Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3] 4 5
  Drukuj  
Autor Wątek: Tadeus 63L  (Przeczytany 13872 razy)
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #30 : Październik 21, 2007, 20:37:23 »

Ogólnie fajne ale są dziury w roślinach. Albo czekać aż się rozrosną albo dokupić  Wink Skąd masz żwirek ? Bardzo mi sie podoba !
Tadeus
Bywalec

« Odpowiedz #31 : Październik 21, 2007, 20:47:03 »

No czekam czekam i rozsadzam cierpliwie. Za pare miesiecy wszystko zarosnie ;]

A zwirek to filtus floran + jakis taki normalny szaro bialy z zoologika. Floran tez mi sie bardzo podoba ;] (na pierwszym zdjeciu wyraznie widac, gdy jeszcze nie byly tak zmieszane)
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2007, 20:54:10 wysłane przez Tadeus » Zapisane
Tomcajs
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #32 : Październik 22, 2007, 08:09:47 »

Powiesz mi, w jaki sposób zainstalowałeś filtr kaskadowy, nie widzę, czy masz orginalną obudowę, w sklepie powiedział mi sprzedawca, że trzeba się zdecydowac na kubełek ! Mam filtr kaskadowy w 45 litrowym akwarium i jestem z niego zadowolony, mam jednak chałupniczą obudowę, w której jest miejsce na wszystko... Huh

112l  Neonarium
Tadeus
Bywalec

« Odpowiedz #33 : Październik 22, 2007, 08:12:36 »

Normalnie w standardowej dziure pilka wycialem :

Jednak ta kaskada jest malutka - gdyby byla wieksza to bym ja predzej na tyl wzial, bo i wieksza (glebsza) dziure trza by ciac.
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2007, 08:14:16 wysłane przez Tadeus » Zapisane
Tadeus
Bywalec

« Odpowiedz #34 : Listopad 15, 2007, 23:04:25 »

Mala aktualizacja. (pierwszy post)

Pelno pognilych roslin, kupa mulu, wszedzie glony.

Jako dodatkowe ozdoby losowo rorzucone smieci.

Z daleko wyglada super - z bliska gorzej, wiec sie jeszcze nad tym popracuje ;]

Docelowo woda bedzie bardziej brazowa, a powierzchnia bardziej zarosnieta.

Najbardziej wkurza mnie to, ze od przesadzania roslin, na wierzch wyszedl ten brzydki bialy zwir i jest mniej mrocznie ;]
« Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2007, 23:24:26 wysłane przez Tadeus » Zapisane
TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #35 : Listopad 16, 2007, 09:31:52 »

co do wody brazowej to troche wyluzj bo nie wszystkie rosliny lubia taka wode
masz torche zapaskudzone i chlodne dno moze jakas trwka by ten porblem roziwazala ale to kwestia oswietlenia
nie dawaj na powierzchni zadnych roslin bo przy brazowej juz ograniczysz dostep swiatla i zrobisz mrok wtedy ucierpia rosliny Smiley
to takie drobne sugestie z ktorymi mozesz sie zgodzic albo tez nie
Tadeus
Bywalec

« Odpowiedz #36 : Listopad 16, 2007, 09:43:15 »

Generalnie to zdjecie jest troche takie w formie dowcipu. Strzelilem zaraz po tym jak przestawialem caly zbiornik i wszedzie osiadl mul spod dekoracji. Poza tym naprawde wszystko jest rzucone na chama.

Troche brakowalo mi tego, ze dostaje za malo krytyki ;]

Docelowo jakos to ladnie odmule i prawdopodobnie na podloze dam po prostu wiecej lisci. Trawka byla ale zgnila. Wszystkie roslinki beda stopniowo wymieniane na takie wymagajace malo swiatla, albo zamieniane na jakies fajne mroczne galezie ;]
TURYSTA
Gość
« Odpowiedz #37 : Listopad 16, 2007, 12:55:21 »

galezatka i mchy na ich bazie mozna wiele stworzyc a wymagnia swietlne nieskie  moczarka tez urosnie )
Tadeus
Bywalec

« Odpowiedz #38 : Listopad 19, 2007, 23:35:03 »

Zrobilem troche mniej chaotyczne zdjecie ale nadal wyglada to malo naturalnie. Bede musial potestowac rozne kompozycje ;]

No moczarka rosnie i rosnie i rosnie i rosnie.. to samo kabomba. Wywalam ja juz od dawna ;]

A co do galezatki to moze kupie jedna i poloze ja na tej pionowej galezi. Potestuje ;]

Mysle czy nie kupic se do tego akwa kubelka. Bede mogl wiecej torfu z szyszkami wcisnac i rzadziej bedzie mi sie zapychal - przynajmniej taka mam nadzieje. Moja znajoma ma do 60l tetra ex 700 i czysci co pol roku ;]
Tadeus
Bywalec

« Odpowiedz #39 : Listopad 22, 2007, 22:56:06 »

Nastepny upgrade.

Oswietlenie nocne.

Juz bylem bliski kupienia zestawu niebieskiego z zoolighta ale okazalo sie ze w domu mam jakas stara chinska latarke ledowa z bialymi.

Po krotkiej naradzie z ojcem elektrykiem, wszystko zostalo szczepione, rozwiesilem.. zapalilem i ..  Shocked

Wyglada to nieprawdopodobnie piekne, naturalnie, tajemniczo, magicznie i.. bomba po prostu, pomyslec ze to na chama z ciekawosci zrobilem Cheesy

Fotki sa jakie sa :

Ciezko je bylo zrobic z bardzo dlugim czasem naswietlenia i bez statywu.

Nie widac na nich leciutkiej poswiaty, ktora pozwala obserwowac rybki skradajace sie tez miedzy snopami swiatla. Generalnie super. Az ciezko mi sie teraz zdecydowac jak mi sie akwa bardziej podoba, ze swietlowkami czy z ledami ;]

Ledy beda wlaczaly sie godzine przed normalnym oswietleniem i wylaczaly dwie godziny po. Sa to 4 LEDy pewnie jakies tanie bo lampa chyba z tesco z promocji byla ;]

polecam Cheesy
Tadeus
Bywalec

« Odpowiedz #40 : Grudzień 20, 2007, 22:50:59 »

Ok. Doszly juz nowe, ostateczne fotki. Nic wiecej w srodku nie bede grzebal. Zapraszam do krytykowania Cheesy
artpol
Świat jest piękny............ i groźny
Zainteresowany
**

Artur

« Odpowiedz #41 : Grudzień 21, 2007, 20:45:52 »

Tadeus !!!
Akwa masz rewelka  Grin
Nic dodac i nic ujac..... 
Gratulacje
 Good !

PS.Tez myslalem o podobnym wystroju, ale zona "za zadne skarby" nie chce sie na takie akwa zgodzic.......
Ona musi miec tam duuuuuuuuuuzo zielonego koloru.  Wink
Gdybys widzial Nasz dom...... czasem czuje sie jakbym mieszkal w jakiejs dzungli.....
Kwiaty i rosliny to hobby mojej milusinskiej i "chce miec swoj udzial w ksztaltowaniu akwa"  Roll Eyes
 Wink
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2007, 20:49:42 wysłane przez artpol » Zapisane
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #42 : Grudzień 21, 2007, 23:45:47 »

No no, niezły klimacik Smiley

Artpol, może żonie postawić paludarium? Ty byś sobie na dole postawił coś takiego jak ma Tadeus a żona miałaby swoją zieleń i wszystko by się cacy komponowało...

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
adriano210
Bywalec

« Odpowiedz #43 : Grudzień 22, 2007, 03:31:13 »

:)super masz akwarium gratulacje

marnes
Stały użytkownik

Ciekawe czy można hodować taką rybkę w domu...

« Odpowiedz #44 : Grudzień 27, 2007, 17:26:44 »

No rewelka też o takim maże fajna woda itp.gałęzatka mi się spodobała  Grin

GG 10744841 Mój były mały pies teraz jest większy
Strony: 1 2 [3] 4 5
  Drukuj  

Skocz do: