Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Neonek gania inne  (Przeczytany 1823 razy)
Honey
Stały użytkownik

« : Październik 10, 2007, 11:36:03 »

Jeden z moich neonków dziwnie sie zachowuje. Dotychczas wszystkie pływały wspólnie, dziś jeden rozgania pozostałe neonki po całym akwarium. Dlaczego?
TomajX
Stały użytkownik

Poznań

« Odpowiedz #1 : Październik 10, 2007, 12:10:40 »

Może mają tarło

akwa_man
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Październik 10, 2007, 12:27:46 »

Jeżeli neonki są same w akwarium i czują się bezpiecznie, to często sie tak zachowuja, wydaje mi sie, że to normalne. Napisz jakie akwarium i jakie maja towarzystwo.
Honey
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Październik 10, 2007, 20:49:39 »

Akwa 45 l, 10 neonków inessa, jeden bojownik, świderki-pewnie z 15 sztuk, jedna ampularia żółta i dwa karliki szponiaste. Zaznaczam,że bojek nikogo nie zaczepia, żyje sobie własnym rytmem, czasem tylko zabierze karlikowi jakąś ochotkę, ale bez przemocy...

Ile moge jeszcze dołożyć neonków do tego akwa?? Dodam,ze mam całkiem sporo roślin, oczywiście żywych...
« Ostatnia zmiana: Październik 12, 2007, 10:57:16 wysłane przez Honey » Zapisane
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #4 : Październik 14, 2007, 17:46:24 »

mysle,ze neonkow juz nie powinnas dokladac... chodzi o dwie rzeczy- za duzo rybek bedzie sie "gniesc" Smiley nie jest to zbyt komfortowe dla nich, poza tym przrybione akwarium trudniej utrzymac w rownowadze... Smiley proponuje podarowac sobie dodatkowe zakupy do czasu az bedziesz mniec wiekszy baniak Smiley a od razu radze myslec o 112l Smiley w takim juz mozna cos poszalec Smiley pozdrawiam Smiley

a co do neonek ganiajacych sie.... to u mnie normalka Cheesy ja mam 6 i czasem zaczynaja jedna druga godzic Cheesy wyglada to przekomicznie Cheesy do momentu kiedy ktores nie zaczna sie ukrywac "po katach" to znaczy,ze nim im nie grozi Smiley jesli niektore ryby beda sie ukrywac trzeba namierzyc agresora i spacyfikowac Wink  Afro

Honey
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Październik 15, 2007, 13:34:28 »

Ostatnio agresor sam sie spacyfikował i znowu póki co pływają w grupie. 112 litrów nie miałabym gdzie upchnąć w 14 m2 pokoju mam jeszcze oprócz akwa dwa terraria z gadami, jeden pojemnik z modliszką i jeden ze ślimakami afrykańskimi (ale dla nich już szukam nowego domu, bo strasznie wyrosły-może ktoś jest chętny?) Większe akwa zatem nie wchodzi w grę. Ew. mniejsze na gupiki...
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: