|
Seboos
|
|
« Odpowiedz #1 : Wrzesień 11, 2007, 19:26:55 » |
|
Wygląda całkiem nieźle. Ja bym bardziej "zabrązowił" wodę i będzie jeszcze lepiej. Z minusów - akwa za małe dla części ryb które tam trzymasz. Zdała by się jeszcze jakaś pokrywa z normalnym oświetleniem. Aha ... to podłoże fajnie pofalowane ale przy zbrojnikach, sumach i kiryśnikach za chwilę się z nim pożegnasz. P.S. Czy to nie jest aby nowo założone akwa Czy w ogóle zbiornik dojrzał
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 11, 2007, 19:28:57 wysłane przez Seboos »
|
|
|
|
|
Torro
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #2 : Wrzesień 11, 2007, 21:07:46 » |
|
Witam opinia jw. -poza tym co to za oświetlenie 75W tak z ciekawości pytam? -o fotach to nawet nie wspomnę bo łagodnie mówiąc są do bani pozdr.Torro
|
|
|
|
|
|
|
Zbrojnik
Nowy
|
|
« Odpowiedz #3 : Wrzesień 12, 2007, 13:02:04 » |
|
A więc tak. Zbiornik jest dojrzały. Może wygląda że nie jest dlatego że słabe zdjęcia. Ale cóż aparat do bani pożyczony od kumpla. Co do obsady to zmieniam ja całkowicie. Chyba że proponujecie coś zostawić. Co do oświetlenia to jest to zwykła lampka lecz w tym tygodniu będę miał oświetlenie 2x 15W + oświetlenie nocne 11 diód. To chyba tyle.
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec
Ziom
|
|
« Odpowiedz #4 : Wrzesień 12, 2007, 13:14:50 » |
|
Komentarzem Pana Torro co do zdjęć się nie przejmuj (każdemu zwraca uwagę, ale zawsze z chęcią doradzi) Moim takim skromnym zdaniem akwa ładne, co do obsady się nie odzywam, bo się aż tak nie znam, ale jeżeli mogę coś zasugerować to jakieś tło jednolite np. czarne. Zupełnie wtedy inaczej akwa wygląda. I jeszcze ja bym dorzuciła jakieś wysokie roślinki na tył, ale zrobisz według własnego uznania. Pozdrawiam
|
|
|
|
Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
|
|
|
Zbrojnik
Nowy
|
|
« Odpowiedz #5 : Wrzesień 12, 2007, 14:10:06 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #6 : Wrzesień 12, 2007, 15:07:49 » |
|
Zbrojnik, czarny papier, najlepiej brystol wcale nie jest banalny. Co do obsady to tylko tetry bym zostawiła. Dołożyłabym kilka neonków i może jakieś kiryski i to wsio. Oczywiście każdy ma swój gust więc to tylko propozycja
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
Zbrojnik
Nowy
|
|
« Odpowiedz #7 : Wrzesień 12, 2007, 15:32:17 » |
|
Ja obsade widzę tak: 10x neon czarny lub ineesa 6x kirysek najlepiej lamparci ale nie wiem czy bedzie w moim sklepie 3x otoski
Co myślicie o tej obsadzie? Może coś dodać, zmienić?
|
|
|
|
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #8 : Wrzesień 12, 2007, 15:49:53 » |
|
Może dodać otosków? W 3 będzie im smutno bo to rybka stadna.
|
|
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
Zbrojnik
Nowy
|
|
« Odpowiedz #9 : Wrzesień 12, 2007, 16:26:06 » |
|
Myślisz że 10 neonów, 6 kirysków i 6 otosków? Czy to trochce nie za dużo? Z drugiej strony to małe ryby więc chyba w sam raz. A co ewentualnie proponujecie zamiast neonek?
|
|
|
|
|
|
|
Torro
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #10 : Wrzesień 12, 2007, 17:01:45 » |
|
witam -myślę że ta obsada może być, możesz też zostawić tetry czarne dokupić jeszcze 3,4szt +te otoski i małe kiryski -co do oświetlenia to pokrywa,ew.dwie lampki na kompaktach (te planowane 2x15 oczywiście jak najbardziej ok. tylko pomieszaj widmo ) -co do zdjęć przejrzałem jeszcze raz ale opinii nie zmienię P.S.-@mihco-podcinasz gałąź na której siedzisz P.S.-przecież ja nigdzie nie napisałem że akwa mi się nie podoba (tylko foto)
|
|
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 12, 2007, 17:03:50 wysłane przez Torro »
|
|
|
|
|
Zbrojnik
Nowy
|
|
« Odpowiedz #11 : Wrzesień 12, 2007, 17:25:24 » |
|
Pisze o tej obsadzie czy nie za duża bo na pewnym forum (nie będę podawał adresu) mówią że tetry to do 80l i że w 60l niemożna trzymać prawie żadnej rybki. Nie wspomnę już co mówią o akwariach 40l. Mnie to śmieszy. A zarazem jestem w kropce.
|
|
|
|
|
|
|
mihco
Bywalec
Ziom
|
|
« Odpowiedz #12 : Wrzesień 12, 2007, 18:57:23 » |
|
No wiesz są różne zdania. Tak jest często tak samo jest ze skalarami. Jak dla mnie obsada jest oki. A czarne tło nie jest banalne, a rośliny na nim bardzo ładnie wyglądają
|
|
|
|
Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
|
|
|
Emi
|
|
« Odpowiedz #13 : Wrzesień 13, 2007, 08:15:14 » |
|
Jeśli chodzi o tetry to rzeczywiście jest w tym trochę racji. Moje żałobniczki mają po 6 cm długości i ok 4 cm wysokości więc to jest już kawał ryby. Są to jednak bardzo spokojne ryby i na takie małe stadko do 5 sztuk bym się skusiła oczywiście pod warunkiem, ze nie będzie tam żadnych innych ryb pływających w toni a kirysków i otosków nie więcej niż po 4 szt.
|
|
|
|
|
|
|
Zbrojnik
Nowy
|
|
« Odpowiedz #14 : Wrzesień 13, 2007, 14:32:55 » |
|
A czy mogę do tych 3 tetr czarnych dokupić 3 cesarskie?
|
|
|
|
|
|
|
|