Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Start  (Przeczytany 1148 razy)
papio
Stały użytkownik

Heh...

« : Wrzesień 27, 2007, 19:59:35 »

Chciałbym aby to był wątek taki rozrywkowy.Aby każdy opowiedział jak zaczynał przygodę z akwarystyką.

Może ja zacznę.Koleś z zoologa wcisna mi do akwa 10l parke gupika, parke mieczyki, parke danio. Embarrassed

Nie miałem wtedy pojęcia o akwarystyce.

Tadeus
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 27, 2007, 20:05:32 »

U mnie sie zaczelo miesiac temu gdy moja kobieta stwierdzila "Chce rybki! - zajrzyj no na jakies forum czy cos i cos sie dowiedz"  Grin
TomajX
Stały użytkownik

Poznań

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 27, 2007, 20:11:35 »

podejrzewam że u większosci  pierwsze akwa to była kula , ja osobiście też kule mialem ale moje pierwsze to bylo chyba 35L i bez grzalki ani filtra tylko brzęczyk był i wkładałem do niego wszystkie ryby które zobaczylem w sklepie i mi się podobały. O rany co za wstyd Embarrassed

MALY05
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 27, 2007, 20:14:26 »

Ja na samym początku aż wstyd się przyznać... Embarrassed miałem bojownika w KULI Embarrassed i na dodatek z dwiema żabkami pozniej miałem w aqwa 15L welona z 3 glonojadami totalna porażka ... Tongue Embarrassed Embarrassed Embarrassed

[45] [15] [4]
papio
Stały użytkownik

Heh...

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 27, 2007, 20:17:34 »

Każdy ma na początku coś głupiego.
Ja zapomniałem dodać że później jak sie dowiedziałem że to akwa 10l miałem troche przerybione to kupiłem 54l i mialem tam parke skalarów, parke gurami, gupiki mieczyki, zbrojnika niebieskiego, kilka danio kilka neonków.Szok  Shocked Embarrassed

splendens
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 27, 2007, 22:21:26 »

Oczywiscie pasja zainfekował mnie wujek.. no a potem sala biologi w szkole.. bogato wyposażona. Moje pierwsze akwa zakupilem 8 lat temu. Mam je do dzis Cheesy Jednymi z pierwszych ryb w mojej 75-tce były Akary Marońskie Smiley...piekne rybki. Roll Eyes Dlugo o nich czytalem zanim zalozylem akwarium, kupilem jako pierwsze i jakos dałem rady Tongue Potem neony, skalary, zbrojniki.  Najgorszy przypał to kupienie brzanki rekiniej. Była fajna bo wygladala jak rekin Afro i sprzedawca w zasadzie wcisnal mi ja na chama ale po jakims czasie musialem ją oddać do sklepu bo wyrosla do ogromnych rozmiarów. Teraz nadrabiam z mieczykami Wink Mam jeszcze w akwarium zwir  z pierwszego załozenia, oczywiscie po drodze czesto plukany itd.
Btw, dobry temat. Grin Interesuje mnie jak zaczynali inni uzytkownicy Wink
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: