Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2] 3 4 5
  Drukuj  
Autor Wątek: Tadeus 63L  (Przeczytany 13892 razy)
złośnik
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Październik 06, 2007, 19:46:13 »

jak zostawisz otoska solo, to napewno go utemperujesz. Miałem tak przez jakiś miesiąc i siedział spokojnie jak jakis zbrojnik, za filtrem ;]
Obecnie mam trzy, które juz sie zbratały, i są niezłą bandą, ganiają nawet za neonkami (czarnymi - w sumie są dosyć do nich podobne ;]
Ale właśnie za ich zachowanie uwielbia je moja dziewczyna, ja zresztą też. Obserwowanie ich razem to niezła frajda.

63 l:

5x kirysek pstry
4x neon czarny
3x neon diamentowy
2x otosek
2x colisa chuna
młody89
młody89
Stały użytkownik

Moja Ulubiona rybcia !!!

« Odpowiedz #16 : Październik 07, 2007, 10:21:52 »

akwa bardzo fajne
po rozroscie roslin bedzie sliczne

akwa:
8L parapeciak
63L krewetkarium w trakcie zakładania
200 L sprzedane
112 L na sprzedaż
papio
Stały użytkownik

Heh...

« Odpowiedz #17 : Październik 07, 2007, 19:16:56 »

Nom pozazdrościć akwa.
Ja moge o takim pomażyć  Sad

złośnik
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Październik 07, 2007, 21:16:27 »

Nom pozazdrościć akwa.
Ja moge o takim pomażyć  Sad

bez przesady, kup sobie dwa korzenie i parę roślinek i już możesz marzyć, zamiast wylewać tu swoje żale.

63 l:

5x kirysek pstry
4x neon czarny
3x neon diamentowy
2x otosek
2x colisa chuna
papio
Stały użytkownik

Heh...

« Odpowiedz #19 : Październik 08, 2007, 17:47:31 »

Panowie, to wątek Tadeusa. Kłopoty papio proponowałabym omawiać w osobnym temacie.

Sory
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2007, 11:59:47 wysłane przez papio » Zapisane

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #20 : Październik 09, 2007, 12:14:35 »

Panowie, to wątek Tadeusa. Kłopoty papio proponowałabym omawiać w osobnym temacie.

Tadeus - akwarium pierwsza klasa.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Tadeus
Bywalec

« Odpowiedz #21 : Październik 12, 2007, 15:14:43 »

Doszly nowe fotki z boku (mam nadzieje ze roslinki niedlugo przyslonia to okropne tlo)
Poza tym powstala jako tako dzialajaca bimbrownia (nie bez nerwow :>)

Tak wiec akwa jest juz w 90% gotowe. Ze sprzetu brakuje juz tylko czarnego przewodu do co2 (bialy nawet zza roslinek widac) i jakiejs porzadnej swietlowki do pary z aquarelle.

Moze kupimy jeszcze testy na no3 i po4, bo roslinki cos za czesto wypuszczaja plywajace korzenie.

To co jest najciekawsze, to to, ze najszybciej rosnie z tego wszystkiego anubias, co pare dni nowy listek - a mialobyc wrecz przeciwnie. Poza tym postawienie go rowno pod swietlowkami wbrew jego cieniolubnosci najwyrazniej mu nieszkodzi. Jest zieloniutki i babelkuje jak szalony Cheesy

No i jest pierwsze zdjecie pielegniczek na ktorym nie probuja sie zaszczypac na smierc :

Generalnie widze, ze zachowuja sie do siebie przyjaznie, gdy nasypie im mrozonego do ich nory, wtedy razem tam jedza kolo siebie spokojnie i jakis czas plywaja ze soba pozniej. Jednak to zdecydowany wyjatek.. normalnie ona zawsze ucieka a on podszczypuje non stop 12h na dobe ;]
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2007, 16:03:55 wysłane przez Tadeus » Zapisane
glonojad
Stały użytkownik

« Odpowiedz #22 : Październik 12, 2007, 17:20:49 »

na zdjeciu boku akwarium jak sie dobrze przyjzy to na szybach widac glony Sad przydalo by sie cos z tym zrobic

Tadeus
Bywalec

« Odpowiedz #23 : Październik 12, 2007, 22:49:40 »

W rzeczywistosci sa lekkie glony ale na zdjeciach imho ich nie widac. To co wyglada jak glony to odbicie rotali i korzenia i korzenie zwisajace od kabomby. Chyba ze widzisz gdzies gdzie ja nie widze ;]
Ale glony to generalnie dosc rozlegly temat - poki co staram sie doprowadzic jako tako do rownowagi skladnikow odzywczych w zbiorniku i jeszcze to troche potrwa.

EDIT: Sa nowe fotki ;]
Jesli sa jeszcze jakies porady badz krytyka to poprosze, bo jak nie, to to juz chyba koniec zmian ;]
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2007, 18:42:21 wysłane przez Tadeus » Zapisane
złośnik
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #24 : Październik 17, 2007, 17:45:28 »

ostateczne, aktualne zdjęcie to naprawdę konkret.

Czyli ze w korzeniu mieszkają pielęgniczki? Mozesz cos więcej o nich napisać? Ew jakieś zdjecie?

63 l:

5x kirysek pstry
4x neon czarny
3x neon diamentowy
2x otosek
2x colisa chuna
Tadeus
Bywalec

« Odpowiedz #25 : Październik 17, 2007, 17:51:00 »

Akurat mam zdjecie ktore zrobilem dla kumpla ktory mial pytania co do paru szczegolow :

Ta komora w duzym byla naturalna. Ta w malym jest poszerzona i dodatkowo zabrany jest piasek spod korzenia, tak ze w srodku jest calkiem spore pomieszczenie pod zwirem.

Duzo o moich pielegniczkach jest tutaj :
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,11663.msg97352.html#msg97352

Poki co mimo staran nie udalo mi sie zrobic im naprawde porzadnego zdjecia. Zreszta samiec jest chory albo zraniony aktualnie.

Docelowo moze dorzuce jeszcze jedna samiczke ale poczekam az zbiornik lepiej zarosnie.
« Ostatnia zmiana: Październik 17, 2007, 17:52:43 wysłane przez Tadeus » Zapisane
Tadeus
Bywalec

« Odpowiedz #26 : Październik 21, 2007, 17:45:45 »

Ok doszlo troche nowych rzeczy.

Generalnie, zbiornik przeszedl w wersje jesienna :

Doszly, szyszki olchy, torf SERY w filtrze i przerozne liscie. Liscie w akwa od zoltej swietlowki wygladaja niestety jakby byly swiezie, w normalnym swietle sa bardzo ciemno-brazowe :/
PH spadlo do 7 przy KH 5 i w ten sposob osiagnelismy idealne nasycenie CO2

Liscie wygladaja troche dziwnie ale sa tam dlatego, ze obecnie w zbiorniku sa 3 pielegniczki i maja problemy z dialogiem bez przemocy Cheesy Tak wiec doszlo troche kryjowek i z jednej nie widac juz wnetrza drugiej. W przyszlosci zrobi sie to jakos estetyczniej.

nowa borellka

Jesli chodzi o rosliny to jest bardziej lyso niz poprzednio. Wiekszosc doszla juz do powierzchni wody, wiec zostaly odciete i zasadzone ponownie. Dlatego jest wiecej ale nizej i wyglada jak wyglada. Kabomba na poczatku przegrywala ze strumieniem z filtra, ale najwyrazniej juz sobie radzi bo ze starych zzolklych lodyg wyrastaja juz zieloniutkie piekne listki ;]

Gdy rosliny podrosna i beda mialy blizej do swiatla, wpusci sie rosliny plywajace. Poki co wole tego nie robic, bo dla odrastajacych sadzonek mogloby byc za malo swiatla.

Jak zwykle prosze o wrazenia, krytyke i pomysly ;]
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2007, 17:49:45 wysłane przez Tadeus » Zapisane
5blue5
Bywalec

Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!

« Odpowiedz #27 : Październik 21, 2007, 18:19:39 »

Super Akwa .Piękny zbiorniczek.

Widzew Łódź
Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel
Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie
Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
Tadeus
Bywalec

« Odpowiedz #28 : Październik 21, 2007, 20:21:03 »

Udalo mi sie pierwszy raz strzelic fote calej rodzinki borelli, na ktorej nie probuja zadziubac sie na smierc Cheesy

W kazdym razie liscie zostaly super przyjete - kazdemu polecam - rybki zachowuja sie jak w wesolym miasteczku :>
Patryk.ruda
Stały użytkownik

« Odpowiedz #29 : Październik 21, 2007, 20:30:05 »

siema bardzo przyjemnie sie patrzy na twoje akwa bardzo cieszy oko. oby tak dalej. powodzenia Cheesy

Strony: 1 [2] 3 4 5
  Drukuj  

Skocz do: