Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)
|
 |
« Odpowiedz #60 : Październik 07, 2007, 10:38:44 » |
|
ja kupowałam podobny zestaw 54l na allegro i doszło całe i piękne!
|
|
|
|
Pozdrawiam, Magda. 
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #61 : Październik 07, 2007, 11:38:10 » |
|
nie ma prawa się stłuc, nawet jeśli co jest bardzo żadkie to reklamujesz i przysyłają ci drugie ..........
|
|
|
|
 >>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
welonka
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #62 : Październik 07, 2007, 18:05:18 » |
|
Chodzi o to że nie mam zaufania do takich zakupów, kidyś moja mama chciała kupić perfumy, no i oczywiście się stłukły... Aha, mam pytanie, czy filtr i grzałka jest łatwa do założenia? Boje się że nie bedę potrafiła założyć.
|
|
|
|
|
|
|
agrest
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #63 : Październik 07, 2007, 18:18:08 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
welonka
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #64 : Październik 07, 2007, 18:28:20 » |
|
Tzn. Kupiła 
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #65 : Październik 07, 2007, 18:44:11 » |
|
jeśli chodzi o tego sprzedawcę z linku to śmiało kupuj  byłem w jego sklepie 100% profesionalista  naprawdę polecam
|
|
|
|
|
|
|
welonka
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #66 : Październik 07, 2007, 18:46:31 » |
|
Ale ja nie mam zastrzeżen co do sprzedawcy tylko chodzi o przesyłke
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #67 : Październik 07, 2007, 19:03:59 » |
|
Boże przecierz mówię że dostaniesz całe :-\tyle osób kupuje, poczytaj chodż komentarze ........... akwa dostaniesz w drewnianej zamie unieruchamiającej obłożone steropianem, nic sie nie zbije
|
|
|
|
|
|
|
5blue5
Bywalec

Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!
|
 |
« Odpowiedz #68 : Październik 07, 2007, 22:52:29 » |
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 07, 2007, 22:54:51 wysłane przez 5blue5 »
|
|
Widzew Łódź Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech 
|
|
|
Tadeus
|
 |
« Odpowiedz #69 : Październik 08, 2007, 08:49:25 » |
|
Tylko, ze moim zdaniem w tym przypadku zasada kupowania jest zupelnie inna.
Nie chodzi tu o to, zeby dostac dobry sprzet. Zreszta bylby tu problem z wyborem takiego w sklepie, bo na slowach sprzedawcy nie zawsze mozna polegac, a nas sie srednio slucha ;]
Chodzi o to, by zapewnic rybkom welonki jak najwieksze szanse przezycia do 160zl ;] A jak kupi wszystko razem, to uniknie sie sytuacji, w ktorej na czyms "zaoszczedzi" i odlozy zakup na pozniej (kiedys tam..)
A przesylka jest UBEZPIECZONA KURIEREM ;] Wiec nie ma opcji - nawet jak sie zbije, to dostaniesz kase z powrotem albo nowa przesylke.
|
|
« Ostatnia zmiana: Październik 08, 2007, 09:25:58 wysłane przez Tadeus »
|
|
|
|
|
numiko
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #70 : Październik 08, 2007, 09:20:16 » |
|
Welonka - boisz się, że nie będziesz umiała zamontować filtra lub grzałki? A mówiłaś, że w zbiornikach z bojownikami masz filtry - to kto Ci je zamontował? (choć prawdę powiedziawszy wystarczy zerknąć na instrukcję obsługi - skoro to taki kłopot poskładać kilka części). Poza tym - pytałaś o propozycje, gdzie możesz zakupić sprzęt. Podano Ci już link na allegro - bezpiecznie i tanio. Nie chcesz. To przejdż się po sklepach, porównaj ceny i jak coś sobie upatrzysz to zapytaj nas wtedy o opinię.
|
|
|
|
|
|
|
welonka
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #71 : Październik 08, 2007, 10:24:42 » |
|
W akwarium do bojownika miałam już zamontowane wszystko, zasadzone roslinki itd. kupiłam tanio zestaw od koleżanki, która nie miała co z tym zrobić. A właśnie, jak już kupie akwa i zamontuje wszystko, to jak zasadzić roślinki? Bo czytałam troche na forum i niektórzy pisali coś o styropianie  .
|
|
|
|
|
|
|
Tadeus
|
 |
« Odpowiedz #72 : Październik 08, 2007, 10:28:11 » |
|
Styropian to jak masz duzo kamieni i rybki ktore je podkopuja.
A rosliny jak sadzic ? Wyjac z koszyka, pod biezaca woda pozbyc sie z korzeni wszystkich kawalkow gabki.
Nastepnie palcem zrobic dziure w zwirze, w dziure najlepiej nawoz jakis w pastylkach czy kulkach, na to roslinke i zakopac ;]
|
|
|
|
|
|
|
welonka
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #73 : Październik 08, 2007, 10:51:17 » |
|
A jaki powinien być żwirek żeby roslinki ładnie rosły? I czy roslinki kupie w zoologicznym czy raczej w ogrogniczym?
|
|
|
|
|
|
|
Tadeus
|
 |
« Odpowiedz #74 : Październik 08, 2007, 10:58:13 » |
|
Na zwirach sie nie znam, ja bralem taki, by nie byl za ostry i ladnie wygladal ;]
Co do roslinek to w zoologicznym, w ogrodniczym conajwyzej moze uda ci sie kupic jakies roslinki plywajace na powierzchni.
Tylko ze w zoologicznych te rosliny sa drogie (kolo 20zl za wiazke, ktora mozna rozszczepic na pare mniejszych i kolo 2 zl za lodyge w pojedynczych).
Najtaniej wychodzi kupic na allegro z odbiorem osobistym albo gdzies na komisie na forum.
|
|
|
|
|
|
|
|