Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: czy może być sanitarny?  (Przeczytany 2392 razy)
isiunia13
Nowy
*

« : Sierpień 18, 2007, 13:14:48 »

Mam dość daleko do akwarystycznego a jak już tam jestem to okazuje się że nie ma sylikonu akwarystycznego a ja chcę zrobić grotę  czy mogę użyć zwykłego sanitarnego sylikonu?/
młody89
młody89
Stały użytkownik

Moja Ulubiona rybcia !!!

« Odpowiedz #1 : Sierpień 18, 2007, 14:34:47 »

nie polecam wrecz odradzam bo sanitarny na 60% bedzie toksyczny a sylikon akwarystyczny jest 100% pewny ja zamówiłem juz dawno 3 tuby na allegro wmiare tanie i opłacało sie silikonu zostało nie przeszkadza a przyda sie bo plany sa pozdrawiam Mlody89

akwa:
8L parapeciak
63L krewetkarium w trakcie zakładania
200 L sprzedane
112 L na sprzedaż
King
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Sierpień 18, 2007, 15:18:12 »

Broń cię Boże, żaden sanitarny, jest silnie toksyczny, akwarystyczny z resztą też, ale mniej, dlatego po sklejeniu zaleca się 4 dni schnięcia na wolnym, ale wilgotnym powietrzu (wilgoć jest potrzebna do związania silikonu) następnie 24 godzinne moczenie w wodzie i następnie jej wymianę. Każda szanująca się firma w branży hemicznej (Soudal, Den Brawen, Henkel - Patex, itp. )  ma w swojej ofercie silikon akwarystyczny, do kupienia nawet w małych miastach w sklepach chemicznych z mat. budowlanymi, lub z farbami, cena nie powinna przekraczać 13 zł za tubę 310 ml, jeżeli jest drożej to powyżej 15 zł, to już maksymalne ździerstwo, jeżeli nie mają na składzie to na pewno mogą zamówić w hurtowni, możesz też wybrać kolor, dostępny jest czarny, lub przeźroczysty.

młody89
młody89
Stały użytkownik

Moja Ulubiona rybcia !!!

« Odpowiedz #3 : Sierpień 18, 2007, 20:17:57 »

King   popieram wypowiedz chodz sylikon akwarystyczny nie powinien posiadac toksyn ja kleiłem łupki poczekałem 3 doby az wyschnie przepłukałem goraca woda pod kranem i do akwa rybki zyja sa zdrowe a zbrojniki siedza na tej budowli ja mam soudala 310ml i płaciłem 11zł

akwa:
8L parapeciak
200 L sprzedane
112 L na sprzedaż
isiunia13
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Sierpień 20, 2007, 20:28:11 »

a możecie mi swoje zdjęcia tych budowli pokazać i z góry dzięki
młody89
młody89
Stały użytkownik

Moja Ulubiona rybcia !!!

« Odpowiedz #5 : Sierpień 21, 2007, 12:50:19 »

jak znajde czas to postaram sie wstawic fotke bo u mnie cieżko z czasem i przez to zadko na forum jestem

akwa:
8L parapeciak
200 L sprzedane
112 L na sprzedaż
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: