Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « groszek69 [250 L] Słonawe Ujściowe (Brackish Estuary)
Strony: 1 ... 3 4 [5]
  Drukuj  
Autor Wątek: groszek69 [250 L] Słonawe Ujściowe (Brackish Estuary)  (Przeczytany 17763 razy)
groszek69
Stały użytkownik

« Odpowiedz #60 : Listopad 22, 2008, 21:25:54 »

Dziękuję bardzo.

Chodzi Ci pewnie o Peplis Dwupręcikowy (Didiplis Diandra) - to ta kępa na środku - taki jest plan, jak dorośnie do powierzchni będę starał się wymodelować coś ciekawszego z tego - a przy okazji powinna się ta kępa zagęścić na dole...

A rotala jest na razie maleńka (dwa dni w akwarium) między właśnie Peplisem Dwupręcikowym a tą roślinką z prawej (edit: Limnophila aromatica (Limnofila pachnąca) ).
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2008, 21:42:43 wysłane przez groszek69 » Zapisane

250L - Słonawe ujściowe (strzelczyki, argusy)
126L - Słonawe - Tetraodon nigroviridis
112L - Roślinne

"Nieodpowiednio nazywa się tą planetę Ziemią - przecież najwyraźniej jest Oceanem." - Arthur C.
Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #61 : Listopad 22, 2008, 21:28:45 »

Swietne akwa  Good ! dopiero teraz zobaczyłem ten temat. Bocja i ta razbora nie pasują. Świetne  Good ! Z tym kolcobrzuchem zabardzo mi się nie podoba  Undecided

250L słodkie
540L + 112L morskie
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #62 : Listopad 22, 2008, 21:29:39 »

Chodzi Ci pewnie o Peplis Dwupręcikowy (Didiplis Diandra) - to ta kępa na środku -..
Embarrassed  ano , ano właśnie oto  Wink

groszek69
Stały użytkownik

« Odpowiedz #63 : Listopad 22, 2008, 21:41:28 »

Dzięki Marcin,

Bocja i ta razbora nie pasują.

Jeśli chodzi o rasborę i neona czerwonego - trafiły do mnie razem z neonkami ze sklepu przypadkowo.

Bocja zawitała w akwarium niedawno - kontroluje populację ślimaków. Jak problem zniknie powędruje pewnie dalej.

Acha! I wiem już co to za roślinka z prawej - Limnophila aromatica (Limnofila pachnąca) Wink))

112L - Roślinne

"Nieodpowiednio nazywa się tą planetę Ziemią - przecież najwyraźniej jest Oceanem." - Arthur C.
Peterpl
Stały użytkownik

« Odpowiedz #64 : Listopad 22, 2008, 22:09:08 »

Neon jak neon, dołączy do inessa pewnie, a ta samtona rozbora troche bidna taka będzie. Chyba, że też stwierdzi, że jest neonem hehe Wink

Co tu dużo gadać, ładne akwaria Smiley

Akwarium 112L w budowie Wink

25L krewetkarium
- ok. 13 fire red
- 4 red nose
- 2 orange
- 4 crystal red
- otoski

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=18202.msg165541#msg165541
macciek
Stały użytkownik

« Odpowiedz #65 : Listopad 27, 2008, 08:20:10 »

Good !  Co tu pisac bardzo ladne akwaria pozdrawiam papa papa papa
groszek69
Stały użytkownik

« Odpowiedz #66 : Listopad 25, 2009, 22:46:15 »

Witam ponownie!

Dodałem opis nowego zbiornika - akwarium biotopowe - słonawe ujście rzeki.
Na razie powstaje, opis wstępny, zdjęcie "z biegu".

Pozostałe opisy na razie nieaktualne - dla zainteresowanych napiszę tylko, że kolcobrzuch pływa szczęśliwy i zdrowy w nowym 126-cio litrowym (oczywiście słonawym =) ) zbiorniku.

Proszę o komentarze, pytania, uwagi:)
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2009, 22:53:39 wysłane przez groszek69 » Zapisane

112L - Roślinne

Sepp
Zainteresowany
**

Born to own

« Odpowiedz #67 : Listopad 28, 2009, 22:32:43 »

105l jest boskie, oświetlenie jest świetnie dobrane :3
Po co dałeś węgiel do podłoża? W jakiej on jest formie?

Scio me nihil scire.  <3
asagoth
Coldwater
Super aktywny

Rock 'n' roll baby

« Odpowiedz #68 : Listopad 28, 2009, 23:19:31 »

Nie uważasz że na ryby które planujesz to akwarium jest za małe??

groszek69
Stały użytkownik

« Odpowiedz #69 : Listopad 29, 2009, 16:30:52 »

SebaszczaQ - dzieki, niestety to zdjęcie poprzedniej aranżacji - w tej chwili już bardzo nieaktualne. Węgiel w formie pałeczek takich jak do filtra - była duża dyskusja na tym forum, czy węgiel dawać, czy nie (jako podłoże dla bakterii i przede wszystkim akumulacje i stopniowe oddawanie różnych substancji) - ja postanowiłem dodać i byłem bardzo zadowolony z tego podłoża. Obecnie mam akwarium roślinne na Aqua Substrate II i jest porażka. Niedługo je pewnie zrestartuje wywalając ten substrat do kibla, a do akwa pójdzie znowu ziemia i żwirek.

asagoth - pewnie, że mogłoby być większe - powiem tylko tyle, że projekt jest rozwojowy;)

112L - Roślinne

Strony: 1 ... 3 4 [5]
  Drukuj  

Skocz do: