Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « groszek69 [250 L] Słonawe Ujściowe (Brackish Estuary)
Strony: 1 [2] 3 4 5
  Drukuj  
Autor Wątek: groszek69 [250 L] Słonawe Ujściowe (Brackish Estuary)  (Przeczytany 17773 razy)
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #15 : Październik 26, 2007, 23:31:48 »

http://allegro.pl/item258272769_super_zestaw_mchow_4_gatunki_super_tanio_mech.html ja czekam juz na moja dostawe mchow Wink skontaktuj sie z gosciem, moze jeszcze cos ma i moze wystawi, popytaj zy nie ma innych gatunkow Smiley na pewno cena bardzo niska, nie wydaje mi sie zeby sie udalo taniej zlapac Smiley ale dam znac jakie mchy doszly chyba we wtoek albo srode Smiley w poniedzialek dopeiro wysylka Wink

groszek69
Stały użytkownik

« Odpowiedz #16 : Październik 27, 2007, 02:10:17 »

Dzieki:) Jak tylko przyjdzie jakas kasa - powieksze zasoby gatunkowe;)

250L - Słonawe ujściowe (strzelczyki, argusy)
126L - Słonawe - Tetraodon nigroviridis
112L - Roślinne

"Nieodpowiednio nazywa się tą planetę Ziemią - przecież najwyraźniej jest Oceanem." - Arthur C.
Satanic
Stały użytkownik

Warto czytać poto żeby wiedzą dzielić sie z innymi

« Odpowiedz #17 : Październik 27, 2007, 06:55:47 »

Widzę ze pomysł sie rozkręca,ja zastanawiam sie na d robieniem krewetkarium z akwa 120l.
Sam nie wiem czy to dobry pomysł...czas pokaże

PGR
Bywalec

« Odpowiedz #18 : Październik 27, 2007, 07:21:38 »

Widzę ze pomysł sie rozkręca,ja zastanawiam sie na d robieniem krewetkarium z akwa 120l.
Sam nie wiem czy to dobry pomysł...czas pokaże

hehehe... sam myslalem nad przerobieniem moje 96 na krewetkarium, tlyko jeden problem mnie nurtuje... ile bedzie trza tych krewetek,zeby sie nie zgubily tam Cheesy do tego jednak lepsza sa mniejsze baniaczki...
AVE!
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2007, 07:24:48 wysłane przez PGR » Zapisane

Satanic
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Październik 27, 2007, 07:26:02 »

daj 10amano do zbiornika 40litrów,to aż smutno wygląda.
A w takim 100 to miejsca jest na wszystko i można śmiało pozwolić im sie tam bawić do tego jakies Otoski i kiryski i wszyscy będą szczesliwi.

Julka10
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #20 : Październik 27, 2007, 20:10:52 »

Śliczny kotniczek
groszek69
Stały użytkownik

« Odpowiedz #21 : Październik 27, 2007, 21:32:53 »

A dziękuje bardzo:)

Ja właśnie jestem w trakcie ostrej walki z dużym baniakiem - dochodzi drobny żwirek na wierzch i jakaś symboliczna roślinka. Jak się wszystko ładnie wyklaruję to wrzucę nowe zdjęcie (pewnie jutro;))

112L - Roślinne

"Nieodpowiednio nazywa się tą planetę Ziemią - przecież najwyraźniej jest Oceanem." - Arthur C.
Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

« Odpowiedz #22 : Październik 28, 2007, 12:58:04 »

Więcej więcej więcej roślin!Zbiornik będzie ładniejszy i łatwiej zachować równowagę biologiczną.Pozdro papa

groszek69
Stały użytkownik

« Odpowiedz #23 : Październik 29, 2007, 00:46:05 »

Zaktualizowałem opis i zdjęcie dużego akwa po lekkich modyfikacjach - powoli zaczyna to wyglądać jak akwarium...

Dodałem dwie warstwy białego  żwirku o mniejszych granulacjach - ukształtowałem dno dodając niewielkie wzniesienie za korzeniem (w prawym tylnym rogu).
Doszedł nowy gatunek roślinki -  Bacopa Crenata - Bakopa Karbowana

Układ roślin jest tymczasowy - pomysł z zasłonięciem filtra kabombą zamierzam sprawdzić w praniu, te brzydsze kabomby na środku to tylko dawcy odrostów na przyszłość - nie będzie ich tam gdzie są teraz. Podobnie mech na kamieniach i gałęzatka leżą w tych miejscach dość losowo - mają rosnąć;)

Przy okazji może ktoś ma pomysł czemu kabomba rośnie mi jak szalona w górę, ma rzadkie piętra liści i przez to jest trochę "łysa"?Wink
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2007, 00:57:32 wysłane przez groszek69 » Zapisane

112L - Roślinne

malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #24 : Październik 29, 2007, 10:04:35 »

Bo mniej światła dochodzi i niestety cabomba tak ma. Dolne partie zazwyczaj wyglądają nędznie.
Satanic
Stały użytkownik

« Odpowiedz #25 : Październik 29, 2007, 13:41:17 »

a moje Kabomby coś jasno zielone zaczęły rosnąc,
do pewnej wysokości są normalnie ciemne a a reszta jasniejsza

groszek69
Stały użytkownik

« Odpowiedz #26 : Październik 29, 2007, 17:38:43 »

No mam tak samo - nowe partie są jasne. To akurat mi się podoba... Myslicie, że jak dodam oświetlenia to będzie rosła gęstsza?

112L - Roślinne

PGR
Bywalec

« Odpowiedz #27 : Październik 29, 2007, 20:03:50 »

No mam tak samo - nowe partie są jasne. To akurat mi się podoba... Myslicie, że jak dodam oświetlenia to będzie rosła gęstsza?

jak dodasz to na pewno beda sie zageszczac Smiley wtedy nie beda musialy robic maratonu do powezchni po wicej swiatla Wink
no no no... coraz nardziej podoba mi sie Twoj baniak Wink zaczynam miec obawy jak to bedzie stanac z Toba w szranki Wink

Satanic
Stały użytkownik

« Odpowiedz #28 : Październik 29, 2007, 21:47:09 »

Żeby nie było OT to baniak sie rozwija.
Co do Kabomby to światła ma dość,myślę ze pora choć troszku nawozu podać do akwa.

groszek69
Stały użytkownik

« Odpowiedz #29 : Październik 29, 2007, 23:12:33 »

jak dodasz to na pewno beda sie zageszczac Smiley wtedy nie beda musialy robic maratonu do powezchni po wicej swiatla Wink

Co do Kabomby to światła ma dość (...)

Hmmm... ale dość ma z  tą dodatkwą 20w kompaktową, czy bez niej te dwie osiemnastki też starczają? Bo na razie dwudziestka się nie pali wcale... Chodzi o ograniczenie ilości glonów (na razie po remoncie związanym z dodaniem podłoża glonów nie ma, ale obawiam się doświetlić jeszcze...)

myślę ze pora choć troszku nawozu podać do akwa.

Do wody leję tak jak napisałem w opisie PlantaMin Tetry, a w podłożu (ale nie tam gdzie jest Kabomba) są gdzieniegdzie kulki Floral... Myślisz że warto kabombie też podrzucić kulkę lub dwie?

no no no... coraz nardziej podoba mi sie Twoj baniak Wink zaczynam miec obawy jak to bedzie stanac z Toba w szranki Wink

Żeby nie było OT to baniak sie rozwija.

Dzięki - też zaczyna mi się podobać  Wink

Ps. Dzisiaj dodałem oświetlenie nocne - żeby rybek i roślin nie oświetlać za mocno jak mam ochotę sobie popatrzeć w nocy (a często tak jest;)) Fotka pokazuje światło jako za mocne. W rzeczywistości jest ciemniej...

Oto link: http://groszek.private.saepia.net/akwarium/105/noc.jpg

Ps. PGR - jak tam egzaminy i kupno baniaka?Wink
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2007, 23:22:20 wysłane przez groszek69 » Zapisane

112L - Roślinne

Strony: 1 [2] 3 4 5
  Drukuj  

Skocz do: