Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Ile moge miec pielegnic papuzich?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ile moge miec pielegnic papuzich?  (Przeczytany 2660 razy)
patryk90
Zainteresowany
**

« : Październik 09, 2007, 15:06:51 »

Mam baniak 240 l. Ile moge w nim trzymac pielegnic papuzich? Wiem ze one rosna do bardzo duzych rozmiarów? Prosze o odpowiedz Cheesy Cheesy
kozak-93
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Październik 09, 2007, 15:51:29 »

nie kupuj ich!!! to są hybrydy stworzone przez człowieka. maja zdeformowany pysk i kręgosłup Lepiej kup sobie jakieś normalne pielęgnice przecież jest ich mnóstwo.

Astronotus ocellatus i drobnica.
TomajX
Stały użytkownik

Poznań

« Odpowiedz #2 : Październik 09, 2007, 16:51:50 »

do 240L to tak ze 3 szt. ale też odradzam

lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #3 : Październik 09, 2007, 22:09:18 »

młodych nawet 5, a później to już będzie od temperamentów poszczególnych osobników zależało. Jeśli dobierze sie para to myślę, że może być problem z utrzymaniem większej liczby. Wielu hodowców trzyma papuzie z warunkach tzw. "kontrolowanego przerybienia", podobnie jak hodowcy pyszczaków. Papuzie są dość zadziorne, a trzymanie ich w większym zagęszczeniu rozprasza agresję na większa liczbę osobników przez co poszczególne ryby nie są aż tak silnie zestresowane.

patryk90
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Październik 10, 2007, 19:30:51 »

Dzieki za informacje umiescilem 6 sztuk w 3 kolorach: czerwone, zółte i niebieskie wszystkie maja okolo 7 miesiecy. Ja osobiscie kazdemu polecam te ryby, jestem ich amatorem. Są to bardzo majestetyczne i spokojne ryby. Opinie uzasadniam z własnych obserwacji Cheesy Cheesy Cheesy

---------------------------

Jeszcze jedno gdzies czytałem że papuzie jakos dziwnie sie chwieja i maja problemy z pływaniem. Moje tak sie nie zachowuja i z pływaniem nie maja problemów. Jesli ktos bedzie ich szczesliwym posiadaczem to niech nie trzyma ich ze skalarami. Na poczatku mialem akwa... otwarte pielegnice wszystkie ryby tolerowaly oprucz skalarów Wink Wink

Nie pisz ciągu wiadomości po sobie. Do dopisywania i edycji słyży opcja ZMIEŃ.
« Ostatnia zmiana: Październik 22, 2007, 09:46:37 wysłane przez Emi » Zapisane
Honey
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Październik 10, 2007, 20:42:13 »

A dlaczego wszystcy tak odradzzacie kupno tych ryb?
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Październik 10, 2007, 22:43:58 »

Bo to są ryby wychodowane sztucznie przez modyfikacje genetyczne ... o sztucznym farbowaniu nie wspomnę ... blehhh

lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #7 : Październik 10, 2007, 23:27:13 »

co więcej, kolor ryb farbowanych jest nietrwały, także ryba niebieska niedługo straci niebieską barwę.

patryk90
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Październik 11, 2007, 19:13:32 »

To jest moja własna opinia nie oczekuje aby ktos sie do niej stosował Cheesy Cheesy Cheesy
Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

« Odpowiedz #9 : Październik 20, 2007, 14:10:27 »

Ale ja czytałem ,że te ryby jak się urodzą to są w czymś kąpane i mają straszny ból i wogóle te ich pyszczki ech... biedne rybcie.  Sad

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: