Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Prasa elektroniczna  (Przeczytany 2544 razy)
Torro
Stały użytkownik

« : Październik 02, 2007, 14:53:24 »

Witam
Czytając nowy nr"magazynu Akwarium"-natknąłem się na informację że ów magazyn jest wydawany także w formie elektronicznej.
Chciałem zapytać co myślicie o takiej formie?
Czy ktoś z tego korzysta? (wersja.elektroniczna kosztuje 5zł, papierowa 10zł)
Ogólnie jakie zalety,wady?
Mając do wyboru -te wersje. którą byście wybrali ?

pozdr.Torro
Tomacha
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Październik 02, 2007, 15:25:10 »

Tak jak kazde wydanie elektroniczne. Albo dostajesz pdf albo haslo z dostepem do pelnej wersji online i juz.
Zalezy kto co lubi. Ja na przyklad lubie rozlozyc sie na kanapie z gazeta- ale z laptopem rowniez lubie- chociaz to drugie jest dla mnie mniej wygodne.
splendens
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Październik 02, 2007, 16:21:12 »

Zdecydowanie wersja papierowa. Nic nie jest wstanie zastapic lektury na wygodne kanapie. Poza tym latwiej i szybciej odszukac informacje w wydaniu papierowym. Cena w e-kiosku... coz bardzo atrakcyjna ale i tak wole zapach farby drukarskiej. Wink
Tomacha
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Październik 03, 2007, 13:46:11 »

Ja tam tez wole papier:) Nie ma zmartwienia ze czlowiek zaleje np. kawa, albo usmaruje maslem z kanapki:)
anrd
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Październik 03, 2007, 14:01:50 »

Papier moim zdaniem zdecydowanie lepszy. Na niekorzyść e-prasy może przemawiać to, że wykupiony dostęp może (ale nie musi) być możliwy przez jakiś określony czas, a do wersji papierowej można sięgnąć w każdej chwili.

splendens
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Październik 03, 2007, 15:38:35 »

Ja tam tez wole papier:) Nie ma zmartwienia ze czlowiek zaleje np. kawa, albo usmaruje maslem z kanapki:)
No chyba raczej jest zmartwienie. Grin W wersji na kompa nie ma. Wink
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Październik 03, 2007, 17:10:24 »

No chyba raczej jest zmartwienie. Grin W wersji na kompa nie ma. Wink
Zalej sobie kompa kawą Smiley efekt będzie pirounujący Grin

Ja jednak też wolę papierkową wersję. Mogę ją zabrać do kibelka (a tam to się człowiek dopiero potrafi skupic), do łóżeczka, do pociągu ... słowem - wszędzie ...

splendens
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Październik 03, 2007, 22:22:05 »

Ja jednak też wolę papierkową wersję. Mogę ją zabrać do kibelka (a tam to się człowiek dopiero potrafi skupic), do łóżeczka, do pociągu ... słowem - wszędzie ...
I tu by sie mogla pojawic kontra typu: Zrzucasz wersje elektroniczna na laptopa i myk na kibelek. Wink Ale co papier to papier. W razie awariii laptopem sobie nie pomozesz. Wink W dobie ekspresowego postepu technologicznego gazety papierowe nigdy chyba nie zostana wyparte. Smiley
Torro
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Październik 04, 2007, 11:04:28 »

Witam

Specjalnie zadałem takie bo też jestem z tego rocznika co woli wersję papierową  Good ! ale zauważyłem że dla  wielu młodych osób liczy się komp,net-stąd to pytanie.(bez obrazy)
Natomiast myślałem że może ktoś z forum korzysta z wer.elektronicznej  "magazynu Akwarium"
Ktoś ostatnio na forum podał link do nr archiwalnych pisma"akwarium"-sam mam trochę numerów i lubię od czasu do czasu poprzeglądać stare numery. Ale jak czegoś szukam na szybko to za "chiny" nie mogę znaleźć  Grin- (brak porządku)
-a w wer.elektronicznej wszystko ładnie poukładane a jak jest jeszcze wyszukiwarka to pełen sukces  Good ! i tutaj myślę jest plus tej wersji.

pozdr.Torro i czekam na dalsze opinie  Good !

Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #9 : Październik 04, 2007, 11:25:21 »

ale zauważyłem że dla  wielu młodych osób liczy się komp,net
Tak zwane dzieci neo ...

Jednak co papier to papier Smiley Tylko niektórzy już się odzwyczaili niestety od tej formy przekazu ...

Zrzucasz wersje elektroniczna na laptopa i myk na kibelek.
Jeszcze trzeba mieć ... bo z calym kompem to troszkę nie wygodnie Cheesy No chyba ze kibelek przed kompa  Grin. Poza tym jakieś takie toto niewygodne. Jakbym już z laptopem chodzil do kibla to mnie już chyba żona z domu wyrzuci Smiley

Ale co papier to papier. W razie awariii laptopem sobie nie pomozesz.
No ciężko będzie  Grin Grin Grin

anrd
Super aktywny

« Odpowiedz #10 : Październik 04, 2007, 12:22:10 »

No i laptop troszkę cięższy niż gazeta. Ale jak ktoś baaardzo lubi podnosić ciężarki...  Grin

wirek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #11 : Październik 04, 2007, 19:14:38 »

Już kiedyś taką dyskusję prowadziliśmy na którymś forum. Byłoby fajnie, gdyby redakcje wydawały archiwalne roczniki w postaci pdf-ów nawet i z 5-cio letnim poślizgiem. Czasami warto sięgnąć do literatury  obojętne w jakiej formie. Ja też jestem zwolennikiem papieru, ale archiwum ma się nie tylko akwarystyczne  Undecided . A regał niestety jeden

Tańczący z rybkami
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #12 : Październik 04, 2007, 19:16:56 »

Byłoby fajnie, gdyby redakcje wydawały archiwalne roczniki w postaci pdf-ów nawet i z 5-cio letnim poślizgiem.
Pomysł jest niezły Smiley A już całkiem fajną rzeczą byłaby baza danych artykułów do sciągnięcia (prosty programik). Cos podobnego zasotoswała jedna gazetka komputerowa, dzięki czemu znalezienie płytki z odpowiednim programem trwa 5 minutek Smiley

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: