Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: co z tym filtrem  (Przeczytany 1211 razy)
Kulka
Stały użytkownik

« : Wrzesień 29, 2007, 08:09:29 »

Mam pytanko...bo mam akwa 60l za jakieś poł roku  kupuje 100l w tej chwili do 60l mam filtr wewnętrzny ale słabo ciągnie... :(dlatego muszę kupić nowy...ale chce kupic taki zeby juz go nie wymieniać gdy kupię 100l...zamierzałam kupic zewnętrzny  kaskadowy lub poprostu zewnętrzny...który wybrać?I czy moge kupic filtr do 100 a uzywać go w 60?Proszę o odpowiedz...jestem jeszcze nie doswiatczonym akwarystą wiec moje pytania mogą wydawać się śmieszne... Undecided
 papa
Tadeus
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 29, 2007, 10:24:28 »

Najlepszy zawsze jest zewnetrzny ze wzgledu na duza pojemnosc na media filtracyjne ale i najdrozszy. Wazne by dalo sie w nim ustawic predkosc przeplywu by ci nie zrobil z 60tki pralki ;]
Woozek
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 29, 2007, 14:37:43 »

powem tak maam kaskade i jest do d... 
mam też pare zewnętrznych i to jest zupełnie inna bajka:P nie oszczędzaj na filtrze gdyż jest to wydatek jedno razowy i lepiej kupić największy jaki jest to na przyszłość jak bedzesz miał jeswzcze większe akwa
w większości jeśli nie we wszystkich zewnętrznych da sie  rekulować przepływ wody
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: