Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: pochylenie filtra  (Przeczytany 1042 razy)
georgewroc
Stały użytkownik

Stop pneumokokom- wiewiórki górą !!!

« : Wrzesień 18, 2007, 21:18:35 »

Witam,

właśnie zorientowałem się ze w nowej szafce na której zamierzam postawic akwa dolne (zamykane) półki mają wysokość 40cm.  Filtry które biorę pod uwagę maja wys ok 42- 45cm. Czy będą prawidłowo działaly jesli będą stały pochylone?
zimbabwe
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 19, 2007, 06:40:56 »

Nie wiem jakie to są filtry (zewnętrzne czy wewnętrzne) także nie mogę dać odpowiedzi na 100 %, ale mój filtr się czasem sam przechyla (łapki które go trzymają mają już swoje lata), i działa. Oczywiście, jeśli tylko nie przechyla się za bardzo, tylko parę centymetrów. No i wszystko zależy od tego jak np. ustawię zaworek itd.

Najpierw jesteśmy ludźmi - reszta to dodatki.
georgewroc
Stały użytkownik

Stop pneumokokom- wiewiórki górą !!!

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 19, 2007, 06:54:16 »

Nie wiem jakie to są filtry (zewnętrzne czy wewnętrzne) także nie mogę dać odpowiedzi na 100 %, ale mój filtr się czasem sam przechyla (łapki które go trzymają mają już swoje lata), i działa. Oczywiście, jeśli tylko nie przechyla się za bardzo, tylko parę centymetrów. No i wszystko zależy od tego jak np. ustawię zaworek itd.

Mam na myśli filtry kubełkowe (zewnętrzne) - Tetry lub Fluvala.

EDIT
Czy nikt nie próbował z przechyłem ?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2007, 23:13:49 wysłane przez georgewroc » Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: