Oj ciężko, przygotowań pół dnia i w elektrowni się cieszą, bo do zdjęć 1 kW, światła muszę podłączać  Wink, a Wiktor, to Liposarcus Paradalis odmiana Albinotyczna.
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2008, 22:36:20 wysłane przez King » Zapisane

memozee
tańcząca z welonem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #106 : Luty 19, 2008, 21:20:25 »

nie bardzo przekonana jestem do albinosów xP, ale rybki i tak mają u mnie bardzo duży + (w końcu to moje ukochane pawiookie Smiley)

zbieram na szczęście, kto się dołoży? Wink

To nie jest koniec, to nawet nie jest początek końca, to dopiero koniec początku.
radula
Stały użytkownik

« Odpowiedz #107 : Luty 20, 2008, 13:23:03 »

naprawdę Ekstra Akwa !! winszuje !! Smiley

neonek90
Nowy
*

« Odpowiedz #108 : Luty 20, 2008, 21:21:26 »

świetne akwarium chyba najładniejsze na całym forum !!!! Good ! Good ! Good !  Shocked

54L
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #109 : Luty 21, 2008, 15:33:47 »

mysle,ze taki typ aranzacji jak ta baniaka z pawiookimi to bedzie kolejny "szal" jak ludziom sie opatrzy aquascaping Smiley akwarium jest niesamowite- prosto i w ogole nienaturalna aranzacja zachwyca Smiley chyba czas zebys rzucil kupiectwo i zajal sie architektura wnetrz Wink

King
Stały użytkownik

« Odpowiedz #110 : Marzec 02, 2008, 21:31:28 »

chyba czas zebys rzucil kupiectwo i zajal sie architektura wnetrz Wink

Chyba raczej nie, o kupiectwie wiem przynajmniej, że pozwala godziwie żyć   Grin

Kuba prosił o widok całego baniaczka, nie miałem czasu zmontować oświetlenia zdjęciowego więc jest trochę mroczno, ale mniej więcej rybki są takiej wielkości:

przez 3 tygodnie urosły o 1/5, jakieś 2 cm i co dziwne nie tracą kolorków (Astaxantyna robi swoje):

A tu mała ciekawostka, tak po 6 tygodniach wygląda dracena z hydroponiki liście po 30 cm:

A zaczynała jako badyl z 2 cm listkami  Wink

I jeszcze jedna ciekawostka, gdyby ktoś kiedyś chciał budować hydroponikę  Wink, w zanurzonej w akwarium przyrosty sa 2 razy większe niż w przelewowej, umieszczonej ponad baniakiem.
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2008, 21:33:51 wysłane przez King » Zapisane

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #111 : Marzec 02, 2008, 21:39:33 »

fajne, fajne Cool
ale może czepialski jestem  Roll Eyes
to nie dracena Tongue to bambus Tongue

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
King
Stały użytkownik

« Odpowiedz #112 : Marzec 02, 2008, 22:23:00 »

to nie dracena Tongue to bambus Tongue

Kuba, zaufaj mi, to że nazywają toto Lucky Bamboo, nie oznacza, że jest to bambus. 10 lat tym handluję.... to dracena.
« Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2008, 22:36:42 wysłane przez King » Zapisane

TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #113 : Marzec 02, 2008, 22:57:31 »

A king znowu czaruje .........
Uwaga on to w photoshopie robi Smiley
Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky

« Odpowiedz #114 : Marzec 04, 2008, 00:21:34 »

Super super super super i jeszcze raz super  Good !
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2008, 08:07:41 wysłane przez Seboos » Zapisane

45 l
  XxX-gupiki z młodymi
  5-kiryski pstre
35l
W planach muszlowce Smiley
---------------
memozee
tańcząca z welonem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #115 : Marzec 04, 2008, 18:40:18 »

A king znowu czaruje .........
Uwaga on to w photoshopie robi Smiley

hmmm....w takim razie w moim photoshopie brakuje chyba paru funkcji Tongue

zbieram na szczęście, kto się dołoży? Wink

To nie jest koniec, to nawet nie jest początek końca, to dopiero koniec początku.
King
Stały użytkownik

« Odpowiedz #116 : Kwiecień 07, 2008, 21:35:35 »

W moich zbiornikach zaszło trochę zmian, po drodze spotkały mnie 2 tragedie:

1. Discus Plage, która wybiła mi prawie całą obsadę Dyskową, nie będę się o tym specjalnie rozpisywał, zainteresowani mogą poczytać tutaj:

http://www.pawiookie.pl/index.php?option=com_fireboard&Itemid=13&func=view&id=4646&catid=27

2. Rozszczelnił mi się baniak w pracy, fuszerka szklarska. Zbiornik w tej chwili ponownie się klei, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, dzięki temu po dyskach w domu zagościły Pawiookie i zostaną tu już na stałe. Gdy drugi zbiornik wystartuje ponownie, kupię nowe Pawiczki.

3. Zlikwidowałem wszystkie techniczne "wodotryski" w moich baniakach. Sporo ostatnio przebywam poza domem i brak mi było czasu na ich obsługę. Filtrację powierzyłem fabrycznym kubłom, plus standardowe, tyle że duże podmiany wody, na filtrowaną kranówę.

Teraz fotki baniaczka domowego i rybek:

i jeszcze zupełnie na koniec, żerełko  Wink :

Mocno pracowałem nad warsztatem fotograficznym, doceńcie to  Grin

PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #117 : Kwiecień 08, 2008, 09:17:26 »

heheheh,... bosko Cheesy swietnie to wyglada Smiley piekne ryby a fotki bardzo ladne Cheesy w formie bardzo mi sie podoba zbiornik, w tresci tym bardziej Smiley
no jeszcze mozesz fotografem zostac, jak ci sie znudzi kupiectwo Wink hehhe... mlodgy Gudzowany niezle chyba z tego zyje Wink

Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

« Odpowiedz #118 : Kwiecień 08, 2008, 15:18:10 »

No fotki ładne.Szkoda dysków Sad .Akwarium b.fajnie zrobione ,ale mi od pawich bardziej podoba się ich żarełko Grin .Proponuję jak naj szybciej zmienić pawim dietę na mrożone filety ,najlepiej z dysków Grin (głupi żart)

ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #119 : Kwiecień 08, 2008, 17:18:04 »

oooo! super zdjęcia Good ! Good !. Czy te neony i drugie male to rzeczywiście żarcie? myślalam że to ''koledzy'' paletek? A jak to nie żarcie, to jak to możliwe że żarciem się nie stają?

Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 27
  Drukuj  

Skocz do: