Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Otosek pokrwawiony od wewnątrz ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Otosek pokrwawiony od wewnątrz ?  (Przeczytany 2290 razy)
lisekx
Zainteresowany
**

GG 5974127

« : Październik 21, 2007, 13:17:04 »

Dziś zauważyłem, że jeden z moich otosków jest bardzo gruby i jest tak jakby pokrwawiony od wewnątrz na brzuchu i bokach. Co mogło być przyczyną ? Chyba nie od przejedzenia się glonów ?

Tadeus
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Październik 21, 2007, 13:28:55 »

Dobre pytanie. Ile masz No2 i No3 ?
ganboui
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Październik 21, 2007, 13:57:44 »

a może zjadł ochotke albo jakieś inne robale i dlatego... Tongue

Maciek Cheesy 50L
lisekx
Zainteresowany
**

GG 5974127

« Odpowiedz #3 : Październik 21, 2007, 15:11:04 »

Dobre pytanie. Ile masz No2 i No3 ?
Nie robiłem testów na NO2 i NO3, ale dwa inne otoski czują się dobrze..., teraz jeszcze zauwazyłem pęcherzyk przy odbycie w którym jest troszke krwi i ma najeżone łuski na grzbiecie
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2007, 15:22:29 wysłane przez lisekx » Zapisane
5blue5
Bywalec

Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!

« Odpowiedz #4 : Październik 21, 2007, 18:08:25 »

Fajnie Nie badasz parametrów,Nie masz pokrywy,troszkę przerobione,Wygloda jak by była krew w wewnątrz acz kol wiek trochę jak by go jakaś ryby pogryzła od zewnątrz.Na pewno ta krew jest wewnątrz?

Widzew Łódź
Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel
Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie
Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
lisekx
Zainteresowany
**

GG 5974127

« Odpowiedz #5 : Październik 21, 2007, 19:17:03 »

Fajnie Nie badasz parametrów,Nie masz pokrywy,troszkę przerobione,Wygloda jak by była krew w wewnątrz acz kol wiek trochę jak by go jakaś ryby pogryzła od zewnątrz.Na pewno ta krew jest wewnątrz?
Po pierwsze nie badam tylko tych parametrów, pokrywa jest ale zdjecia były robione w czasie podmiany wody.
Po drugie już dowiedziłem sie co to za choroba: posocznica
Po trzecie, czemu wy nigdy nie odpowiadacie na pytania tylko czepiacie sie zawsze nie tego co trzeba (albo złej obsady, albo jeszcze czegoś tam, bo zobaczysz jakieś zdjęcie i sie jego czepiasz...), co do obsady to juz nie jest taka jak w opisie...
Po czwarte, tak jak napisałem krew jest od środka i nikt go nie pogryzł...
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2007, 19:27:45 wysłane przez lisekx » Zapisane
5blue5
Bywalec

Nie ma lepszego od Neona Czerwonego!!!

« Odpowiedz #6 : Październik 21, 2007, 19:41:12 »

Po pierwsze nie badam tylko tych parametrów, pokrywa jest ale zdjęcia były robione w czasie podmiany wody.
Po drugie już dowiedziałem sie co to za choroba: posocznica
Po trzecie, czemu wy nigdy nie odpowiadacie na pytania tylko czepiacie sie zawsze nie tego co trzeba (albo złej obsady, albo jeszcze czegoś tam, bo zobaczysz jakieś zdjęcie i sie jego czepiasz...), co do obsady to już nie jest taka jak w opisie...
Po czwarte, tak jak napisałem krew jest od środka i nikt go nie pogryzł...
     Zapi
Nie badasz podstawowego No2?.
odpowiadamy na pytania tylko w tedy kiedy sie przeczyta regulamin działu.w Pierwszym Poście mówi sie parametry wody,Litraż,obsadę.
co do obsady to jucz nie jest taka jak w opisie...
To trzeba było napisać w pierwszym poście co to jest program zgaduj?

Wygląda jak by była krew w wewnątrz acz kol wiek trochę jak by go jakaś ryby pogryzła od zewnątrz.Na pewno ta krew jest wewnątrz?
Chciałem sie tylko upewnić że to wewnętrzna rana.
Ok ty odpisałeś że to jest na 99% wewnętrzna rana i po gdybaniu.
Wyraziłem tylko swoje zdanie.
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2007, 19:46:42 wysłane przez 5blue5 » Zapisane

Widzew Łódź
Prosta rzecz śnić ten sen tak niewinnie jak marzyciel
Życie jak mecz jeden mecz który ważniejszy jest niż życie
Spójrz na niebo poczuj siebie zanim złapiesz oddech
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #7 : Październik 22, 2007, 22:05:50 »

podaj antybiotyk w zbiorniku kwarantannowym

King
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Październik 22, 2007, 22:40:09 »

Nie badasz podstawowego No2?.

A po co to robić w roślinnym dojrzałym akwarium, z nudów? dla zabicia czasu? czy z konieczniości zużycia posiadanych testów akwarystycznych?, kupionych raz na początku przy starcie akwarium (tak wtedy były potrzebne). Przy działającym od dłuższego czasu akwarium wystarczy profilaktyczne badanie poziomu NO3, jeżeli nie skacze ponad pewien stały poziom, to znaczy, że filtracja tlenowa działa i wszystko jest w porządku.

lisekx
Zainteresowany
**

GG 5974127

« Odpowiedz #9 : Październik 24, 2007, 15:41:30 »

Po podaniu antybiotyku (Sera baktopur) rybka zaczęła czuć sie tak jakby lepiej, tzn. normalnie oddycha, brzuch zrobił się normalnej wielkości, zniknął pęcherzyk przy odbycie, zaczął jeść, normalnie wydala, znów stał się ruchliwy i płochliwy, a plamki krwi przy odbycie i płetwach brzusznych są coraz mniejsze... Cheesy
Dziś druga dawka antybiotyku. Jeszcze ze dwa dni kwarantanny i chyba powrót do ogólnego...
lisekx
Zainteresowany
**

GG 5974127

« Odpowiedz #10 : Grudzień 26, 2007, 17:52:53 »

U rybki już nie widać śladów po chorobie, czuje się bardzo dobrze i teraz częściej pojawia się na pierwszym planie baniaka, jak by chciała podziękować pozując jak modelka... Cheesy
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: