Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: BLACHA_997 - 102 ogólne  (Przeczytany 7348 razy)
Torro
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Listopad 01, 2007, 13:55:21 »

ceramika = siedlisko dla bakterii - płucz jak gąbkę  Good ! (tylko nie wyciskaj  Grin Grin Grin )

pozdr.Torro
BLACHA_997
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Listopad 01, 2007, 13:58:24 »

Dzięki bardzo

Pozdrawiam i zapraszam do przejrzenia fotek

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1c5c80ede0c7dc65.html

http://piotrblacha.fotosik.pl/albumy/299691.html
« Ostatnia zmiana: Grudzień 08, 2007, 15:27:09 wysłane przez BLACHA_997 » Zapisane
5blue5
Bywalec

Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!

« Odpowiedz #17 : Listopad 01, 2007, 18:29:34 »

Drogi Blacha
Zamiast tej obsady Proponuje tak ją zmniejszyć

3 - zbrojniki (duży i 2 małe)
4 - otoski
3 - brzanki rekinie (wiem - nie pasują do zbiornika, ale to wynik mojej niewiedzy i niekompetencji sprzedawcy w sklepie, który zaręczał, że są odpowiednie do mojego akwarium -dopiero po zakupie gdy w necie zacząłem czytać na ich temat odkryłem prawdę - ALE i tak ich NIE wydam !!)
3 - brzanki sumatrzańskie (zielone)
10 - neonków
5 - molinezji
5 - mieczyków

3 - zbrojniki (duży i 2 małe) Zostawa 2
4 - otoski Odaj je 
3 - brzanki rekinie (wiem - nie pasują do zbiornika, ale to wynik mojej niewiedzy i niekompetencji sprzedawcy w sklepie, który zaręczał, że są odpowiednie do mojego akwarium -dopiero po zakupie gdy w necie zacząłem czytać na ich temat odkryłem prawdę - ALE i tak ich NIE wydam !!)
10 - neonków
5 - molinezji 3-Molinezje
5 - mieczyków 2-Mieczyki
Bardzo podobają mi się twoje Brzanki rekinie .Ta na samym dole najładniejsza chyba samiczka.Powinny przetrwać jak zmniejszyć tą obsadę to będzie sie żyło im lepiej.
« Ostatnia zmiana: Listopad 01, 2007, 18:55:39 wysłane przez 5blue5 » Zapisane

Widzew Łódź
Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel
Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie
Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
anrd
Super aktywny

« Odpowiedz #18 : Listopad 01, 2007, 18:47:29 »

Drogi Blacha
Zamiast tej obsady Proponuje tak ją zmniejszyć

3 - zbrojniki (duży i 2 małe)
4 - otoski Odaj je 
10 - neonków
5 - molinezji 3-Molinezje
5 - mieczyków 2-Mieczyki
Bardzo podobają mi się twoje Brzanki rekinie .Ta na samym dole najładniejsza chyba samiczka.Powinny przetrwać jak zmniejszyć tą obsadę to będzie sie żyło im lepiej.

Drogi 5blue5 - jeśli proponujesz mu zostawić 3 zbrojniki i 3 brzanki rekinie w 102 litrach a oddać 4 otoski to ja się poddaję...

BLACHA_997
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #19 : Listopad 01, 2007, 20:04:21 »

Dzięki za zainteresowanie postem.

Na razie rybki nie są duże i chyba jest im dobrze? Jestem początkującym akwarystą (jeśli takim mogę się zwać), i hobby to mnie wciąga coraz bardziej stąd nie wiadomo, czy jak rybki podrosną nie postaram się dla nich (zbrojniki i rekinki) o nowy wygodniejszy dom. Na razie Teodor (zbrojnik, którego fotkę publikuję) czuje się jak ryba w wodzie!!!

Pozdrawiam wszystkich.
Kicha
Stały użytkownik

« Odpowiedz #20 : Listopad 02, 2007, 12:19:07 »

Mógłbyś podać nazwę swojego zbroinika (łacińską) albo ktokolwiek byłbym wdzięczny akwarium ładne :]

W przygotowaniu 25 litrów... Ah szkoda tej 120...
BLACHA_997
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #21 : Listopad 02, 2007, 13:05:20 »

Hej

Wydaje mi się, że jest to Ancistrus dolichopterus (Zbrojnik niebieski), jeśli jestem w błędzie proszę o sprostowanie

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2007, 13:15:51 wysłane przez BLACHA_997 » Zapisane
BLACHA_997
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #22 : Grudzień 06, 2007, 20:11:56 »

WITAM !

Tak jak obiecałem przedstawiam Wam kilka fotek mojego akwarium. Różni się ono wystrojem roślinek od tego jak wyglądało na początku, a to głównie... za sprawą rybek które spałaszowały sobie kabombę. Teraz już te roślinki im chyba nie smakują.

likni do fotek w pierwszym poście

Pozdrawiam javascript:void(0);
« Ostatnia zmiana: Grudzień 12, 2009, 20:53:18 wysłane przez Grajewiak » Zapisane
BLACHA_997
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #23 : Grudzień 12, 2009, 16:40:59 »

Witam

Niedawno zrobiłem delikatny restart swojego zbiornika. Polegał on na całkowitej zmianie roślinności oraz wystroju. Uzupełniłem także obsadę - będę dążył do akwarium jednogatunkowego. Obecnie obsada prezentuje się następująco:

"Starzy wyjadacze"
3 - glonojady
1 - otosek
1 - neonek
1 - biały mieczyk
2 - brzanki zielone

"Nowi mieszkańcy"
10 - brzanek sumatrzańskich

Podłoże - to drobny żwirek oraz takie białe kamyczki na wierzchu
Parametry wody - ph-7,5, KH-12, GH-13, NO3-ok40
Rośliny - na pewno wiem, że cryptokoryna, jakieś trawki
Nawożenie - tylko CO2 ze sprayu
Napowietrzanie - brak - naturalne z kaskad
Filtracja to 2 kaskady z wkładami gąbkowymi (jedna) oraz mieszanymi ceramika + gąbka (druga kaskada)

Fotki nowego zbiornika można oglądać na stronie http://foto.onet.pl/3aobm,ikol80c0ts0k,u.html

POZDRAWIAM
« Ostatnia zmiana: Grudzień 13, 2009, 09:45:06 wysłane przez BLACHA_997 » Zapisane
Salomon77
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #24 : Grudzień 14, 2009, 00:26:50 »

amatorsko wygląda to tło ,zmień na jednolite
napisz czym nawozisz lub czy wogule zamierzasz?
BLACHA_997
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #25 : Grudzień 14, 2009, 19:55:24 »

Niestety, ale tło na razie musi zostać. Planowałem je wymienić na błękitne (niebieskie) podczas pełnego restartu zbiornika, ale plany wzięły w łeb i skończyło się tylko na tym co widzicie. Po prostu muszę mieć pusty zbiornik, aby odkleić stare tło i przykleić nowe.
Do nawożenia używam tylko CO2 w sprayu oraz dyfuzorów Tetry z własnym systemem odpowietrzającym.

Pozdrawiam
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #26 : Grudzień 14, 2009, 20:04:28 »

Ale gruz na dnie  Wink
BLACHA_997
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #27 : Grudzień 15, 2009, 18:59:27 »

Ten gruby żwirek to mój eksperyment. Zobaczę jak będzie się odmulało dno. Ogólnie jednak chyba fajnie wygląda ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: